Wat niet mag; voor en na botox behandeling voorhoofdrimpels

Je hebt een botox behandeling van de voorhoofdrimpels gehad. Wat mag je nu wel en niet doen? En waarom is dat zo? Wij geven uitleg en advies!

Wat mag niet na een botox behandeling?

Of je jezelf nu aan het voorhoofd, de fronsrimpel, kraaienpootjes of welke ander zone hebt laten behandelen met botox, de spelregels zijn voor alle botox behandelingen hetzelfde.

  1. De eerste 24 uur na de behandeling mag je niet in de sauna, onder de zonnebank, intensief sporten of veel alcohol drinken. Al deze activiteiten zorgen ervoor dat jouw doorbloeding wordt verhoogd. Dat heeft als gevolg dat de botox vroegtijdig wordt afgevoerd uit jouw lichaam. Je loopt dan een grote kans dat je geen of te weinig resultaat zal hebben van jouw behandeling.
  2. De eerste 3 uur na de behandeling mag je niet voorover buigen of plat gaan liggen. Dus houdt je hoofd goed recht! Waarom? Botox is een vloeistof en die moet goed in kunnen trekken op de plek van de behandeling. Beweeg je te veel, dan kan de botox in een andere spier terecht komen. Die zal dan gaan ontspannen en dat wil je natuurlijk niet. Dus minimaliseer het risico op bijvoorbeeld een gezakte wenkbrauw of scheve lach en houdt jouw hoofd goed recht!

En wat mag niet voor de behandeling?

Vóór de behandeling mag je in principe alles gewoon doen, behalve intensief sporten, naar de sauna gaan, onder de zonnebank en alcohol drinken. Deze activiteiten raden we de laatste 3 uur voor de behandeling af. Dit heeft ook te maken met de warmte die de doorbloeding in het lichaam verhoogt.

Als je dit allemaal in de gaten houdt, zorgen wij voor een mooi en fris resultaat. Een botox behandeling voorhoofd is mogelijk voor € 89,- met echt botox bij Art de la Beauté. Bekijk ons complete overzicht van alle botox behandelingen.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.