10 fabels over botox

Botox is vaak een populair onderwerp voor verhitte discussies aan de lunchtafel. Of je er nu van houdt of niet, iedereen heeft er zo zijn mening over. Maar feit is dat het aantal behandelingen blijft toenemen. Voor veel vrouwen en mannen is botox dan ook niet weg te denken uit hun beauty routine. Wij bespreken in deze blog de 10 meest gehoorde fabels.

Fabel 1: Fillers en botox zijn hetzelfde

Zowel fillers als botox worden ingezet om rimpels te verminderen. Toch is er wel een degelijk verschil tussen beide behandelingen. Fillers worden voornamelijk ingezet om specifieke rimpels op te vullen, zoals de neuslippenplooi of de marionetlijn. Ook worden fillers veel gebruikt om meer volume te creëren in de wangen, kaaklijn of lippen. Botox, daarentegen, helpt spieren te ontspannen om rimpels tegen te gaan die zijn veroorzaakt door het regelmatig samentrekken van spieren. Hierbij kun je denken aan fronsrimpels, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes.

Fabel 2: Het gebruik van botox is gevaarlijk

Veel mensen beschouwen botox als een gevaarlijk en giftig middel. Gelukkig is het dat zoals we het nu gebruiken niet. De dosering is heel laag en uitgebreid getest.

Fabel 3: Na gebruik van botox zie je er ouder uit

Wanneer de botox eenmaal is uitgewerkt, kan het lijken alsof je er ouder uitziet. Maar dit zijn slechts de bestaande rimpels die weer zichtbaar worden na de uitwerking van de behandeling. Botox veroorzaakt nooit rimpels of lijnen. Door regelmatig behandelingen te ondergaan, zullen de rimpels ook steeds langer wegblijven.

Fabel 4: Zie je niet meteen resultaat? Dan heeft het niet gewerkt

Na de behandeling met botox verwacht je misschien meteen resultaat te zien. Maar het kan soms tot 2 weken na de behandeling duren voordat de botox optimaal werkt.

Fabel 5: botox onder de ogen is niet mogelijk

Vaak wordt botox gebruikt voor het tegengaan van kraaienpootjes. Maar je kunt het ook inzetten om de fijne lijntjes onder de ogen te verminderen. Een klein beetje botox helpt het gebied onder de ogen te verzachten. Wel is het belangrijk dat je advies inwint bij een ervaren arts waar je tevens terecht kunt voor de behandeling. Botox onder de ogen is namelijk niet bij iedereen mogelijk met een goed resultaat.

Fabel 6: botox werkt verslavend

Botox is als stof niet verslavend. Het is een veilige behandeling en geen probleem om deze regelmatig te ondergaan. Ook kunt u op elk gewenst moment stoppen, zonder bang te zijn dat de rimpels opeens veel erger worden dan voor de botox behandeling(en).

Fabel 7: botox haalt de emotie uit het gezicht

Een van de meest hardnekkige fabels over botox is dat dit middel de mimiek uit uw gezicht haalt. Hierdoor zou je emotieloos lijken. Wanneer je de behandeling laat uitvoeren door een ervaren arts, is dit zeker niet het geval. Het resultaat hangt af van de hoeveelheid botox, de specifieke plek waar het geïnjecteerd wordt en welk gebied je laat behandelen. Zorg daarom dat je een specialist kiest met goede referenties en aantoonbare ervaring.

Fabel 8: botox is blijvend

Er wordt vaak gedacht dat het gebruik van botox permanent is, maar dit is weer een van de vele fabels die rondgaan over botox. Botox wordt volledig afgebroken, wat inhoudt dat het een tijdelijk effect geeft. Na de eerste behandeling(en), heb je er gemiddeld drie tot vier maanden plezier van.

Fabel 9: botox bestrijdt alle rimpels

Veel mensen weten dit niet, maar botox is alleen geschikt voor dynamische rimpels. Oftewel rimpels die ontstaan door de beweging van het gezicht. Bijvoorbeeld rimpels door het fronsen of kraaienpootjes door het lachen. Rimpels die opvulling nodig hebben, worden bestreden met fillers, zoals de lijnen rond de mond.

Fabel 10: botox bij de schoonheidsspecialiste

Tegenwoordig voeren ook mensen die dit niet mogen botox en filler behandelingen uit. Let er altijd goed op dat je wordt behandeld door een echte en erkende arts. Alleen een arts mag het medicijn dat botox is bestellen en toepassen bij mensen.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.