Hamsterwangen weghalen met botox en fillers

Voordat we de oplossing voor de hamsterwangen geven, is het belangrijk om eerst te begrijpen waardoor de hamsterwangen ontstaan.

Hoe ontstaan de hamsterwangen?

Wanneer we ouder worden verliest onze huid elasticiteit en stevigheid oftewel collageen en hyaluronzuur. Door de zwaartekracht zakt de huid vanaf het jukbeen en de wangen langzaam naar beneden. Hierdoor ontstaat er ter hoogte van de kaaklijn huidoverschot in de vorm van een zakje of plooi. Dit noemen we een hamsterwang.

hamsterwangen fillers

Hamsterwangen voor de behandeling

Wat is de beste oplossing voor hamsterwangen, botox of fillers?

Er zijn verschillende oplossingen voor hamsterwangen:

  • Het plooitje oftewel de hamsterwang opvullen met een filler waarbij ook de kaaklijn wordt verstrakt met een filler. De  hamsterwang verdwijnt en er komt weer een mooie contour over de hele kaaklijn terug wat zorgt voor een frissere en jeugdigere uitstraling.
  • De hamsterwangen ontstaan onder andere door volumeverlies van de jukbeenderen en de wangen. Wanneer hier het volume wordt hersteld met een filler, wordt de huid gelift en verdwijnt de hamsterwang. Lees meer over de behandeling van de jukbeenderen en de wangen.
  • De huid van de wang en op het jukbeen verstrakken door het collageen te stimuleren met Sculptra. Dit is geen filler, maar een natuurlijke huidverbetering.
  • Afhankelijk van de mate van huidverslapping kan een behandeling met botox de huid van de kaaklijn ook verstrakken waardoor de hamsterwangen verminderen of geheel verdwijnen.

Welke oplossing bij u het mooiste resultaat geeft, hangt af van hoeveel hamsterwang er aanwezig is. De arts zal u hierover adviseren tijdens het consult.

Vragen en een afspraak maken

Stel ons een vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Tarieven

Op onze pagina over de merken leest u meer informatie over de verschillen tussen de merken.

Opvullen van de hamsterwangen met verstrakking van de kaaklijn
filler Radiesse / € 449,-

Herstel volume van de jukbeenderen
Stylage filler / € 510,-
Restylane filler / € 698,-

Herstel volume van de wangen
filler Radiesse / vanaf € 449,-

Wang verstrakken en liften met Sculptra collageen
1 flesje / € 599,-

Hamsterwangen en kaaklijn verstrakken met botox
vanaf € 329,-

Resultaat bij een filler behandeling

Hoelang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van het merk filler, om welk gebied het gaat en uw eigen tevredenheid. Gemiddeld zien we dat na negen tot twaalf maanden een herhaalbehandeling gewenst is om het resultaat weer op te frissen.

Bij de behandeling met Radiesse, wordt niet alleen het volume van de huid herstelt, maar zet Radiesse de huid ook aan om zichzelf te verbeteren (aanmaak van nieuw collageen). Het resultaat houdt lang aan en kan oplopen van twaalf tot veertien maanden na de behandeling.

Resultaat bij een botox behandeling

Wij werken uitsluitend met de A-merken botox Allergan, Azzalure en Bocouture. Binnen twee weken na de behandeling is het effect optimaal en blijft langdurig; gemiddeld drie tot wel vijf maanden na de behandeling.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u eerst een consult bij de arts. U krijgt uitleg over de behandeling en hij bespreekt met u uw wensen en de mogelijkheden. De behandeling kan daarna direct plaatsvinden. Omdat wij werken met de allerdunste naalden ter wereld is bij een behandeling met botox een verdoving niet nodig. U zult niets of slechts enkele kleine speldenprikjes voelen. De totale behandeling met botox duurt ongeveer tien minuten en u ziet na twee weken het uiteindelijke resultaat.

Bij een behandeling met een filler krijgt u voor een comfortabel gevoel tijdens de behandeling waar nodig gratis een plaatselijke verdoving. De behandeling zelf duurt vijftien minuten en u ziet direct het resultaat. Door de prikjes in de huid ontstaat er wat roodheid welke in de dagen na de behandeling verdwijnt. Een hele enkele keer zien we een blauw plekje welke goed te camoufleren is met wat make-up.

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van:

  • de eerste drie uur na de behandeling met botox niet plat liggen of voorover buigen;
  • de eerste 24 uur na een behandeling met botox en de eerste 72 uur na een behandeling met een filler niet intensief sporten, in de sauna en gebruik maken van de zonnebank.

Service op de behandeling met fillers

Tijdens het consult bespreekt de arts met u wat u wilt bereiken met de filler behandeling. Er wordt samen met u een inschatting gemaakt welke behandeling nodig is en hoeveel materiaal daarvoor nodig is. Op basis daarvan wordt met u een behandeling en een prijsindicatie van de behandeling afgesproken.

Het resultaat is meestal direct zichtbaar. Mocht u onverhoopt direct na de behandeling of in de weken na de behandeling toch nog vinden dat er meer verbetering nodig is, kan de behandeling alsnog worden uitgebreid en aangepast. Natuurlijk zijn hieraan de gebruikelijke kosten verbonden en deze hangen af van de mate van verdere verbetering die er naar uw wens nog nodig is.

Controle afspraak
Soms kan door de behandeling het behandelde gebied wat opzwellen. In deze specifieke gevallen zal de dokter met u afspreken wat u mag verwachten. Dit wordt ook genoteerd in uw dossier. Mocht na 2 weken het resultaat toch anders zijn dan besproken, neemt u dan binnen 3 weken na de behandeling contact met ons op voor het maken van een controle afspraak. De controle afspraak kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal de dokter het behandelde gebied beoordelen en mogelijk ook corrigeren.

Een enkele keer kan het voorkomen dat uw lichaam in de weken na de behandeling de filler wat ongelijkmatig verdeelt in de huid. Dit heeft te maken met uw huidstructuur, medicatiegebruik of het al dan niet opvolgen van instructies in de dagen na de behandeling. Of dit bij u zal gebeuren, is vooraf niet altijd te voorspellen en verschilt per persoon.

Mocht dit bij u gebeuren dan lossen wij dit graag voor u op in een nieuwe behandeling. U kunt dan na 2 weken na de behandeling een afspraak maken voor een correctie behandeling. Of en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is. Een correctie behandeling kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden.

Service op de behandeling met botox
Om gebruik te maken van onze service moet u tussen 2 en 3 weken na de behandeling een scherpe foto opsturen. Deze wordt vervolgens door de dokter beoordeeld en vergeleken met de foto’s die voor de behandeling zijn genomen. Mogelijk wordt u dan uitgenodigd voor een gratis touch up. Deze moet, om gebruik te kunnen maken van onze garantieregeling, plaatsvinden binnen 2 en 5 weken na de behandeling.

De risico’s van de behandeling met botox en fillers zijn erg gering. Voorwaarde is wel dat de behandeling wordt uitgevoerd met een kwalitatief goed en betrouwbaar product door een ervaren en kundige arts, zoals bij Art de la Beauté.