Wat is hyaluronidase?

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar mocht het zo zijn dat het resultaat van jouw hyaluronzuur filler behandeling niet is geworden wat je had gehoopt, het is teveel, dan kun je de hyaluronzuur filler laten verwijderen of oplossen.

Fillers oplossen met hyaluronidase

hylaseDe hyaluronzuur filler wordt verwijdert door een middel in te spuiten dat heet hyaluronidase. Deze stof zorgt ervoor dat de hyaluronzuur filler op veilige wijze oplost. Het hyaluronzuur dat in de filler zit, valt uiteen in suiker en water wat door het lichaam daarna wordt afgevoerd. Het is dus niet schadelijk. Wanneer je de filler volledig op laat lossen, zal het gebied van de behandeling er weer uitzien zoals voor de behandeling.

Het hyaluronzuur dat in jouw eigen huid zit wordt niet opgelost bij het oplossen van hyaluronzuur fillers. Hier wordt op internet wel over gesproken, maar bij gebruik van de juiste dosering gebeurt dit niet. En als het al zou gebeuren dan vult het lichaam dit zelf weer terug aan.

Niet alle fillers kunnen worden opgelost

Heb je permanente fillers in jouw lichaam dan kunnen deze alleen operatief verwijderd worden. Ook fillers die de aanmaak van het huideigen collageen stimuleren, zoals Radiesse en Sculptra, kunnen niet worden verwijderd met hyaluronidase.

Hyaluronidase in alle gebieden van het gezicht

Of je nu de lippen te vol vindt, de ogen te dik of jukbeenderen te scherp, er is altijd een oplossing. Overal waar een behandeling met hyaluronzuur fillers wordt gegeven, kunnen deze ook weer verwijderd worden met hyaluronidase.

Hoe snel werkt de behandeling?

Na de behandeling met hyaluronidase zie je snel resultaat, vaak al binnen een dag of zelfs meteen. Na twee weken is precies zichtbaar hoeveel hyaluronzuur filler er is opgelost. Mocht het dan nog niet voldoende zijn, kan zonder problemen opnieuw een behandeling gegeven worden.

Wat kost fillers verwijderen?

De prijzen van een behandeling met hyaluronidase verschillen per kliniek. Bij Art de la Beauté kost een behandeling voor nieuwe klanten eenmalig € 200,-. Ben je al klant en laat je een door ons behandeld gebied nabehandelen met hyaluronidase hanteren we een tarief van eenmalig € 150,-.

Er is teveel hyaluronzuur filler opgelost

Wanneer je de fillers helemaal op wilt laten lossen, is dat prima te doen. Als je wel tevreden bent met het resultaat, maar het een klein beetje minder vol wilt hebben dan komt de behandeling heel erg nauw. Het kan dan gebeuren dat er toch net een beetje te veel oplost. Hoe hiermee om wordt gegaan verschilt per kliniek. De arts zal dit met je bespreken tijdens het consult.

Hyaluronidase behandeling bij Art de la Beauté

Heb je vragen, wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het oplossen van hyaluronzuur fillers neem dan contact op met ons! Lees ook onze uitleg over: hoe werkt een filler oplossen met hyaluronidase