Behandelingen met fillers

Bij de behandelingen met fillers zijn er vele mogelijkheden. Hieronder vindt u een compleet overzicht. Wij werken bij iedere behandeling enkel met veilige en kwalitatief zeer goede hyaluronzuur fillers van de merken Restylane, Restylane Skinbooster, Radiesse, Stylage. Daarnaast zijn er ook behandelingen met het huidverbeterend hyaluronzuur Profhilo en Sculptra collageen.

Sculptra is geen filler, maar een natuurlijk product dat het huideigen collageen opbouwt en zo de huid steviger en gladder maakt.

Twee weken na de behandeling met fillers, bent u van harte welkom voor een gratis nacontrole.

Persoonlijk advies of een afspraak maken? Wij helpen u graag verder!

Create Your Shine – bij dokter Yulia & Jean-Paul

Behandelingen met fillers per gebied

Behandelingen met fillers, ook in combinatie met botox

Waarvoor worden fillers gebruikt?

Door behandelingen met fillers kunnen we het volume en de stevigheid van uw huid verbeteren. Lijnen en rimpels verminderen of verdwijnen en u krijgt een mooie, natuurlijke en frisse uitstraling. Daarnaast kunnen behandelingen met fillers ook worden ingezet om bijvoorbeeld de lippen meer volume te geven, de neus te corrigeren en littekens te verbeteren.

Wat is een filler behandeling?

Onze huid maakt dagelijks hyaluronzuur en collageen aan. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat onze huid goed gehydrateerd, glad en stevig blijft. Naarmate we ouder worden gaat onze huid steeds minder hyaluronzuur en collageen produceren. De huid wordt slapper, droogt uit en er verschijnen rimpels. Een filler is een gel die een hyaluronzuur bevat dat zeer sterk overeenkomt met het lichaamseigen hyaluronzuur en afhankelijk van het soort filler kan er ook een collageenstimulator aan toegevoegd zijn.

De prijzen worden per behandeling en per merk aangegeven. Bekijk ons complete overzicht!

Hoe werkt een filler?

Bij behandelingen met fillers wordt een filler met hyaluronzuur in de huid geplaatst met een injectie. Zo wordt op de plaatsen van het volumeverlies en de rimpels het tekort aan hyaluronzuur weer aangevuld. De huid krijgt haar volume weer terug en wordt strakker. Lijnen en rimpels verminderen of verdwijnen en u krijgt een mooie, natuurlijke en frisse uitstraling.

Ook kunnen behandelingen met fillers ingezet worden om de neus te corrigeren en het volume van de lippen of littekens te verbeteren.

Naarmate we ouder worden neemt niet alleen de productie van hyaluronzuur door de huid af. De huid maakt ook steeds minder collageen aan waardoor de huid verslapt. Daarom zijn er ook fillers ontwikkeld met hyaluronzuur én een stof die de huid stimuleert om meer collageen aan te maken. De huid wordt niet alleen meteen mooier, maar zo ook gestimuleerd om zichzelf te herstellen en verbeteren.

Een behandeling met fillers is mogelijk bij zowel mannen als vrouwen. Met uitzondering van personen die jonger zijn dan 18 jaar en bij zwangerschap of borstvoeding.

Fillers verwijderen

Fillers van hyaluronzuur kunnen ook verwijderd worden bij ons. Dat gebeurt door het inspuiten van het oplosmiddel hyaluronidase. Het oplossen van fillers is veilig bij een gespecialiseerde arts zoals onze dokters Jean-Paul en Yulia. Lees meer over het oplossen van fillers. 

Merken

Voor een filler behandeling bij Art de la Beauté gebruiken we enkel veilige en kwalitatief zeer goede hyaluronzuur fillers van de merken Stylage en Restylane. Huidverbetering met hyaluronzuur kan bereikt worden met Profhilo.

Voor de versteviging van de huid, lifting en de stimulatie van de aanmaak van het huideigen collageen werken we met de topmerken Sculptra en Radiesse.

Wat kost een filler behandeling?

De prijzen van een filler behandeling verschillen per gebied en per merk. Een volledig overzicht: prijslijst filler behandelingen.

Overige belangrijke informatie

Hoelang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van het merk filler, om welk gebied het gaat en uw eigen tevredenheid. Uiteraard is er per behandeling een gemiddelde te noemen als het gaat om hoelang iemand tevreden is. Dit wordt bij de betreffende behandeling aangegeven.

Voorafgaand aan de behandeling met fillers krijgt u eerst een consult bij onze gespecialiseerde arts. U krijgt uitleg over de behandeling en hij bespreekt met u uw wensen en de mogelijkheden. De behandeling kan daarna direct plaatsvinden en duurt ongeveer vijftien tot zestig minuten, mede afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden.

Pijnloze behandeling

Wij hebben ons gespecialiseerd in het zo pijnloos mogelijk behandelen met fillers. U krijgt daarom bij gebieden die pijnlijk kunnen zijn, zoals de lippen, altijd een gratis verdoving. Dit kan een crème zijn die op de huid wordt aangebracht of een verdovende injectie. De keuze hangt af van het te behandelen gebied en uw voorkeur. U maakt uw keuze in overleg met de arts tijdens het consult.

Na de behandeling

Na behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden zonder problemen weer hervatten. Eventuele specifieke adviezen worden per behandeling vermeld.

Tijdens het consult bespreekt de arts met u wat u wilt bereiken met de filler behandeling. Er wordt samen met u een inschatting gemaakt welke behandeling nodig is en hoeveel materiaal daarvoor nodig is. Op basis daarvan wordt met u een behandeling en een prijsindicatie van de behandeling afgesproken.

Het resultaat is meestal direct zichtbaar. Mocht u onverhoopt direct na de behandeling of in de weken na de behandeling toch nog vinden dat er meer verbetering nodig is, kan de behandeling alsnog worden uitgebreid en aangepast. Natuurlijk zijn hieraan de gebruikelijke kosten verbonden en deze hangen af van de mate van verdere verbetering die er naar uw wens nog nodig is.

Controle afspraak
Soms kan door de behandeling het behandelde gebied wat opzwellen. In deze specifieke gevallen zal de dokter met u afspreken wat u mag verwachten. Dit wordt ook genoteerd in uw dossier. Mocht na twee weken het resultaat toch anders zijn dan besproken, neemt u dan binnen 3 weken na de behandeling contact met ons op voor het maken van een controle afspraak. De controle afspraak kan alleen binnen twee tot vier weken na behandeling plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal de dokter het behandelde gebied beoordelen en mogelijk ook corrigeren.

Een enkele keer kan het voorkomen dat uw lichaam in de weken na de behandeling de filler wat ongelijkmatig verdeelt in de huid. Dit heeft te maken met uw huidstructuur, medicatiegebruik of het al dan niet opvolgen van instructies in de dagen na de behandeling. Of dit bij u zal gebeuren, is vooraf niet altijd te voorspellen en verschilt per persoon.

Mocht dit bij u gebeuren dan lossen wij dit graag voor u op in een nieuwe behandeling. U kunt dan na 2 weken na de behandeling een afspraak maken voor een correctie behandeling. De kosten die hieraan verbonden zijn, hangen af van de mate van correctie die er nodig is om het naar uw wensen te corrigeren. Een correctie behandeling kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden.

De risico’s van de behandeling met fillers erg gering. Voorwaarde is wel dat de behandeling wordt uitgevoerd met een kwalitatief goed en betrouwbaar product door een ervaren en kundige arts, zoals bij Art de la Beauté.

Algemene injectie-gerelateerde verschijnselen
Pijn – Door het gebruik van zeer dunne naaldjes en verdoving is de kans op het optreden van pijn beperkt.
Blauwe plek vorming – De vorming van blauwe plekjes komt soms voor, welke doorgaans na enkele dagen verdwijnen en goed te camoufleren zijn met make-up.
Roodheid en zwelling – Dit wordt direct na de behandeling bijna altijd gezien en verdwijnt doorgaans binnen enkele dagen.
Koortslip – Mensen die een terugkerende koortslip hebben, lopen het risico dat na de behandeling door het injecteren in het gebied rond de mond er een koortslip ontstaat. Deze kan behandeld worden met Zovirax of iets vergelijkbaars. Het is niet bekend dat een koortslip een negatief effect heeft op de filler in de huid.
Gevoeligheid – Een langer aanhoudende gevoeligheid in het gezicht is zeer zeldzaam.

Filler gerelateerde verschijnselen:
Zichtbare of voelbare filler
Een enkele keer komt het voor dat ook na twee weken de filler voelbaar of zichtbaar blijft in de huid. Dit is niet gevaarlijk en kan geen kwaad. Als u zich hieraan stoort of u heeft er last, neem dan contact met ons op.
Allergische reactie (zeer zelden)
Verminderde doorbloeding van de huid (zeer zelden)
Blauwachtige verkleuring van de huid (zelden)
Granuloomvorming (zeer zelden)
Visus stoornissen – Er zijn geïsoleerde, zeer zeldzame gevallen gemeld van tijdelijke aard.
Pigmentverandering bij personen met een donkere huid (zeer zelden).

Persoonlijk contact en advies