Waar moet je op letten bij een traangoot behandeling?

Als we ouder worden verliezen we volume in onze huid omdat deze verslapt. Dit gebeurt vooral in het gezicht, en dus ook onder de ogen. Het resultaat is dat we er vermoeid uit zien. Wallen, ook wel traangoot of ooggoot genoemd, komen ook op jonge leeftijd voor. Vooral als we slecht geslapen hebben of veel stress hebben, zijn de wallen vaak nog dieper en donkerder.

Gelukkig kunnen we de wallen behandelen door traangoot fillers. Met een filler kunnen we de diepte opvullen. Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, een stof die de huid zelf ook aanmaakt voor volume en stevigheid. De huid wordt met de filler weer strakker en gladder. Voor de ogen gebruiken we altijd het beste merk fillers: Restylane. Benieuwd of een traangoot behandeling bij jou mogelijk is? En waar je op moet letten als je een traangoot behandeling wilt?

Kan de traangoot behandeling bij mij?

Een traangoot filler behandeling kan niet bij iedereen. Als de huid te slap is, kan de huid na de filler behandeling te dik worden. Je ziet er dan juist vermoeider uit in plaats van frisser. Te slappe huid komt vooral voor bij vrouwen en mannen boven de 35 jaar. De arts zal tijdens het consult beoordelen of de behandeling bij jou mogelijk is. Of je kunt naar ons ook een foto sturen per mail of app voor een eerste advies. Ook als er te veel of niet de juiste filler wordt ingespoten, ontstaat er een blijvende zwelling. Dit zijn veel voorkomende problemen bij traangoot behandelingen.

Wat kost een traangoot behandeling?

De kosten voor een filler behandeling van de traangoot verschilt per kliniek. Omdat alleen met een top merk bij een goede arts je ook een goed resultaat kunt krijgen, is deze behandeling niet goedkoop. Prijzen liggen tussen de € 300,- en € 500,- voor 1 ml. Meestal is 1 ml voldoende voor een goed resultaat. Met Restylane heb je gemiddeld 9-12 maanden plezier ervan en kom je het daarna bijvullen. De filler wordt door de huid opgenomen en is dus niet schadelijk. Vaak is er de tweede keer ook minder nodig dan de eerste behandeling. De kosten bij Art de la Beauté zijn € 349,- voor 1 ml, inclusief gratis nacontrole na twee weken.

Aandachtspunten bij een traangoot behandeling

  • Ga naar een arts of kliniek die veel ervaring heeft met deze behandeling. De traangoot is een van de moeilijkste filler behandelingen in het gezicht.
  • Kies voor de top kwaliteit filler Restylane. Restylane trekt weinig vocht aan en is dus heel goed te doseren. Met minimaal risico op te veel vocht na de behandeling. Ook staat Restylane bekend om een heel mooi glad en natuurlijk resultaat.
  • Zorg dat je altijd behandeld wordt met een canule. De betere artsen kunnen goed overweg met een canule. Dit is geen naald, maar een buisje met een stompe punt. Dit zorgt ervoor dat er geen blauwe plekken ontstaan en dat de kans dat er in een bloedvat wordt geprikt zeer zeer klein is. Met een naald is er een groot risico.
  • Let erop dat de kliniek ook gespecialiseerd is in het oplossen van fillers. Mocht er dan toch vocht of een te dikke traangoot ontstaat, kan de filler gecorrigeerd worden met oplosmiddel.

Vragen of een afspraak maken?

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.

Voor en Na – Traangoot behandeling