Behandeling van voorhoofdrimpels met botox

1 zone / € 89,-

Voorhoofdrimpels ontstaan door het bewegen van ons gezicht en dan in het bijzonder door het optrekken van de wenkbrauwen. De huid van het voorhoofd wordt hierdoor geplooid. En daar waar de huid plooit, ontstaan naarmate we ouder worden lijnen en rimpels.

Voorhoofdrimpels voorkomen en verminderen

Met botox laten we de spieren van de het voorhoofd ontspannen, zodat de huid niet meer kan plooien. Wanneer er nog geen rimpels zichtbaar zijn, kunt u deze met botox voorkomen. Zijn er rimpels dan wordt de huid gladder en worden de bestaande rimpels niet dieper.

Bij langdurig gebruik van botox zien we dat de huid zichzelf herstelt en de rimpels steeds verder verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Ook kunnen eventuele overgebleven groefjes opgevuld worden met een filler.

Hoofdpijn & stress

hoofdpijn botoxSpanning en stress zorgen voor spierspanning in het gebied van het voorhoofd. Dit kan voor hoofdpijn zorgen of een zwaar en strak gevoel geven. Hier hoeft u zich niet altijd van bewust te zijn. Het laten ontspannen van de spieren ter vermindering of voorkoming van rimpels, werkt tegelijkertijd ook tegen hoofdpijn en geeft een aangenaam en ontspannen gevoel. Lees hier meer over de behandeling van hoofdpijn en migraine met botox.

Pijnloze en veilige botox behandeling 

pijnloos botoxOmdat we als een van de weinige klinieken werken met The Invisble Needle, de allerdunste naalden ter wereld, is een botox behandeling pijnloos en ziet de huid er na de behandeling hetzelfde uit als daarvoor, zonder enige beschadiging. De injectiespuit is uitgerust met het doseer-klik-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat er bij ieder prikje precies de juiste hoeveelheid botox wordt ingespoten voor een veilige behandeling met optimaal resultaat!

Video invisible needle en botox behandeling voorhoofdrimpels

Voor en na foto’s

Bekijk ook meer van onze voor en na foto’s om een indruk te krijgen van het resultaat van de behandeling van de voorhoofdrimpels en andere rimpels met botox.

Wij werken uitsluitend met de A-merken botox Azzalure botox, Allergan botox en Bocouture botox. Binnen twee weken na de behandeling is het effect optimaal en blijft langdurig; gemiddeld drie tot wel vijf maanden na de behandeling.

Een herhaalbehandeling is volkomen veilig en kan zo vaak als nodig plaatsvinden. Als u de herhaalbehandeling steeds laat plaatsvinden wanneer de botox van de vorige behandeling begint uit te werken, zien we op de langere termijn dat het effect van de botox steeds langer aanhoudt.

U krijgt voorafgaand aan de behandeling een consult bij de arts. Hij geeft u uitleg en onderzoekt uw huid. U heeft ook de gelegenheid om vragen stellen. Als u ervoor kiest om de behandeling direct te laten plaatsvinden, gaat u na het consult ontspannen in de behandelstoel liggen. Omdat wij werken met de allerdunste naalden ter wereld is een verdoving niet nodig. U zult niets of slechts enkele kleine speldenprikjes voelen.

Allereerst wordt de huid ontsmet met alcohol. Vervolgens injecteert de arts de botox in de spieren van het voorhoofd. De behandeling duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Na de behandeling kan er een hele enkele keer wat roodheid zichtbaar zijn op de plekjes van de injecties. Deze verdwijnt doorgaans binnen een aantal uur. U kunt uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van:

  • de eerste drie uur na de behandeling plat liggen of lang voorover buigen
  • de eerste 24 uur na de behandeling niet sporten, in bad/sauna en gebruik maken van de zonnebank

Merken botox

Er bestaan drie verschillende veilige en geregistreerde merken botox: Allergan Botox®, Bocouture® botox en Azzalure® botox. De werking en het resultaat is gelijk. Echter zijn er wel minimale verschillen waardoor het ene merk iemand beter kan bevallen dan het andere. Meer hierover leest u op onze merken pagina. En uiteraard zal de arts u adviseren tijdens het consult op basis van uw wensen.

Tarieven
Bocouture en Azzalure botox – hele zone / € 89,-
Allergan botox – hele zone / € 119,-

U heeft garantie op de behandeling in zoverre dat de spier in de behandelde zone volledig ontspannen hoort te zijn. Is dit niet het geval dan kunt u van de garantie gebruik maken. Daarvoor moet u tussen 2 en 3 weken na de behandeling een scherpe foto opsturen. Deze wordt vervolgens door de dokter beoordeeld en vergeleken met de foto’s die voor de behandeling zijn genomen. Mogelijk wordt u dan uitgenodigd voor een gratis touch up, welke moet plaatsvinden tussen 2 en 5 weken na de behandeling.

Neemt u te laat contact op of zelfs nadat de garantie termijn geheel voorbij is, bent u nog steeds welkom voor een nacontrole. Deze is dan echter niet meer gratis. De kosten zijn:
– een controle zonder behandeling / € 25,-
– een controle met behandeling tegen het geldende tarief per merk

Bij de behandeling van het voorhoofd met botox bestaat er het risico dat de wenkbrauw gaat hangen. Dit gebeurt alleen wanneer de botox in de aangrenzende spier terecht komt. Om dit te voorkomen bekijkt onze arts de spieren van het voorhoofd zeer nauwkeurig en blijft hij altijd binnen de veilige marges. Daarbij is het zeer belangrijk dat u zich houdt aan de adviezen voor thuis, waaronder de eerste drie uur niet voorover buigen en plat gaan liggen.

Daarnaast ervaren sommige mensen na een behandeling van enkel het voorhoofd een zwaar gevoel of een drukkend gevoel op de ogen. Om dit te voorkomen onderzoekt onze arts vooraf de spieren van het voorhoofd, de stand van de wenkbrauwen en de ogen. Op basis daarvan is het mogelijk dat hij u adviseert om het voorhoofd niet te behandelen of het voorhoofd én de frons te behandelen.

De frons zorgt er namelijk voor dat het gebied van de ogen en wenkbrauwen wordt geopend naar boven, daar waar het voorhoofd juist wat druk naar beneden geeft. De frons heft de druk van het voorhoofd naar beneden daarmee op en geeft een comfortabel en neutraal gevoel. Uiteraard bepaalt u altijd zelf of u de frons behandeld wilt hebben. Dit kan ook altijd nog op een later moment.

Recensies – lees ervaringen van onze klanten

Kim, 46 jaar uit Best

“Sinds ik mijn voorhoofd met botox laat behandelen, geen rimpels én geen hoofdpijn meer!” Lees meer recensies..

Kelly, 43 jaar uit Sint-Oedenrode

“Ik kwam voor mijn voorhoofdrimpels bij dokter Kleijne. Hij legde uit dat bij sommige mensen het wat zwaar aan kan gaan voelen op de ogen als je alleen het voorhoofd doet. Ik had daar ook kans op, omdat mijn ogen best wel diep zijn. Om dat te voorkomen moest ik dan de fronsrimpels erbij doen.

Ik heb gekozen om eerst alleen het voorhoofd te doen. En het werd inderdaad wat zwaarder op mijn ogen. Ik moest er heel erg aan wennen in het begin, nu na een paar weken gaat het wel. Het is te doen, maar volgende keer doe ik de frons erbij.” Lees meer recensies..

Boris, 26 jaar uit Veghel

“Ik ben tevreden over mijn gezicht, behalve de lijnen op mijn voorhoofd. Die waren al behoorlijk diep. Na een paar keer botox is het al heel veel minder geworden! Ik hou het nu goed bij.” Lees meer recensies..

Maak een afspraak