Faceslimming met botox: wat zijn de voor- en nadelen?

Faceslimming is een bekende behandeling in Nederland. Vooral de afgelopen jaren is het enorm populair geworden onder vrouwen en mannen van verschillende leeftijden. Met een faceslimming behandeling wordt je gezicht strakker gemaakt om het meer te accentueren. Het resultaat: een V-shape gezicht zonder dat er een operatie aan te pas hoeft te komen! Deze en andere voordelen lichten we toe in dit blog. Daarnaast zijn er, zoals bij elke behandeling, ook een aantal nadelen die we benoemen.

Hoe werkt faceslimming met botox?

Bij een faceslimming behandeling wordt er botox gespoten in de kaakspieren. Soms wordt er ook botox toegepast in de mondhoeken en kin. Door de botox ontspannen deze spieren, waardoor de vorm van het gezicht strakker wordt.

De voordelen

  • Snelle behandeling en weinig hersteltijd: Je krijgt bij Art de la Beauté altijd een consult van te voren waarbij de specialist kijkt en uitleg geeft over jouw huid. De behandeling zou op dat moment meteen plaats kunnen vinden, mocht je dat willen. Het is een korte behandeling van 10 tot 15 minuten
  • Faceslimming helpt niet alleen voor een strakker gezicht, het kan ook tandenknarsen of kaakklemmen voorkomen.
  • De behandeling is vrijwel pijnloos: In de kliniek werken wij met de allerdunste naalden van de wereld waardoor je niets of slechts enkele kleine prikjes zal voelen. Door de dunne naalden is het gebruik van een verdoving ook niet nodig.
  • Bij elke behandeling zit er een gratis nabehandeling bij. Hier gaat de specialist kijken hoe het effect van de botox is geweest en zal, zodra nodig, gratis nog botox bijzetten.

De nadelen

Zoals bij iedere medische behandeling, kunnen er ook risico’s en bij-effecten zijn. De benoemden we al in eerder in ons blog ‘De risico’s van een faceslimming behandeling‘. Onze dokters Jean Paul en Yulia zijn gespecialiseerd in faceslimming en we werken uitsluitend met goedgekeurde materialen. Hierdoor zijn de risico’s dus kleiner.

Daarnaast bestaat er een kans op kleine blauwe plekken, alleen de naalden zijn erg dun en dit komt vrijwel niet voor. Mocht dit wel voorkomen zullen de plekjes maar klein zijn en makkelijk met makeup weg te werken zijn.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.