Behandeling van de kraaienpootjes (lachrimpels) met een filler

Kraaienpootjes, ook wel lachrimpels genoemd, ontstaan door twee oorzaken. Het samenknijpen van de ogen zorgt dat de huid aan de zijkant van de ogen wordt geplooid. Daarnaast wordt bij het lachen door de lachspier, die tot onder het oog loopt, de huid van de wangen omhoog geduwd. Ook dit laat de huid naast de ogen plooien. En daar waar de huid plooit, ontstaan naarmate we ouder worden lijnen en rimpels.

Kraaienpootjes met botox en fillers

Alleen opvullen met een filler geeft bij de kraaienpootjes geen mooi en langdurig resultaat, omdat door de beweging de filler zeer snel zal worden opgenomen. Daarom laten we eerst de spieren aan de zijkant van het oog die voor 70% van de rimpels zorgen, ontspannen met botox, zodat de huid niet meer zo veel kan plooien.

De lachspier kan niet behandeld worden met botox, omdat u dan de mond niet goed meer kunt gebruiken. Als na twee weken de werking van de botox optimaal is, vullen we de overgebleven lijntjes en groefjes op met een filler. De huid wordt gladder en de rimpeltjes verminderen nog verder of verdwijnen helemaal.

Voor en na foto kraaienpootjes

Meer prachtige resultaten van de behandelingen met botox en fillers kunt u bekijken bij voor en na foto’s.

Tarieven

Behandeling kraaienpootjes met botox en een filler
1 zone botox en filler Restylane / vanaf € 288,-

Op onze pagina over de merken leest u meer informatie over de verschillende merken botox en fillers.

Wij werken uitsluitend met de A-merken botox Azzalure en Bocouture. Binnen twee weken na de behandeling is het effect optimaal en blijft langdurig; gemiddeld drie tot wel vijf maanden na de behandeling.

Een herhaalbehandeling is volkomen veilig en kan zo vaak als nodig plaatsvinden. Als u de herhaalbehandeling steeds laat plaatsvinden wanneer de botox van de vorige behandeling begint uit te werken, zien we op de langere termijn dat het effect van de botox steeds langer aanhoudt.

Hoelang het resultaat van de behandeling met een filler aanhoudt is mede afhankelijk van het merk filler, hoe uw huid reageert en uw eigen tevredenheid. Gemiddeld zien we dat na zes maanden een herhaalbehandeling gewenst is.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u eerst een consult bij de arts. U krijgt uitleg over de behandeling en hij bespreekt met u uw wensen en de mogelijkheden. De behandeling kan daarna direct plaatsvinden. Omdat wij werken met de allerdunste naalden ter wereld is bij een behandeling met botox een verdoving niet nodig. Bij een behandeling met een filler krijgt u, indien nodig, gratis een verdoving. De behandeling zelf duurt ongeveer vijftien minuten.

De behandeling vindt plaats in twee keer. Als eerste krijgt u de behandeling met botox. Na twee weken is het effect van de botox optimaal en komt u terug voor de behandeling met een filler. Hiervan ziet u direct het resultaat. Na de behandeling met botox of fillers is er mogelijk wat roodheid en een enkele keer een blauw plekje te zien, welke snel verdwijnen. U kunt uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van:

  • de eerste drie uur na de behandeling plat liggen of voorover buigen
  • de eerste 24 uur na een behandeling met botox en de eerste 72 uur na een behandeling met een filler niet intensief sporten, in de sauna en gebruik maken van de zonnebank

Garantie op de behandeling met botox
U heeft garantie op de behandeling in zoverre dat de spier in de behandelde zone volledig ontspannen hoort te zijn. Is dit niet het geval dan kunt u van de garantie gebruik maken. Daarvoor moet u tussen 2 en 3 weken na de behandeling een scherpe foto opsturen. Deze wordt vervolgens door de dokter beoordeeld en vergeleken met de foto’s die voor de behandeling zijn genomen. Mogelijk wordt u dan uitgenodigd voor een gratis touch up. Deze moet, om gebruik te kunnen maken van onze garantieregeling, plaatsvinden binnen 4 weken na de behandeling.

Neemt u te laat contact op of zelfs nadat de garantie termijn geheel voorbij is, bent u nog steeds welkom voor een nacontrole. Deze is dan echter niet meer gratis. De kosten zijn:
– een controle zonder behandeling / € 25,-
– een controle met behandeling / € 59,- bij een halve zone en € 89,- bij een hele zone

Garantie op de behandeling met fillers
Tijdens het consult bespreekt de arts met u wat u wilt bereiken met de filler behandeling. Er wordt samen met u een inschatting gemaakt welke behandeling nodig is en hoeveel materiaal daarvoor nodig is. Op basis daarvan wordt met u een behandeling en een prijsindicatie van de behandeling afgesproken.

Het resultaat is meestal direct zichtbaar. Mocht u onverhoopt direct na de behandeling of in de weken na de behandeling toch nog vinden dat er meer verbetering nodig is, kan de behandeling alsnog worden uitgebreid en aangepast. Natuurlijk zijn hieraan de gebruikelijke kosten verbonden en deze hangen af van de mate van verdere verbetering die er naar uw wens nog nodig is.

Controle afspraak
Soms kan door de behandeling het behandelde gebied wat opzwellen. In deze specifieke gevallen zal de dokter met u afspreken wat u mag verwachten. Dit wordt ook genoteerd in uw dossier. Mocht na 2 weken het resultaat toch anders zijn dan besproken, neemt u dan binnen 3 weken na de behandeling contact met ons op voor het maken van een controle afspraak. De controle afspraak kan alleen binnen 2 tot 4 weken na de behandeling plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal de dokter het behandelde gebied beoordelen en mogelijk ook corrigeren.

Een enkele keer kan het voorkomen dat uw lichaam in de weken na de behandeling de filler wat ongelijkmatig verdeelt in de huid. Dit heeft te maken met uw huidstructuur, medicatiegebruik of het al dan niet opvolgen van instructies in de dagen na de behandeling. Of dit bij u zal gebeuren, is vooraf niet altijd te voorspellen en verschilt per persoon.

Mocht dit bij u gebeuren dan lossen wij dit graag voor u op in een nieuwe behandeling. U kunt dan na 2 weken na de behandeling een afspraak maken voor een correctie behandeling. Of en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is. Een correctie behandeling kan alleen binnen 2 tot 4 weken na de behandeling plaatsvinden.

Het risicio op een hangend oog of te grote verslapping van de oogspier bij een behandeling met botox wordt geminimaliseerd, doordat de arts enkel in de veilige zones injecteert. Bij een behandeling met een filler zijn er geen specifieke risico’s. Na de behandeling is er roodheid te zien en ontstaat er een enkele keer een blauwe plekje dat doorgaans snel verdwijnt.

Maak een afspraak