Behandeling van voorhoofdrimpels met een filler

Voorhoofdrimpels ontstaan door het bewegen van ons gezicht en dan in het bijzonder door het optrekken van de wenkbrauwen. De huid van het voorhoofd wordt hierdoor geplooid. En daar waar de huid plooit, ontstaan naarmate we ouder worden lijnen en rimpels.

Botox en fillers

Omdat de voorhoofdrimpels ontstaan door beweging van de spieren (dynamische rimpels) behandelen we deze eerst met botox. Botox laat de spieren ontspannen waardoor de voorhoofdrimpels niet meer dieper kunnen worden. Ook verbetert de spanning van de huid en worden de rimpels (iets) minder diep. De eventuele overgebleven groefjes en lijntjes kunnen twee weken daarna, als de botox volledig werkt, opgevuld worden met een filler.

Omdat wij graag zien dat u langdurig plezier heeft van het resultaat is het bij ons niet mogelijk om alleen de voorhoofdrimpels op te laten vullen met een filler zonder een behandeling met botox. Botox voorkomt namelijk dat de huid de hele dag beweegt waardoor de filler zeer snel door de huid zou worden opgenomen.

Lees meer over de behandeling van de voorhoofdrimpels met botox.

Voor en na foto’s

Bekijk ook andere van onze voor en na foto’s  voor meer resultaten van de behandeling van de voorhoofdrimpels met botox en fillers.

Tarieven 

Voorhoofdrimpels met botox & fillers
1 zone botox en filler Restylane / vanaf € 288,-

Op onze pagina over de merken leest u meer informatie over de verschillende merken botox en fillers.

Wij werken uitsluitend met de A-merken botox Azzalure en Bocouture. Binnen twee weken na de behandeling is het effect optimaal en blijft langdurig; gemiddeld drie tot wel vijf maanden na de behandeling. Een herhaalbehandeling is volkomen veilig en kan zo vaak als nodig plaatsvinden. Bij meerdere behandelingen, aansluitend aan dat de botox van de vorige behandeling begint uit te werken, zien we dat het effect steeds langer aanhoudt.

Hoelang het resultaat van de behandeling met een filler aanhoudt is mede afhankelijk van het merk filler, hoe uw huid reageert en uw eigen tevredenheid. Gemiddeld zien we dat na zes maanden een herhaalbehandeling gewenst is.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u eerst een consult bij de arts. U krijgt uitleg over de behandeling en hij bespreekt met u uw wensen en de mogelijkheden. De behandeling kan daarna direct plaatsvinden.

Omdat wij werken met de allerdunste naalden ter wereld is bij een behandeling met botox een verdoving niet nodig. Bij een behandeling met een filler krijgt u, indien nodig, gratis een verdoving. De behandeling zelf duurt ongeveer vijftien minuten. De behandeling vindt plaats in twee keer.

Als eerste krijgt u de behandeling met botox. Na twee weken is het effect van de botox optimaal en komt u terug voor de behandeling met een filler. Hiervan ziet u direct het resultaat. Na de behandeling met botox of fillers is er mogelijk wat roodheid te zien, welke snel verdwijnt. U kunt uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van:

  • de eerste drie uur na de behandeling plat liggen of voorover buigen
  • de eerste 24 uur na een behandeling met botox en de eerste 72 uur na een behandeling met een filler niet intensief sporten, in de sauna en gebruik maken van de zonnebank

Garantie op de behandeling met botox
U heeft alleen garantie op uw behandeling met botox als de spier niet volledig ontspannen is. Om gebruik te maken van de garantie moet u tussen 2 en 3 weken na de behandeling een scherpe foto opsturen naar Art de la Beauté. Deze wordt vervolgens door de dokter beoordeeld en vergeleken met de foto’s die voor de behandeling zijn genomen. Als inderdaad de spier niet geheel ontspannen is, wordt u uitgenodigd voor een gratis touch up, welke binnen 2 tot 4 weken na behandeling moet plaatsvinden.

Neemt u te laat contact op of zelfs nadat de garantie termijn geheel voorbij is, bent u nog steeds welkom voor een nacontrole. Deze is dan echter niet meer gratis. De kosten zijn:
– een controle zonder behandeling / € 25,-
– een controle met behandeling /  € 59,- bij een halve zone en € 89,- bij een hele zone

Garantie op de behandeling met een filler
Tijdens het consult bespreekt de arts met u wat u wilt bereiken met de filler behandeling. Er wordt samen met u een inschatting gemaakt welke behandeling nodig is en hoeveel materiaal daarvoor nodig is. Op basis daarvan wordt met u een behandeling en een prijsindicatie van de behandeling afgesproken.

Het resultaat is meestal direct zichtbaar. Mocht u onverhoopt direct na de behandeling of in de weken na de behandeling toch nog vinden dat er meer verbetering nodig is, kan de behandeling alsnog worden uitgebreid en aangepast. Natuurlijk zijn hieraan de gebruikelijke kosten verbonden en deze hangen af van de mate van verdere verbetering die er naar uw wens nog nodig is.

Controle afspraak
Soms kan door de behandeling het behandelde gebied wat opzwellen. In deze specifieke gevallen zal de dokter met u afspreken wat u mag verwachten. Dit wordt ook genoteerd in uw dossier. Mocht na twee weken het resultaat toch anders zijn dan besproken, neemt u dan binnen 3 weken na de behandeling contact met ons op voor het maken van een controle afspraak. De controle afspraak kan alleen binnen twee tot vier weken na behandeling plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal de dokter het behandelde gebied beoordelen en mogelijk ook corrigeren.

Een enkele keer kan het voorkomen dat uw lichaam in de weken na de behandeling de filler wat ongelijkmatig verdeelt in de huid. Dit heeft te maken met uw huidstructuur, medicatiegebruik of het al dan niet opvolgen van instructies in de dagen na de behandeling. Of dit bij u zal gebeuren, is vooraf niet altijd te voorspellen en verschilt per persoon.

Mocht dit bij u gebeuren dan lossen wij dit graag voor u op in een nieuwe behandeling. U kunt dan na 2 weken na de behandeling een afspraak maken voor een correctie behandeling. De kosten die hieraan verbonden zijn, hangen af van de mate van correctie die er nodig is om het naar uw wensen te corrigeren. Een correctie behandeling kan alleen binnen 2 tot 4 weken na de behandeling plaatsvinden.

Bij de behandeling met botox
Bij de behandeling van het voorhoofd met botox bestaat er het risico dat de wenkbrauw gaat hangen. Dit gebeurt alleen wanneer de botox in de aangrenzende spier terecht komt. Om dit te voorkomen bekijkt onze arts de spieren van het voorhoofd nauwkeurig en blijft hij altijd binnen de veilige marges. Daarbij is het zeer belangrijk dat u zich houdt aan de adviezen voor thuis, waaronder de eerste drie uur niet voorover buigen en plat gaan liggen.

Daarnaast ervaren sommige mensen na een behandeling van enkel het voorhoofd een zwaar gevoel of een drukkend gevoel op de ogen. Om dit te voorkomen onderzoekt onze arts vooraf de spieren van het voorhoofd, de stand van de wenkbrauwen en de ogen. Op basis daarvan is het mogelijk dat hij u adviseert om het voorhoofd en de frons te behandelen. De frons zorgt er namelijk voor de het gebied van de ogen en wenkbrauwen wordt geopend naar boven, daar waar het voorhoofd juist wat druk naar beneden geeft. De frons heft de druk van het voorhoofd naar beneden daarmee op en geeft een comfortabel en neutraal gevoel. Uiteraard bepaalt u altijd zelf of u de frons behandeld wilt hebben. Dit kan ook altijd nog op een later moment.

Bij de behandeling met een filler
Het behandelen van de voorhoofd is een specialistische behandeling die een zeer fraai resultaat oplevert. Het is van groot belang dat de behandeling wordt uitgevoerd met  kwalitatief goede en betrouwbare producten door een kundige en ervaren arts, zoals dokter Jean-Paul Kleijne van Art de la Beauté.

Maak een afspraak