Faceslimming werkt niet, hoe kan dat?

Je hebt een faceslimming behandeling ondergaan, maar ziet geen resultaat. Wat aan er aan de hand zijn? Uitleg en tips van Art de la Beauté, specialist in Nederland op het gebied van faceslimming.

Hoe werkt faceslimming

V-shape botox - faceslimmingBij faceslimming wordt botox geïnjecteerd in de kaakspieren en vaak ook mondhoeken en kin. Omdat het verschillende spieren zijn, zie je bij ieder gebied een resultaat. Welke resultaten hoor je te zien en wanneer?

Botox kaakspieren
Bij een botox behandeling van de kaakspieren merk/zie je 2x een resultaat:
1. Na twee weken is de rustspanning van de spieren af (spanning die op de spieren staat zonder dat je de spieren aanspant).
2. In de 3-4 maanden na de behandeling zal de kaakspier steeds dunner worden, het faceslimming effect.

Als je van nature veel rustspanning hebt en deze is na twee weken verdwenen, zal je al een iets slankere wang zien. Heb je van nature weinig rustspanning, maar wel dikkere kaakspieren zal je nog weinig tot geen effect zien na twee weken. Het faceslimming effect in de 3-4 maanden daarna wordt bij iedereen zichtbaar.

Botox kin
Het effect van de botox in de kin zie je na twee weken en dat blijft zo zolang de botox werkt. De kin ontspant en wordt beter van vorm, ook eventuele putjes verdwijnen en de huid wordt mooi glad. Botox in de kin wordt vrijwel altijd gegeven in de faceslimming behandeling.

Botox mondhoeken
Ook het effect van de botox in de mondhoeken zie je na twee weken en houdt aan zolang de botox werkt. Bij sommige mensen wordt de mondhoek van nature iets naar beneden getrokken door de eigen spierspanning, dit kan heel subtiel zijn. Door de botox ontspant deze spier iets waardoor de mondhoeken mooier van stand worden en het gezicht meer een V-vorm krijgt. Bij de faceslimming behandeling wordt per persoon bekeken of dit nodig is.

Als faceslimming niet werkt, wat is er aan de hand?

Faceslimming met botox is een specialistische behandeling. Als de behandeling niet werkt, kan dat een aantal oorzaken hebben:

 • De hoeveelheid botox is te laag
  Als de hoeveelheid botox te laag is, kan het zijn dat je geen resultaat voelt of ziet. Of dat je in het begin wel iets merkt, maar er geen echt faceslimming effect in de maanden daarna optreedt. Dit wordt ookwel gezien bij de goedkopere faceslimming behandelingen die worden aangeboden.
 • De kwaliteit van de botox is niet goed
  Wanneer men botox gebruikt die niet goed is van kwaliteit, zoals Chinese botox, zal er geen of heel kort effect zijn en geen echte faceslimming in de maanden daarna. Chinese botox wordt gebruikt om de prijs van de behandeling laag te houden, maar is niet veilig en geregistreerd.
 • Het gezicht is minder geschikt
  Botox in de kin en mondhoeken met juiste dosering is bij iedereen zichtbaar na twee weken. Botox in de kaakspieren zal na twee weken ook bij iedereen merkbaar ontspanning geven. Het faceslimming effect zal beperkt zijn bij personen die van nature al hele dunne kaakspieren hebben. Een eerlijke arts geeft dit vooraf aan tijdens het consult.

Meer informatie over faceslimming

Wil je meer weten over een behandeling met faceslimming, voor en na bekijken en de prijzen zien, ga dan naar onze uitgebreide pagina over faceslimming met botox.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.
 • 06-23704229

 • vivian@artdelabeaute.nl