Lip fillers mislukt? De oplossing!

Vind je dat jouw lip fillers mislukt zijn? Heel erg jammer is dat natuurlijk, maar gelukkig is er ook een oplossing: de lip fillers verwijderen met een veilig oplosmiddel. Hoe het werkt en wat het kost leggen we in deze blog aan je uit!

Wanneer zijn lip fillers mislukt?

Wanneer een lip filler behandeling mislukt is én of het echt mislukt is, dat verschilt per per persoon. Wat te doen in welke situatie:

De filler is bobbelig

Als de filler wat bobbelig is, kan dat zijn doordat de filler door het lichaam wat ongelijk is verdeeld. Bobbels kunnen ook ontstaan doordat een slechte kwaliteit fillers is gebruikt. Bobbels door ongelijke verdeling kunnen vaak gecorrigeerd worden door een massage van de arts. Bobbels door slechte fillers kunnen helaas alleen verwijderd worden door een behandeling met oplosmiddel.

  • bultjes in lippen lip fillers

Mijn lippen zijn scheef geworden

Het scheef worden van de lippen kan komen doordat de filler verkeerd is ingespoten of doordat het lichaam de filler wat ongelijk heeft verdeeld. Afhankelijk van waar de filler scheef zit, is het soms nog mogelijk om de filler in een controle behandeling te corrigeren. Dit kan gedaan worden door een massage (let op dit kun je zelf niet!) of door wat filler bij te spuiten op een bepaalde plek. Als de filler echt op een verkeerde plek terecht is gekomen, bijvoorbeeld buiten de lippen of als het niet te corrigeren is, dan is de enige oplossing om de filler te verwijderen door hem op te lossen met oplosmiddel.

Ik heb een duck face gekregen

Een duck face ontstaat vaak als de filler verkeerd is ingespoten of als er alleen of te veel contour op de lippen is gemaakt. Bij verkeerd inspuiten, is oplossen de enige optie. Bij te veel contour kan het bijvullen van de lippen zelf ervoor zorgen dat het er weer mooi uit gaat zien. Of als je de contour niet mooi vindt, kun je deze ook op laten lossen.

De filler zit goed, maar ik vind het toch niet mooi

Je kunt wachten tot de filler vanzelf verdwijnt of de filler laten verwijderen met oplosmiddel.

Hoe werkt het oplossen van fillers?

Wanneer je de fillers wilt op laten lossen, kun je terecht bij een arts die deze behandelingen doet, zoals dokter Jean-Paul Kleijne bij Art de la Beauté. Bij een oplosbehandeling wordt met een naaldje het oplosmiddel hyaluronidase in de lippen gespoten. Bij krijg je eerst een verdoving. De fillers lost meteen of binnen enkele dagen op en valt uiteen in suiker en water. Het lichaam voert deze stoffen zelf af. Lees ook de uitgebreidere informatie over een oplosbehandeling. De kosten van een behandeling kunnen verschillen per arts/kliniek.

hylase
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.