Filler behandeling voor wallen, traangoot of donkere kringen

Naarmate we ouder worden verliest onze huid stevigheid en volume, zo ook in het gebied bij de ogen. Volumeverlies onder de ogen ontstaat meestal rond de 25 tot 30 jaar bij mannen en vrouwen. Echter komt het ook voor dat op jonge leeftijd al te weinig volume van nature aanwezig is. Met een filler kan het volume op natuurlijke wijze worden hersteld. Behandeling van de ogen met fillers is een van de specialisaties van dokter Jean-Paul Kleijne.

Verschil tussen ooggoot en traangoot

Behandeling van de traangoot en ooggoot

De traangoot loopt van de binnenste ooghoek richting de onderzijde van de ogen. Ook kan er een wat blauwige kleur ontstaan in de huid. Dit komt doordat de huid dunner wordt en de onderliggende bloedvaten zichtbaarder worden.

Naast de traangoot kan er bij het oog ook een ooggoot ontstaan. Dit gebied wordt vaak ‘vergeten’ door artsen bij de oogbehandeling met fillers. Deze goot ziet eruit als een holle kring aan de onderzijde van het oog en loopt vanaf de buitenste ooghoek naar de binnenste ooghoek. We noemen dit verschijnsel holle ogen. Het ontstaat door volumeverlies en kan een vermoeide uitstraling geven, net zoals de traangoot.

De traangoot, ooggoot, het volumeverlies en eventuele blauwe verkleuring geven een vermoeide indruk. Onze arts kijkt naar het hele gebied rond de ogen bij de behandeling. Zo krijgt u de uitgeruste en frissere uitstraling waar u naar op zoek bent.

Restylane filler

Voor de behandeling van de ogen gebruiken wij altijd het merk Restylane. Deze geeft het minste zwelling en een heel mooi en glad resultaat. Het effect van een filler behandeling met Restylane houdt lang aan. Gemiddeld 9 tot 12 maanden en soms zelfs langer. Ook is er bij de tweede behandeling vaak minder filler nodig dan de eerste keer. Restylane is de beste kwaliteit filler op de markt wereldwijd en heeft speciaal een filler voor de ogen.

Tussen twee en vijf weken na de behandeling bent u van harte welkom voor een gratis nacontrole.

Rimpels onder de ogen verminderen met botox

Onder de ogen ontstaan op jonge leeftijd al lijntjes en later worden dit plooitjes. Deze lijntjes ontstaan door het samenknijpen van de ogen en door volumeverlies. Wanneer er botox van allergansprake is van een traangoot/ooggoot en er wordt een filler geplaatst, vermindert deze ook de lijntjes/rimpels onder de ogen. Ook is het mogelijk om de lijntjes/rimpels onder de ogen te behandelen met botox. Botox zorgt ervoor dat de spiertjes onder het oog minder aanspannen waardoor de huid gladder wordt én blijft. Een botox behandeling is alleen mogelijk bij een nog stevige huid en beperkt volumeverlies. De combinatie van botox en fillers biedt soms ook uitkomst. De arts zal u persoonlijk advies geven over de mogelijkheden met botox en fillers bij uw ogen.

Video filler behandeling van de wallen

Voor en na foto’s

Bekijk meer van onze voor en na foto’s om een nog betere indruk te krijgen van het resultaat van de behandeling van de wallen,  donkere kringen en traangoot/ooggoot met fillers.

Tarieven 

Wallen en donkere kringen met een filler
Traangoot/ooggoot aan beide zijden
Restylane / 0,5 ml. € 259,- (alleen bijvullen)
Restylane / 1 ml. € 349,-
Restylane / 1,5 ml. € 524,-
Restylane / 2 ml. € 698,-

Hoelang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van het merk filler, om welk gebied het gaat en uw eigen tevredenheid. Bij de behandeling van de ogen gebruiken we altijd fillers van Restylane, omdat alleen deze langdurig en mooi resultaat geeft. Gemiddeld zien we dat na 9 tot 12 maanden een herhaalbehandeling gewenst is om het resultaat weer op te frissen.

Als eerste krijgt u een consult bij onze arts. Hij bespreekt me u uw wensen en geeft advies over de mogelijkheden. De behandeling kan na het consult direct plaatsvinden. Voor een comfortabele en pijnloze behandeling van de zone rond de ogen krijgt u gratis een lokale verdoving.

De behandeling zelf duurt ongeveer vijftien tot dertig minuten en u ziet direct het resultaat. Na de behandeling is er mogelijk wat roodheid te zien, welke doorgaans snel verdwijnt. Een enkele keer zien we rond de ogen wat blauwe verkleuring van de huid, deze verdwijnt vanzelf en is goed te camoufleren is.

U kunt uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van:

  • de eerste 72 uur na de behandeling niet intensief sporten, langdurig baden/sauna en gebruik maken van de zonnebank.

Service na de behandeling met fillers

Tijdens het consult bespreekt de arts met u wat u wilt bereiken met de filler behandeling. Er wordt samen met u een inschatting gemaakt welke behandeling nodig is en hoeveel materiaal daarvoor nodig is. Op basis daarvan wordt met u een behandeling en een prijsindicatie van de behandeling afgesproken.

Mocht u onverhoopt direct na de behandeling of in de weken na de behandeling toch nog vinden dat er meer verbetering nodig is, kan de behandeling alsnog worden uitgebreid en aangepast. Of en welke kosten hieraan verbonden zijn, hangt af van de mate van verdere verbetering die er naar uw wens nog nodig is.

Controle afspraak
Soms kan door de behandeling het behandelde gebied wat opzwellen. In deze specifieke gevallen zal de dokter met u afspreken wat u mag verwachten. Dit wordt ook genoteerd in uw dossier. Mocht na 2 weken het resultaat toch anders zijn dan besproken, neemt u dan binnen 3 weken na de behandeling contact met ons op voor het maken van een controle afspraak. De controle afspraak kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal de dokter het behandelde gebied beoordelen en mogelijk ook corrigeren.

Een enkele keer kan het voorkomen dat uw lichaam in de weken na de behandeling de filler wat ongelijkmatig verdeelt in de huid. Dit heeft te maken met uw huidstructuur, medicatiegebruik of het al dan niet opvolgen van instructies in de dagen na de behandeling. Of dit bij u zal gebeuren, is vooraf niet altijd te voorspellen en verschilt per persoon.

Mocht dit bij u gebeuren dan lossen wij dit graag voor u op in een nieuwe behandeling. U kunt dan na 2 weken na de behandeling een afspraak maken voor een correctie behandeling. Of en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is. Een correctie behandeling kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden.

De risico’s van de behandeling met fillers rond de ogen zijn gering. Voorwaarde is wel dat de behandeling wordt uitgevoerd met een kwalitatief goed en betrouwbaar product door een ervaren en kundige arts, zoals bij Art de la Beauté.

Recensies – lees ervaringen van onze klanten

 

Petra van Liesel, 34 jaar

“Ondanks dat ik nog jong ben, zie ik er altijd vermoeid uit. Deels komt dat door het moederschap en de slapeloze nachten. Maar ook voor de kinderen zag ik al geultjes en donkere kringen bij mijn ogen. Na lang nadenken, heb ik besloten om mezelf deze behandeling te gunnen. We zijn nu vier weken verder en zo fris als ik er nu uitzie heb ik er in geen jaren uitgezien. Ik ga het zeker bijhouden!” Lees meer recensies

Cindy uit Veghel, 31 jaar

“Om erger te voorkomen heb ik mijn beginnende wallen laten weghalen. Wat ik fijn vond was de goede uitleg vooraf. Tijdens de behandeling heb ik wel de hand van de assistente behoorlijk fijn geknepen en dat vond ze gelukkig niet erg. Niet van de pijn, maar van de spanning. Al na 10 minuten was het klaar en mijn wallen daar ben ik vanaf.” Lees meer recensies

Bo uit Oisterwijk, 25 jaar

“Ik was al heel lang op zoek naar een goede arts/kliniek en die heb ik zeker gevonden nu! Hele aardige mensen, ze nemen echt de tijd voor je en de behandelingen zijn haast pijnloos door de goede verdoving! Het is echt een aanrader, ik ben er heel blij mee en ga hier zeker vaker terug komen!” Lees meer recensies

Vragen en afspraak maken

Persoonlijk contact en advies