Pijnlijke lippen na filler behandeling

Pijn na een behandeling met lipfillers kom vaak voor. Dat u pijn heeft, kan verschillende oorzaken hebben. In dit blog geef ik u meer uitleg over pijnlijke lippen na behandeling met fillers en de oplossing hiervoor!

Oorzaken van pijn in de lippen na fillers

 • Zwelling
  Door het prikken in de lippen gaan de lippen opzwellen. De lip vult zich met vocht als reactie op de behandeling. Zwelling na een lipfiller behandeling is normaal. Hoe groot de zwelling is verschilt per persoon en is niet vooraf te voorspellen. Door de zwelling staat de huid strak en dat kan voor pijnlijke lippen zorgen. De zwelling is de eerste paar dagen na de behandeling het grootst en neemt dan steeds verder af.
 • Blauwe plekken
  Bij het prikken in de lippen heeft u altijd kans dat er een bloedvaatje geraakt wordt. Het bloeden stopt vaak snel uit zichzelf of doordat de arts het bloedvat dicht houdt, zodat het bloed kan stollen. Het bloed dat in de lip terecht komt, kan zorgen voor een prikkelend en tintelend gevoel na de behandeling.
 • Gescheurde huid op de lippen
  Door de zwelling van de lippen staat de huid zo strak dat deze kan gaan scheuren. Er ontstaan dan velletjes op de lippen. Dit kan een pijnlijk gevoel geven.
 • Verdoving
  Tijdens de behandeling zijn bij Art de la Beauté de lippen helemaal verdoofd. U zal dus van de filler behandeling weinig tot niks voelen. Na ongeveer twee uur is de verdoving uitgewerkt en voelt u dat de lippen gezwollen zijn. Dit kan wat pijnlijk aanvoelen. Als u de behandeling zonder of met slechte verdoving ondergaat, voelt u dus extra pijn.

Oplossing voor pijnlijke lippen na filler behandeling

Als u pijn heeft na een lipfiller behandeling, kunt u een aantal dingen doen die de pijn kunnen verminderen.

 • Koelen
  Na de behandeling is het goed om de lippen een aantal keer per dag te koelen met iets koud uit de vriezer. Koelen helpt om de zwelling snel te verminderen en u voelt de pijn minder. Houd altijd een doekje om het ice-pack heen, zodat de huid van de lippen niet kan bevriezen.
 • Vaseline
  Smeer na de behandeling de lippen de eerste dagen een paar keer per dag in met vaseline. Dit houdt de huid soepel en helpt velletjes en scheuren voorkomen. Gebruik altijd een nieuw potje i.v.m. bacteriën die in oude potjes aanwezig kunnen zijn. Gebruik geen Labello Lip Repair of producten met menthol erin zoals Blistex. Deze producten doen de zwelling juist toenemen!
 • VSM blauwe plekken zalf
  Heeft u blauwe plekken? Dan kunt u VSM blauwe plekken zalf op de lippen smeren. De werkstoffen in deze zalf zorgen ervoor dat jouw lichaam het bloed sneller opruimt.
 • Paracetamol of ibuprofen
  Als u pijn heeft kunt u een pijnstiller innemen, zoals paracetamol of ibuprofen.

Met bovenstaande tips en tricks komt u de tijd na de behandeling goed door en zal u na een paar dagen steeds meer het resultaat van de lipfiller behandeling gaan zien. Het uiteindelijke resultaat ziet u na twee weken. Dan is de lip ook van binnen helemaal hersteld. Bij Art de la Beauté bent u van harte welkom voor de gratis nacontrole!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.