Faceslimming met botox: wat zijn de risico’s?

Een trend in Azië en andere delen van de wereld, maar in Nederland nog wat minder bekend: faceslimming met botox. Het smaller maken van het gezicht met botox, zodat er meer een V-shape onstaat. Een fantastische behandeling, maar wat zijn de risico’s?

Wat is faceslimming?

Bij faceslimming worden de kaakspieren en soms ook kin en mondhoeken behandeld met botox. Door botox in de kaakspieren te spuiten, ontspannen V-shape botoxdeze en worden de wangen smaller en krijgt het gezicht meer een V-vorm. De botox in de kin en mondhoeken zorgen voor een extra V-shape effect.

Risico’s van faceslimming behandeling

Zoals bij alle medische behandelingen zijn er natuurlijk risico’s. Zorg daarom altijd dat je wordt behandeld door een arts die is gespecialiseerd in faceslimming met botox.

 • Bijwerkingen
  Echte botox is een veilig en geregistreerd medicijn dat geen bijwerkingen geeft op de korte en lange termijn.
 • Blauwe plekken
  Blauwe plekken komen doordat de naalden heel dun zijn vrijwel niet voor. En als het gebeurt zijn ze heel klein en makkelijk te camoufleren met make-up.
 • Allergische reactie
  Een allergische reactie komt vrijwel nooit voor en als je bij een gespecialiseerde arts bent, weet hij wat hij moet doen als het wel zou gebeuren.
 • Ongewenst effect
  Botox is een vloeistof die wordt geïnjecteerd in de kaakspier. Er bestaat een hele kleine kans dat de botox onbedoeld in een andere spier terecht komt die naast de kaakspier ligt. Als deze spier ontspant, kan het bijvoorbeeld zijn dat de manier van lachten iets anders wordt. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je na de behandeling de eerste 3 uur je hoofd niet goed rechtop houdt. Gelukkig werkt botox tijdelijk en zal als dit gebeurt het nooit een hele dosering botox zijn die in de spier terecht komt, dit bij-effect zal gewoonlijk binnen een paar weken vanzelf weer verdwijnen.

Lees ook: Faceslimming behandeling werkt niet, hoe kan dat?

Faceslimming bij Art de la Beaute

Zoals benoemd zijn er veel risico’s verbonden aan een faceslimming behandeling. Laat een behandeling dan ook altijd uitvoeren door een expert op het gebied van Faceslimming. Onze dokters Jean-Paul en Yulia zijn een van de weinige artsen in Nederland met de juiste expertise om een faceslimming met botox zonder risico’s en vrijwel pijnloos te laten zetten. We stemmen de hoeveelheid botox af per situatie, maken gebruik van dunne naalden en voeren altijd een nacontrole uit. Heb je interesse in een behandeling met faceslimming, ben je benieuwd naar de prijzen en voor/na foto en video, lees er alles over op onze faceslimming pagina.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.