Botox mislukt: hangoog of gezakte wenkbrauwen, wat kan ik doen?

Je hebt een botox behandeling gekregen en ben niet tevreden met het resultaat. Is de behandeling dan definitief mislukt? Dat hangt af van wat er aan de hand is. Soms kan het resultaat met een nabehandeling nog goed gecorrigeerd en verbeterd worden.

In deze blog leg ik uit wat er niet goed kan gaan en wat eventuele oplossingen kunnen zijn!

Mijn wenkbrauw(en) staan heel erg omhoog (spock-effect)

Na de botox behandeling van het voorhoofd komt het een enkele keer voor dat het lichaam de botox aan de zijkant van het voorhoofd niet voldoende pakt. Het midden van het voorhoofd is dan mooi glad en aan de zijkant gaan de wenkbrauwen dan heel sterk omhoog.

Dit noemen we het spock-effect (genaamd naar doctor Spock in Star Wars). Het is eenvoudig op te lossen in een nabehandeling met klein prikje botox extra. Voor de volgende keer weet de dokter dan dat hij bij jou daar een beetje meer botox in kan zetten. En zo is er dan direct perfect resultaat.

Zwaar gevoel op de wenkbrauwen

Na de behandeling van alleen het voorhoofd kan er een drukkend gevoel op de ogen ontstaan. En soms kunnen zelfs de wenkbrauwen ook iets zakken. Dit komt doordat de voorhoofdspieren van nature een opwaartse beweging maken. Door de ontspanning na de botox kan de huid juist een beetje naar beneden zakken. Wij adviseren, mede op basis van het onderzoek van het gezicht, vaak om ook een botox frons behandeling erbij te doen. De botox frons laat in ontspanning het gebied van de wenkbrauwen juist een klein beetje omhoog gaan. Het compenseert zo het zakkende effect van het voorhoofd.

Als er een drukkend gevoel op de ogen is, kan een botox behandeling van de frons en/of wenkbrauwlift uitkomst bieden. Zo krijg je weer een open blik die lichter aanvoelt.

Botox mislukt te hoge wenkbrauwen

Oogleden zijn gezakt / hangoog

Een van de meest gevreesde complicatie bij botox van het voorhoofd of de frons is het hangoog. Hierbij zakt het ooglid naar beneden.

Oorzaken:

  • De botox komt in de verkeerde spier terecht door onjuiste injectie (techniek)
  • De botox komt in de verkeerde spier terecht doordat de klant niet goed de adviezen voor thuis heeft opgevolgd (de 1e drie uur na de behandeling niet plat liggen of voorover buigen)
  • De hoeveelheid botox is correct, maar het lichaam reageert onverwachts sterk.

Geen paniek. Een hangoog trekt in de eerste weken na de behandeling vaak nog vanzelf bij. Naarmate de tijd vordert zal de botox verder uitwerken en wordt het ooglid weer zoals voor de behandeling.

Als extra om te corrigeren kunnen we vanaf twee weken na de behandeling een wenkbrauwlift geven om zo het ooglid maximaal te liften.

Advies en hulp bij correctie botox

Wanneer je niet tevreden ben over het resultaat van de behandeling kun je bij een goede kliniek langsgaan voor een nacontrole. Waar nodig en mogelijk zullen zij het effect corrigeren/verbeteren. Liever naar een andere kliniek? Je bent van harte welkom bij Art de la Beauté in Eindhoven. We beschikken over de juiste certificaten en hebben jarenlange ervaring met botox en fillers, ook het herstel van een minder goed gelukte behandeling! We horen het graag van je! Neem gerust even contact op.