Wallen botox of fillers? Uitleg wat jij nodig hebt..

Om te bepalen wat voor jou de beste oplossing is, botox of fillers, moet je weten wat bij jou de oorzaak van de wallen is.

Oorzaak ontstaan wallen

  • Volumeverlies door veroudering
    Er ontstaat naar mate we ouder worden door volumeverlies een geultje van de binnenste ooghoek richting de neus (traangoot) en/of er ontstaat een kring aan de onderkant van het oog (ooggoot).
  • Donkere kringen door volumeverlies of van nature
    Donkere kringen zien we aan de onderkant van de ogen en worden veroorzaakt door de bloedvaten die (te) dicht onder de huid liggen. 
  • Rimpels onder de ogen
    De huid onder het oog vertoont lijntjes en kleine rimpeltjes/plooitjes doordat de huid steeds weer in elkaar geduwd wordt bij het knijpen met de ogen en lachen.

Filler behandeling wallen en donkere kringen

donkere kringen fillers vrouw  wallen man

Wanneer de oorzaak van de wallen volumeverlies is en bij donkere kringen, kiezen we voor een behandeling met een filler. Een filler is een gel van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zorgt voor de hydratatie van de huid (lees ook Wat is een filler?). Deze gel vult het tekort aan volume terug aan waardoor de huid weer mooi strak en glad wordt. Door het nieuwe volume komen ook de bloedvaten lager te liggen waardoor de donkere kringen verminderen of zelfs verdwijnen. Lees uitgebreide uitleg over de filler behandeling van wallen en donkere kringen op onze pagina of de tips in onze blog wallen onder de ogen verminderen.

Wallen botox behandeling

Als de huid onder de ogen rimpeltjes vertoont dan kan botox deze lijntjes verminderen. Botox is een geregistreerd medicijn dat spiertjes kan laten ontspannen, zo ook de kringspier aan de onderkant van het oog. Natuurlijk gebruiken we maar een beetje botox, zodat je het oog normaal kunt blijven gebruiken en toch de rimpeltjes verminderen.  Lees meer over de behandeling van rimpeltjes onder de ogen met botox.

Een combinatie van botox en fillers bij wallen is ook mogelijk.

Vragen?

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.