Behandelingen met botox

Botox is een bewezen veilig en betrouwbaar geneesmiddel dat we gebruiken om rimpels te verminderen en voorkomen. Ook bij hoofdpijn/migraine en overmatig zweten kan een behandeling met botox de oplossing zijn.

Twee weken na de behandeling met botox, bent u van harte welkom voor een gratis nacontrole.

Aanbieding

Op vrijdag 25-9 krijgt u bij dokter Yulia korting. Hele zones botox van € 89,- voor € 79,- per zone.

Hele zones zijn: frons, voorhoofd of kraaienpootjes. Twee halve zones tellen ook als 1 hele zone.

Behandelingen met botox – bij rimpels

Behandelingen met botox – andere indicaties/zones

Wat is botox?

Botox is en een bewezen veilig geneesmiddel dat bestaat uit een gezuiverde vorm van botuline toxine. Al sinds de jaren 70 worden behandelingen met botox succesvol in de geneeskunde toegepast. Als we spreken over behandelingen met ‘botox’ bedoelen we daar dan ook mee behandelingen met botuline toxine.

Hoe werkt botox?

Door botox te injecteren in een spier of zweetklier ontspant de spier en stopt de zweetklier met de productie van zweet. Behandelingen met botox werken alleen op de behandelde spieren of zweetklieren en hebben geen effect op de rest van het lichaam.

Twee weken na de behandeling met botox is het effect optimaal en blijft langdurig; bij de behandeling met botox van bijvoorbeeld rimpels is dit gemiddeld drie tot wel vijf maanden na de behandeling.

Een vervolgbehandeling kan daarna veilig en zonder problemen worden uitgevoerd; bij meerdere vervolgbehandelingen die op elkaar aansluiten, zien we dat het effect vaak ook steeds langer aanhoudt.

Persoonlijk advies of een afspraak maken? Wij helpen u graag!

Merken

Er bestaan drie verschillende geregistreerde merken botox: Allergan Botox®, Bocouture® botox en Azzalure® botox. Hoewel de werking hetzelfde is, verschilt de samenstelling in kleine mate, waardoor mensen over het ene merk meer tevreden kunnen zijn dan over het andere.

Wij beschikken over alledrie de merken, zodat we iedereen een veilige en succesvolle behandeling met botox kunnen bieden. Lees meer over de merken en de verschillen op onze merken pagina.

De prijzen worden per behandeling en per merk aangegeven of ga voor een compleet overzicht naar de tarieven pagina.

De behandeling met botox

Voorafgaand aan de behandeling met botox krijgt u eerst een consult bij de arts. U krijgt uitleg over de behandeling en hij bespreekt met u uw wensen en de mogelijkheden.

Er is geen behandeling met botox mogelijk bij personen die

  • jonger zijn dan 18 jaar;
  • zwanger zijn of borstvoeding geven;
  • een bewezen overgevoeligheid hebben voor botuline toxine of elke andere hulpstof die het geneesmiddel bevat;
  • een ontsteking hebben in het te behandelen gebied;
  • myasthenia gravis, Eaton-Lambert syndroom of amyotrofische laterale sclerose hebben.

Pijnloze behandeling

Na het consult kan de behandeling direct plaatsvinden. Deze duurt ongeveer vijf tot tien minuten, mede afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden. Omdat wij werken met de allerdunste naalden ter wereld is een behandeling nagenoeg pijnloos. U zult mogelijk slechts enkele speldenprikjes voelen en een verdoving is niet nodig, met uitzondering van de behandeling van de handen en voeten tegen overmatig zweten. Hierbij wordt voor een comfortabele behandeling een gratis verdoving gegeven.

Na de behandeling

Na behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden zonder problemen weer hervatten. Met uitzondering van de eerste 24 uur na de behandeling intensief sporten en gebruik maken van de sauna of zonnebank. Eventuele specifieke adviezen worden per behandeling vermeld.

Garantie op de behandeling met botox
U heeft garantie op de behandeling in zoverre dat de spier, afhankelijk van het te behandelen gebied, volledig of in bepaalde mate ontspannen hoort te zijn.

Is dit niet het geval dan kunt u van de garantie gebruik maken. Daarvoor moet u tussen 2 en 3 weken na de behandeling een scherpe foto opsturen. Deze wordt vervolgens door de dokter beoordeeld en vergeleken met de foto’s die voor de behandeling zijn genomen. Mogelijk wordt u dan uitgenodigd voor een gratis touch up, welke altijd plaats moet vinden tussen 2 en 5 weken na de behandeling.

Neemt u te laat contact op of zelfs nadat de garantie termijn geheel voorbij is, bent u nog steeds welkom voor een nacontrole. Deze is dan echter niet meer gratis. De kosten zijn:
– een controle zonder behandeling / € 25,-
– een controle met behandeling /  € 59,- bij een halve zone en € 89,- bij een hele zone

Bij een aantal behandelingen, zoals die van overmatig zweten, kan er geen garantie gegeven worden, omdat het resultaat vooraf niet te voorspellen is en verschilt per persoon. Dit wordt bij de informatie over de betreffende behandelingen nader toegelicht.

Risico’s
Doordat botox een veilig en effectief geneesmiddel is, zijn de risico’s van de behandeling erg gering. Voorwaarde is wel dat de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en deskundige arts, zoals dokter Jean-Paul Kleijne bij Art de la Beauté.

Algemene injectie-gerelateerde verschijnselen
Pijn –
 Door het gebruik van zeer dunne naaldjes is de kans op het optreden van pijn zeer miniem.
Blauwe plek vorming – Het ontstaan van een kleine blauwe plek komt af en toe voor. De grootte kan variëren van speldenknop groot tot een wat zichtbaarder blauw plekje. Een dergelijk plekje is doorgaans goed te camoufleren met wat make-up.
Roodheid en zwelling – Dit wordt direct na de behandeling bijna altijd gezien en verdwijnt doorgaans binnen enkele uren.
Hoofdpijn – Hoofdpijn of een wat strak gevoel kan enkele dagen na de behandeling optreden in het bovenste derde van het gelaat. Deze verdwijnt over het algemeen na enkele dagen en u kunt wat paracetamol innemen hiervoor.
Infectie – De kans op een infectie na een injectie met botuline toxine is zeer klein.
Gevoeligheid – Een langer aanhoudende gevoeligheid in het gezicht is zeer zeldzaam.

Botuline toxine gerelateerde complicaties:
Onbedoelde spierzwakte – Dit vindt zeer zelden plaats bij spiertjes in een aangrenzend gebied van waar de behandeling plaatsvindt, bijvoorbeeld van het ooglid of de wenkbrauw. Zeer zelden wordt er ook gezien tranen of droge ogen, spierzwakte van de lippen en asymmetrie in het gelaat. Deze verdwijnen doorgaans binnen enkele weken
Prikkend of brandend gevoel op de injectieplaats (af en toe)
Anti-lichaamvorming tegen botuline-toxine-A (zeer zelden)
Allergische reactie (zeer zelden)