Wat zijn de verschillen tussen de merken botox?

In de wereld zijn er vier veilige en geregistreerde merken botuline toxine (in de volksmond genoemd botox):

  • Bocouture® van Merz Aesthetics
  • Azzalure® van Galderma
  • Alluzience® van Galderma
  • Botox® van Allergan

Deze vier merken botox worden geproduceerd door de drie grootste en bekendste fabrikanten van botox en fillers ter wereld. Andere merken botox die niet geregistreerd zijn, kunnen onveilig en onbetrouwbaar zijn.

De verschillen tussen Azzalure®, Alluzience®, Bocouture® en Botox®

Alle vier de merken botox bevatten dezelfde hoeveelheid en soort werkstof botuline toxine. Deze werksof laat spieren ontspannen of zweetklieren stoppen met de productie van zweet.

Ondanks dat de werkzame stof hetzelfde is, verschillen de hulpstoffen en eiwitten die zijn toegevoegd per merk. Zo is bijvoorbeeld de Alluzience botox helemaal vegan. Het kan dus zijn dat het ene merk botox bij jou een beter resultaat geeft dan het andere. Of dat bij jou zo zal zijn, is niet vooraf te voorspellen. En zelfs als het resultaat gelijk is, kan de persoonlijke ervaring van mensen verschillen.

Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je altijd met een veilig en geregistreerd merk botox wordt behandeld. Tijdens het consult met de arts kun je jouw vragen stellen over welk merk het beste bij jouw wensen past.

Bij Art de la Beauté bieden we de vier merken botox die er zijn aan, voor een veilige behandeling met optimaal resultaat!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.