Wat is het verschil tussen Radiesse en hyaluronzuur fillers?

Regelmatig krijgen we de vraag; Wat is het verschil tussen Radiesse filler en een hyaluronzuur filler. In deze blog leggen we het aan je uit en krijg je inzicht in welke filler het beste bij jouw wensen past.

Radiesse collageen filler

Wat is een filler?

Een filler is een gel die met een injectie in de huid wordt gebracht om meer volume te geven, de huid strakker te maken en rimpels te doen verdwijnen. Nadat de filler is ingebracht, wordt deze langzaam door de huid opgenomen. Als de filler is opgenomen, is er geen verdere schade aan de huid en ziet deze er weer uit zoals voor de behandeling of zelfs nog beter.

Er zijn twee soorten fillers en veel verschillende merken:
1. Fillers die hyaluronzuur bevatten
2. Fillers die hyaluronzuur en een collageenstimaltor bevatten

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een stof die onze huid zelf ook aanmaakt om de huid gehydrateerd te houden. Een molecuul hyaluronzuur kan een veelvoud van zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. We vinden in de huid over heel ons lichaam, dus niet alleen in het gezicht zoals wel eens gedacht wordt.

Naarmate we ouder worden gaat onze huid steeds minder hyaluronzuur aanmaken. Daardoor verliest de huid volume en krijgen we rimpels. Door een filler in te brengen, wordt het tekort aan volume herstelt en krijgt de huid weer een frisse uitstraling met minder of zelfs geen rimpels.

Collageen
Behalve hyaluronzuur dat volume geeft, maakt onze huid ook collageen en elastine (zorgt voor elasticiteit in de huid) aan. Het collageen vormt een vezelstructuur in de huid als een soort visnet en zorgt ervoor dat de huid stevig is.

Als we ouder worden loopt de productie van collageen en elastine terug en verslapt de huid. We kunnen de huid stimuleren om weer meer van deze stoffen aan te maken, zodat de huid strakker en gelift wordt. Dit doen we door een filler in te brengen met een collageenstimulator erin.

Huidstructuur voor en na Radiesse

Op de rechter foto zien we het resultaat in de huid na de behandeling met Radiesse. De collageenvezels en elastine is duidelijk toegenomen. Uiterlijk ziet de huid er stevig en gelift uit.

Samengevat: er zijn fillers met hyaluronzuur op de markt om het volume te herstellen en er bestaan fillers met hyaluronzuur waar een extra collageenstimulator aan is toegevoegd voor volumeherstel en verbetering van de eigen huid. De bekendste en veiligste filler die dat kan, is Radiesse.

Verschil Radiesse en hyaluronzuur filler

Radiesse filler

 • bevat hyaluronzuur en collageenstimulator
 • resultaat meteen zichtbaar
 • hyaluronzuur blijft tot 3-4 maanden, daarna effect van eigen collageen zichtbaar
 • resultaat eigen collageen houdt 12 maanden aan, bij vervolgbehandeling tot 18 mnd.
 • verdoving standaard toegevoegd aan de filler
 • zeer veilig product, FDA goedgekeurd (Amerikaanse keuring)
 • als enige filler gecertificeerd voor behandeling van de handen

Hyaluronzuur filler

 • bevat hyaluronzuur
 • resultaat meteen zichtbaar
 • duur van resultaat hangt af van merk en te behandelen gebied
 • varieert van 6 tot 12 maanden
 • verdoving toegevoegd; hangt af van merk filler
 • veiligheid verschilt per merk filler

Bij Art de la Beauté werken we zowel met Radiesse als met veilige A-merken hyaluronzuur fillers voor langdurig resultaat, zoals Restylane. Bekijk al onze merken.

Welke behandelingen met Radiesse zijn mogelijk?

Radiesse kan op vele plaatsen in het gezicht worden toegepast. Ook een behandeling van de handen met Radiesse is mogelijk en heeft een spectaculair resultaat. Welke behandelingen een kliniek aanbiedt met Radiesse verschilt. Dit heeft onder andere te maken met de visie en ervaringen van de behandeld arts. Daarnaast is er niet overal in onze huid evenveel collageen aanwezig en heeft het effect wat men wil bereiken ook invloed op de keuze voor Radiesse of een hyaluronzuur filler.

De behandelingen met Radiesse waar dokter Kleijne van Art de la Beauté op basis van zijn kunde en ervaring achter staat zijn:

Gebieden waar Radiesse absoluut niet toegepast kan worden zijn: de lippen en traangoot/wallen.

Voor en na foto’s

Wat kost een behandeling met Radiesse?

De prijzen van een behandeling met Radiesse lopen uiteen en zijn mede afhankelijk van het soort kliniek/arts waar u naartoe gaat. Bekijk de prijslijst van Art de la Beauté voor een overzicht.

Werkt iedere arts/kliniek met Radiesse?

Niet alle artsen en klinieken in Nederland beschikken over de vaardigheid en kunde om met Radiesse te werken. Of er met Radiesse wordt gewerkt, zal tijdens het consult of via de website duidelijk worden. Bij Art de la Beauté zijn er verschillende behandelingen met Radiesse mogelijk.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies dan helpen wij u graag!