Botox mislukt: hangoog of gezakte wenkbrauwen, wat kan ik doen?

Je hebt een botox behandeling gekregen en ben niet tevreden met het resultaat. Is de behandeling dan definitief mislukt? Dat hangt af van wat er aan de hand is. Soms kan het resultaat met een nabehandeling nog goed gecorrigeerd en verbeterd worden.

In deze blog uitleg wat er niet goed kan gaan en eventuele oplossingen kunnen zijn!

Mijn wenkbrauw(en) staan heel erg omhoog (spock-effect)

Na de botox behandeling van het voorhoofd komt het een enkele keer voor dat het lichaam de botox aan de zijkant van het voorhoofd niet voldoende werkt. Het midden van het voorhoofd is dan mooi glad en aan de zijkant gaan de wenkbrauwen dan heel sterk omhoog.

Dit noemen we het spock-effect (genaamd naar doctor Spock in Star Wars). Het is eenvoudig op te lossen in een nabehandeling met klein prikje botox extra. Voor de volgende keer weet de dokter dan dat hij bij jou daar een beetje meer botox in kan zetten. En zo is er dan direct perfect resultaat.

Zwaar gevoel op de wenkbrauwen

Na de behandeling van alleen het voorhoofd kan er een drukkend gevoel op de ogen ontstaan. En soms kunnen zelfs de wenkbrauwen ook iets of zelfs helemaal naar beneden zakken.

Oorzaken zware wenkbrauwen na botox voorhoofd

  • Je hebt alleen een voorhoofd behandeling gehad, zonder frons.
    De voorhoofdspieren maken van nature een opwaartse beweging. Door de ontspanning na de botox kan de huid juist een beetje naar beneden zakken. Wij adviseren, mede op basis van het onderzoek van het gezicht, vaak om ook een botox frons behandeling erbij te doen. De botox frons laat in ontspanning het gebied van de wenkbrauwen juist een klein beetje omhoog gaan. Het compenseert zo het zakkende effect van het voorhoofd. En je hebt een frissen uitstraling met minder rimpels.
  • Je hebt frons en voorhoofd behandeling gehad en het is te zwaar op de wenkbrauwen.
    Als je niet meer boos kunt kijken en de wenkbrauwen toch wat zwaar aanvoelen, kan dit gevoel tijdelijk zijn. Zeker als je voor het eerst een voorhoofdbehandeling hebt gehad, is het echt wennen. Houdt het gevoel na een paar weken toch aan dan kun je een wenkrauwlift overwegen. De volgende keer is het advies om dan met de arts te bespreken iets minder botox in het voorhoofd te gebruiken.
Botox mislukt te hoge wenkbrauwen
Niet tevreden over je botox behandeling?

Neem contact op met een van onze experts. Misschien kunnen wij je helpen het probleem te verhelpen!

Oogleden zijn gezakt / hangoog

Een van de meest gevreesde complicatie bij botox van het voorhoofd of de frons is het hangoog. Hierbij zakt het ooglid naar beneden.

Oorzaken:

  • De botox komt in de verkeerde spier terecht door onjuiste injectie (techniek)
  • De botox komt in de verkeerde spier terecht doordat de klant niet goed de adviezen voor thuis heeft opgevolgd (de 1e drie uur na de behandeling niet plat liggen of voorover buigen)
  • De hoeveelheid botox is correct, maar het lichaam reageert onverwachts sterk.

Geen paniek. Een hangoog trekt in de eerste weken na de behandeling vaak nog vanzelf bij. Naarmate de tijd vordert zal de botox verder uitwerken en wordt het ooglid weer zoals voor de behandeling.

Als extra om te corrigeren kunnen we vanaf twee weken na de behandeling een wenkbrauwlift geven om zo het ooglid maximaal te liften.

Advies en hulp bij correctie botox

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.