Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is de werkzame stof waar fillers van gemaakt zijn. Het is dus geen merk filler wat vaak ook wel wordt gedacht. Het is een lichaamseigen stof in ons lichaam die zorgt voor de hydratatie van de huid.

Wat doet hyaluronzuur in ons lichaam?

hyaluronzuur filler

Hyaluronzuur moleculen

Hyaluronzuur wordt dagelijks door onze huid zelf aangemaakt. De hyaluronzuur moleculen kunnen namelijk tot wel 1000x hun eigen gewicht aan water aan zich binden. Zo zorgt het hyaluronzuur ervoor dat de huid gehydrateerd blijft.

Fillers van hyaluronzuur

Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur zoals dat in onze huid ook aanwezig is. Dat maakt fillers veilige producten. Het hyaluronzuur wordt langzaam door onze huid opgenomen en gebruikt voor de hyadratatie van de huid, net zoals het hyaluronzuur dat de huid zelf aanmaakt. Direct naar het complete overzicht van behandelingen met fillers.

Rimpels en hyaluronzuur

Naarmate we ouder worden, en dat begint al bij 25 jaar, gaat onze huid steeds minder hyaluronzuur aanmaken. Door dit tekort verliest de huid volume oftewel vulling en ontstaan er rimpels, zoals de lijn vanaf de neus naar de mond genaamd de neuslippenplooi. Door een behandeling met fillers vullen we het tekort aan hyaluronzuur aan, zodat de huid weer nieuw volume krijgt en de rimpel vermindert of zelfs verdwijnt.

Lippen opvullen met hyaluronzuur

lippen opvullen hyaluronzuurBehalve het voor het opvullen van rimpels gebruiken we hyaluronzuur ook om extra volume te creëren, zoals bij lippen opvullen, vorm van de kin verbeteren en de neuscorrectie.

Bij het opvullen van lippen wordt met een paar kleine prikjes het hyaluronzuur in de lippen gebracht. Doordat er een goede verdoving wordt gegeven, is dit nagenoeg pijnloos. Na behandeling is er wat zwelling welke binnen een paar dagen verdwijnt en het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

Hoelang blijf hyaluronzuur?

Hyaluronzuur wordt langzaam door de huid opgenomen. Tot wel twee jaar na een behandeling met fillers kan er onder de microscoop hyaluronzuur in de huid gevonden worden. Dit betekent echter niet dat we ook zolang tevreden zijn, want het zichtbare resultaat neemt sneller af.

Hoelang ben je tevreden na een filler behandeling
Zoals eerder uitgelegd wordt hyaluronzuur langzaam door de huid opgenomen. Omdat het met hele kleine beetjes gaat, zie je dit de eerste tijd niet en is het resultaat nog net zo mooi als direct na de behandeling. Na een aantal maanden komt er een moment dat je ziet dat effect minder is geworden, vaak ben je dan nog wel tevreden. Een tijdje daarna vind je dat het tijd is voor een opfris behandeling. Vaak is er dan minder filler nodig dan de eerste keer.

Afhankelijk van het gebied (in gebieden waar veel beweging is, zoals rond de mond, worden fillers sneller opgenomen), het merk/kwaliteit persoonlijk advies gratis consultfiller en hoe snel jouw lijf hyaluronzuur opneemt, komen dames gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden terug voor een opfris behandeling.

Welke filler behandeling past bij jou?

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.