Botox behandeling bij tandenknarsen (bruxisme)

vanaf € 297,-

Tandenknarsen is het continu over elkaar schuiven van tanden en kiezen en komt vrijwel altijd ‘s nachts voor. Vaak is iemand zich er niet van bewust en merkt de tandarts het op doordat er sterke slijtage op tanden en kiezen ontstaat, met name aan het glazuur. Op den duur kan dit ernstige schade veroorzaken en kunnen tanden of kiezen zelfs afbreken of barsten.

Ook gaat het tandenknarsen vaak gepaard met pijnklachten in de kaakspier en in het kaakgewricht en zelfs hoofdpijn ten gevolge van de verhoogde spanning in de kaakspieren. Bij de behandeling van tandenknarsen met botox wordt botox geïnjecteerd in de kaakspieren. Na de behandeling van tandenknarsen met botox is de spierspanning verlaagd waardoor het tandenknarsen en eventuele andere klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Veilige en pijnloze botox

pijnloos botoxOmdat we als een van de weinige klinieken werken met The Invisble Needle, de allerdunste naalden ter wereld, is een botox behandeling pijnloos en ziet de huid er na de behandeling hetzelfde uit als daarvoor, zonder enige beschadiging. De injectiespuit is uitgerust met het doseer-klik-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat er bij ieder prikje precies de juiste hoeveelheid botox wordt ingespoten. Dit is bij een specialistische behandeling zoals tandenknarsen zeer belangrijk voor een veilige behandeling met optimaal resultaat.

Wij werken uitsluitend met de A-merken botox Allergan, Alluzience, Azzalure en Bocouture. Hoelang een behandeling effect zal hebben verschilt per persoon en is vooraf niet te voorspellen. Gemiddeld zien we dat klanten 3 tot 5 maanden resultaat hebben van de behandeling.

Een herhaalbehandeling is volkomen veilig en kan plaatsvinden vanaf het moment dat de botox van de vorige behandeling is uitgewerkt of begint uit te werken, met een minimum van 3 maanden tussen twee behandelingen.

U krijgt voorafgaand aan de behandeling een consult bij de arts. Als u ervoor kiest om de behandeling direct te laten plaatsvinden, gaat u na het consult ontspannen in de behandelstoel liggen. De huid wordt ontsmet met alcohol en de arts injecteert de botox in de kaakspieren. De behandeling is geheel of nagenoeg pijnloos en duurt slechts tien minuten.

Na de behandeling kan er wat roodheid zichtbaar zijn op de plekjes van de injecties. Deze verdwijnt doorgaans binnen een dag en kunt uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van:

  • de eerste drie uur na de behandeling plat liggen of voorover buigen
  • de eerste 24 uur na de behandeling niet intensief sporten, in de sauna en gebruik maken van de zonnebank

Merken botox

Er bestaan vier verschillende veilige en geregistreerde merken botox: Alluzience®, Allergan Botox®, Bocouture® botox en Azzalure® botox. Het ene merk kan iemand beter kan bevallen en passen dan het andere. Meer hierover leest u op onze merken pagina. En uiteraard zal de arts u adviseren tijdens het consult op basis van uw wensen.

Tarieven
Azzalure botox – vanaf € 297,-
Bocouture botox – vanaf 327,-
Alluzience botox vanaf € 345,-
Allergan botox – vanaf € 317,-

Service na de behandeling met botox
We streven ernaar dat twee weken na de behandeling met botox de spier, afhankelijk van het te behandelen gebied, volledig of in bepaalde mate ontspannen is. Bij tanden knarsen gaat het om een gedeeltelijke ontspanning, omdat u nog wel bijv. moet kunnen blijven kauwen en praten.

Twijfelt u over het effect dan bent u welkom voor de nacontrole. Neem tussen 2 en 3 weken na de behandeling contact met ons op om een afspraak te maken. De nacontrole moet altijd plaatsvinden tussen 2 en 5 weken na de behandeling. Indien mogelijk en medisch verantwoord zal de dokter tijdens de controle nog wat extra botox bijzetten als er op bepaalde plaatsen nog te veel spierspanning is. Afhankelijk van de hoeveelheid is dit kosteloos.

Botox vermindert de kracht van de kaakspieren waardoor het knarsen vermindert of geheel verdwijnt. Wanneer de botox net begint te werken, kunnen mensen soms deze verminderde kracht ook opmerken tijdens het eten. Dit is echter van tijdelijke aard. Doordat botox een bewezen veilig en effectief geneesmiddel is, zijn de risico’s van de behandeling erg gering.

Voorwaarde is wel dat de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en kundige arts, zoals bij Art de la Beauté. Na de behandeling zien we wat roodheid die snel verdwijnt en een enkele keer ontstaat er een blauwe plekje dat doorgaans na enkele dagen niet meer zichtbaar is.

Ervaringen van onze klanten 

Shirley, 29 jaar uit Baarn

“Dokter Yulia heeft mij goed geholpen, ze legde alles rustig uit en ik ben nu helemaal van mijn tanden knarsen af.”

Zoë uit Maastricht

“Twee keer per jaar ga ik naar dokter Kleijne voor het tanden knarsen. Ik heb er nu een stuk minder last van sinds ik de botox doe. Voor mij is het helemaal goed zo.”

Krista, 45 jaar

“Mijn tanden knarsen is heel hardnekkig geweest, nu na de tweede behandeling merk ik echt goed verschil. Zodra ik het nu weer voel beginnen, maak ik een nieuwe afspaak bij jullie, tot dan!”

Vragen en een afspraak maken

Stel ons een vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.