Sculptra – natuurlijk mooier

Bij Art de la Beauté zijn dokter Yulia en dokter Jean-Paul gespecialiseerd in de behandeling met Sculptra. Wat is Sculptra? Sculptra is een van de meest natuurlijke producten binnen de wereld van huidverbetering en injectables. Het is geen filler, maar een product van natuurlijk melkzuur dat jouw huid stimuleert om zichzelf te verstevigen. Sculptra kan worden toegepast bij vrouwen en mannen.

Hoe werkt Sculptra?

Naarmate we ouder worden, verslapt de huid. Er ontstaan lijntjes en rimpels. Ook voelt de huid minder stevig aan en wordt bijvoorbeeld de kaaklijn losser. De oorzaak hiervan is ons collageen dat vermindert. Collageen zorgt in de huid voor strakheid en stevigheid, waar hyaluronzuur en vet zorgen voor volume.

Sculptra verstevigt jouw huid op natuurlijke wijze. Het stimuleert jouw collageen cellen om meer collageen aan te maken. De huid krijgt stevigheid terug en ziet er strakker en gladder uit. Anders dan bij fillers, wordt er geen volume toegevoegd. De vorm van het gezicht verandert daardoor niet en er ontstaat juist een mooie, natuurlijke en frissere uitstraling.

NIEUW: Scupltra GLOW treatment

Bij de Scupltra GLOW treatment wordt 1 flesje Scupltra gecombineerd met een GLOW hyaluronzuur booster. Voor lifting, versteviging EN glow op de huid. Lees hier meer over deze unieke combinatie behandeling.

Natuurlijk & langdurig resultaat met Sculptra

Wat mensen als heel fijn ervaren bij Sculptra is het natuurlijk resultaat dat geleidelijk ontstaat. Direct na de behandeling is er wat zwelling welke binnen een paar dagen snel wegtrekt. De huid ziet er dan weer uit zoals voor de behandeling. Jouw collageen bouwt zich in de tijd na de behandeling geleidelijk op. Na een paar weken ga je het eerste effect zien en voelen. De huid wordt strakker en steviger. Dit gaat geleidelijk zo door tot een aantal maanden na de behandeling. Het effect dat je dan ziet is jouw eigen opgebouwde collageen.

Naast heel natuurlijk resultaat, heb je er ook lang plezier ervan. Omdat het jouw eigen opgebouwde collageen is, blijft het lang in de huid aanwezig en wordt heel langzaam afgebroken, tot wel twee jaar na de behandeling.

Sculptra past het beste bij jou als:

  • je op zoek bent naar natuurlijke, zichtbare huidverbetering;
  • je jouw huid zoals die nu is wilt verstrakken en verstevigen;
  • je huidveroudering wilt voorkomen (collageen stimuleren);
  • je houdt van een effect dat geleidelijk ontstaat;
  • je langdurig resultaat belangrijk vindt;
  • je de vorm van het gezicht zo min mogelijk wilt veranderen;
  • jouw huid tussen de 25 en 65 jaar is.

Veelgestelde vragen over Sculptra 

Hoe verloopt een Sculptra behandeling?

Voor de behandeling is er altijd een consult met de arts. Samen gaan jullie jouw huid bekijken. Verlies van stevigheid en volume kan op verschillende plekken ontstaan, zoals in de wangen maar bijvoorbeeld ook in de slapen. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het behouden van de balans in het gezicht, iets wat heel belangrijk is bij een behandeling. De hoeveelheid Sculptra die nodig is, zal dus per persoon en vraag verschillen. De behandeling wordt uitgevoerd met een canule (een naald met een stompe punt) en hele goede verdoving. Daarmee is de kans op blauwe plekjes minimaal en voelt het ook niet pijnlijk. De totale behandeling met consult duurt zo’n 30 minuten. Na de behandeling heb je wat zwelling, welke snel verdwijnt. Daarna gaat het collageen zich opbouwen. Binnen 6 weken ontstaan de eerste effecten en ga je steeds meer zien en genieten van het natuurlijk gladder en steviger worden van jouw huid.

Waar in het gezicht wordt Sculptra toegepast?

Het fijne aan Sculptra is dat het in bijna het hele gezicht kan worden toegepast. Alleen bij de meer bewegelijke delen, zoals de traangootjes en bij de lippen krijg je een beter resultaat met fillers van hyaluronzuur. Deze geven direct volume in de huid en zorgen zo daar voor een mooie, frisse uitstraling.

Tijdens het consult bekijkt de arts samen met jou waar bij jou Sculptra nodig is voor een natuurlijk resultaat met optimale balans in het gezicht. Aan de hand van het advies beslis je zelf welke behandeling het wordt.

Wat zijn de mogelijke risico’s van een Sculptra behandeling?

Zoals bij iedere behandeling zijn er mogelijk risico’s. Je kunt ondanks dat de arts heel voorzicht te werk gaat toch een blauw plekje krijgen. Net als de zwelling die na de behandeling ontstaat, verdwijnen deze binnen een paar dagen vanzelf.

Na het plaatsen van de Sculptra masseert de arts het product goed door de huid heen. Dit masseren zorgt ervoor dat het collageen straks mooi en gelijkmatig wordt opgebouwd en voorkomt eventuele bultjes. Bultjes kwamen in het verleden wel eens voor als er te veel collageen op 1 plek werd opgebouwd in de huid. Met de vernieuwde behandelmethode van de fabrikant Galderma zien we deze nu niet meer en krijg je een mooi, glad en natuurlijk resultaat.

Wat is het verschil tussen Sculptra, Botox en Fillers?

Botox is een stofje dat spieren ontspant. Het maakt lijnen die door expressie, zoals frons en voorhoofdspieren, wordt veroorzaakt zachter. Ook helpt het om lijnen te voorkomen, stopt het hoofdpijn en zorgt het voor een frisse uitstraling.

Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, die zorgt voor volume in de huid. Ze zijn dus met name geschikt voor het herstellen en toevoegen van volume. Denk daarbij aan jukbeenderen liften, lip volume, traangootjes vullen en contouren herstellen. Fillers kunnen overal in het gezicht worden gebruikt en je ziet meteen resultaat dat gemiddeld tot 12 maanden aanhoudt.

Sculptra stimuleert het collageen en verbetert jouw eigen huidkwaliteit. Omdat jouw huid zelf aan het werk wordt gezet, zie je het effect niet meteen. Het effect begint gemiddeld na 6 weken te ontstaan en is na 3-4 maanden helemaal zichtbaar. Dit houdt wel langer aan dan bij fillers, tot wel 2 jaar na de behandeling. Sculptra kan op veel plaatsen in het gezicht geplaatst worden, behalve bij de traangootjes en lippen.

Alledrie de producten kunnen in het gezicht worden gecombineerd. Onze artsen kunnen jou aan de hand van jouw wensen van een eerlijk advies voorzien. Zij zien het daarbij als een kunst om met zo min mogelijk materiaal een mooi natuurlijk resultaat te creëren waar je lang plezier van hebt.

Prijzen Sculptra behandeling

Sculptra prijzen zijn ingedeeld per flacon. Bij de behandeling wordt minimaal 1 en maximaal 2 flacons per keer gebruikt. Dit hangt af van de conditie van de huid, leeftijd en hoe groot het gebied van de behandeling is.

Sculptra 1 flacon / € 599,-

Sculptra 2 flacons / € 1198,-

Sculptra Perfect Shine pakket / € 727,-
1 flacon Sculptra met 2 zones botox (frons met voorhoofd of kraaienpootjes). Van € 777,- voor € 727,-

Sculptra GLOW treatment / € 749,-
1 flacon Sculptra + hyaluronzuur GLOW booster.

Persoonlijk advies & afspraak maken

Contact ons voor persoonlijk advies, dat kan ook voordat je de afspraak maakt. Of maak een afspraak voor consult met behandeling via de online agenda.

Onze Sculptra specialisten

Persoonlijk contact en advies