Hoe werkt filler oplossen met hyaluronidase?

Wanneer het effect van een filler behandeling niet naar wens is, kun je de filler laten verwijderen door middel van een behandeling met hyaluronidase. Dit is een veilig middel dat de filler laat oplossen. In deze blog uitleg hoe een behandeling in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten.

Wat is jouw doel?

filler verwijderen

Voordat je de behandeling laat uitvoeren, is het belangrijk om goed na te denken over wat je precies wilt bereiken met de oplos-behandeling. Wil je alles laten verwijderen of ben je wel blij, maar mag het volume iets minder. Hoe beter jij kunt aangeven wat jouw doel is des te groter is de kans dat de dokter het resultaat kan bereiken wat jij graag wil.

In deze blog leggen we je uit hoe een oplos-behandeling bij Art de la Beauté werkt.

Consult voor de behandeling

Zoals bij iedere behandeling krijg je vooraf een uitgebreid consult. De dokter gaat jouw gezicht onderzoeken, jouw wensen bespreken en uitleggen wat je mag verwachten qua resultaat. Ook worden er voor-foto’s gemaakt en teken je het toestemmingsformulier, want ook een behandeling met hyaluronidase is een medische behandeling.

De behandeling

Als eerste wordt het te behandelen gebied ontsmet met alcohol. Vaak is het niet nodig om een verdoving te geven. Voor het injecteren wordt een hele dunne naald gebruikt, het zijn slechts 1 of enkele prikjes zijn en de meeste gebieden van ons gezicht zijn bij deze behandeling niet gevoelig. Bij de lippen wordt, afhankelijk van de behandeling, wel met een verdoving gewerkt.

Het effect en resultaat

Hyaluronidase (Lees ook Wat is hyaluronidase) kan heel snel werken, soms al direct na de behandeling. We houden echter altijd twee weken aan voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

Vind je het dan voldoende, is het prima. Mocht je vinden dat er te weinig is opgelost dan kan zonder problemen of extra kosten de behandeling nog een keer herhaald worden. En wat als er te veel is opgelost? Soms komt het oplossen van de filler heel nauw, bijvoorbeeld bij de wallen. Een beetje te dik geeft een vermoeid uiterlijk en bij net te weinig vulling is het net niet helemaal die frisse uitstraling waar je naar verlangt. Mocht dat het geval zijn dan de filler ook weer worden bijgevuld. Of en welke kosten hieraan verbonden zijn, bespreekt de arts met je tijdens het consult voor de behandeling. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Fillers oplossen gevaarlijk?

Het oplossen van fillers is niet gevaarlijk voor jouw gezondheid door een behandeling met hyaluronidase. De risico’s zijn in grote lijnen gelijk aan die van de behandeling met fillers:

  • Kans op een blauw plekje op de plek van de prikjes;
  • De huid kan wat opzwellen na de behandeling van het prikken;
  • De huid kan wat gevoelig aanvoelen of rood zijn na het prikken;
  • Na de behandeling van de lippen kan een koortslip opkomen als je daar gevoelig voor bent.

Kan er ook eigen hyaluronzuur worden opgelost?
Naast het hyaluronzuur waar de fillers van gemaakt zijn, bevat onze huid zelf ook hyaluronzuur. Kan dit ook worden opgelost met hyaluronidase? Het kan inderdaad zijn dat er ook wat van het huideigen hyaluronzuur wordt opgelost bij een behandeling met hyaluronidase. Ga daarom altijd naar een arts die hier ervaren in is en goed weet hoe je oplosmiddel moet doseren.

Wat kost een behandeling met hyaluronidase?

Wat een behandeling kost, verschilt per kliniek. Ook de garantie en service die je krijgt, is niet overal gelijk. Vraag dit dus vooraf goed na of laat je informeren tijdens het consult met de behandelend arts.

Bij Art de la Beauté vind je de tarieven op onze prijslijst.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.