Behandeling van spanningshoofdpijn en migraine met botox

vanaf 1 zone / € 99,-

hoofdpijn migraine botoxBij migraine en spanningshoofdpijn speelt een overmatige spierspanning een belangrijke rol. Met botox kunnen we de spieren die zich te veel spannen, laten ontspannen, waardoor de hoofdpijn kan verminderen of zelfs verdwijnen. Ook is uit onderzoek gebleken dat een behandeling met botox ervoor kan zorgen dat bij mensen met een hevige vorm van migraine de frequentie van aanvallen kan doen afnemen.

Omdat niet iedere persoon evenveel of op dezelfde plaatsen spierspanning heeft, zijn er vele mogelijkheden wat betreft de behandeling. Zo is bij sommige mensen de behandeling van de frons al voldoende waar iemand anders een behandeling van de frons, slapen en nek nodig heeft. Ook het lokaal inspuiten van triggerpoints is mogelijk. De arts adviseert u tijdens het consult wat er nodig is waarna u zelf de keuze kunt maken.

Voorbeelden injectieplaatsen botox bij hoofdpijn

Voorbeelden injectieplaatsen botox bij hoofdpijn & migraine

Naast dat de behandeling met botox de spierspanningshoofdpijn of migraine kan verlichten of laten verdwijnen, vermindert en voorkomt de botox in bepaalde zones ook rimpels. Denk hierbij aan de kraaienpootjes, het voorhoofd en de frons tussen de wenkbrauwen.

Veilige en pijnloze botox

pijnloos botoxOmdat we als een van de weinige klinieken werken met The Invisble Needle, de allerdunste naalden ter wereld, is een botox behandeling pijnloos en ziet de huid er na de behandeling hetzelfde uit als daarvoor, zonder enige beschadiging. Bekijk ook video. De injectiespuit is uitgerust met het doseer-klik-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat er bij ieder prikje precies de juiste hoeveelheid botox wordt ingespoten. Dit is bij een specialistische behandeling zoals botox tegen migraine en hoofdpijn zeer belangrijk voor een veilige behandeling met optimaal resultaat.

Wij werken uitsluitend met de A-merken botox van Allergan, Azzalure en Bocouture. Binnen twee weken na de behandeling is het effect optimaal en blijft langdurig; gemiddeld drie tot wel vijf maanden na de behandeling.

Een herhaalbehandeling is volkomen veilig en kan zo vaak als nodig plaatsvinden. Als u de herhaalbehandeling steeds laat plaatsvinden wanneer de botox van de vorige behandeling begint uit te werken, zien we op de langere termijn dat het effect van de botox steeds langer aanhoudt.

U krijgt voorafgaand aan de behandeling een consult bij de arts. Tijdens dit consult brengt de arts nauwkeurig in kaart welke van uw spieren te veel spannen. Zo kan hij bepalen op welke plaatsen de botox injecties nodig en zinvol zijn. Als u ervoor kiest om de behandeling direct te laten plaatsvinden, neemt u na het consult ontspannen in de behandelstoel plaats voor behandeling.

Omdat we werken met de allerdunste naalden ter wereld is een verdoving niet nodig. De behandeling is geheel of nagenoeg pijnloos en duurt afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden vijftien tot dertig minuten.

Na de behandeling kan er wat roodheid zichtbaar zijn op de plekjes van de injecties. Deze verdwijnt doorgaans binnen een dag en kunt uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van de eerste drie uur na de behandeling plat gaan liggen en de eerste 24 uur na de behandeling intensief sporten of gebruik maken van sauna/zonnebank.

Merken botox

Er bestaan vier verschillende veilige en geregistreerde merken botox: Allergan Botox®, Bocouture® botox, Alluzience® botox en Azzalure® botox. Allemaal hebben ze een ontspannend effect op de spieren. Echter zijn er wel verschillen waardoor het ene merk iemand beter kan bevallen dan het andere. Zo is bijvoorbeeld de Alluzience botox helemaal vegan. Meer hierover leest u op onze merken pagina. En uiteraard zal de arts u adviseren tijdens het consult op basis van uw wensen.

Bij hoofdpijn/migraine zijn er verschillende gebieden. Frons, voorhoofd, slapen, temporaal zijn ieder 1 hele zone. De nek is een halve zone en de schouders zijn 2 hele zones. Het is niet mogelijk om 1 hele zone te verdelen over twee gebieden, omdat er dan te weinig effect optreedt.

Tarieven
Azzalure botox – hele zone / € 99,-
Bocouture botox – hele zone / € 109,-
Alluzience botox (vegan) – hele zone / € 115,-
Allergan botox – hele zone / € 129,-

Bocouture botox – halve zone / € 79,-
Azzalure botox – halve zone / € 69,-
Alluzience botox – halve zone / € 79,-
Allergan botox – halve zone / € 89,-

Bij de behandeling van hoofdpijn en migraine streven we ernaar dat de spieren volledig of deels ontspannen zijn. Het effect op de hoofdpijn klachten kan per persoon verschillen. Twee weken na de behandeling is de botox volledig ingewerkt. Als u dan nog klachten heeft, bent u welkome voor controle. De dokter gaat dan met u het resultaat bekijken en bespreken. Afhankelijk daarvan kunnen gebieden worden nabehandeld (zonder extra kosten) of kan de behandeling worden uitgebreid tegen het geldende tarief.

Een controle afspraak dient binnen 2 en 5 weken na de behandeling plaats te vinden. Neemt voor het maken van een afspraak binnen 2 en 3 weken na de behandeling contact op. Neemt u te laat contact op of zelfs nadat de termijn geheel voorbij is, bent u nog steeds welkom voor een nacontrole. Deze is dan echter niet meer gratis.

Bij de behandeling van migraine of hoofdpijn met botox kunnen er zeer uitlopende zones behandeld worden, zoals de frons, het voorhoofd en de nek. Ieder van deze zones heeft zijn eigen (beperkte) risico’s. De arts zal u tijdens het consult hierover informeren.

Recensies – ervaringen van onze klanten

Loes

“Bij mij zijn de triggerpoints in mijn nek ingespoten met botox. Deze spelen altijd erg op bij mijn migraine. Mijn nek is nu een stuk soepeler en het verlicht echt.”

Sjama, 51 jaar

“Al jaren heb ik last van hoofdpijn en migraine. De medicijnen helpen niet altijd. Toch maar eens botox proberen dacht ik laatst. Had ik het maar eerder gedaan, door de frons en het voorhoofd botox is mijn spanningshoofdpijn nu bijna helemaal weg!”

Sophie uit Weert

“Ik ben begonnen met botox tegen de rimpels en merkte dat mijn hoofdpijn ook meteen een stuk minder was. Top!”

Philip, 36 jaar

“Ik hoorde goede verhalen over botox bij hoofdpijn. En ook bij mij werkt het goed. Ik ga iedere drie maanden langs Jean-Paul voor de frons en wat specifieke punten boven mij oren. Ik kan precies aanwijzen waar het altijd zit en daar spuit hij dan de botox. Ik blijf het zeker doen.”

Vragen en afspraak maken

Stel ons een vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.