Wat is een profhilo behandeling?

Het wordt steeds populairder: een profhilo behandeling. Een behandeling die rimpels van binnenuit helpt te verdwijnen. Profhilo is een product met hoog gedoseerd hyaluronzuur. Maar het is geen filler en voegt dus geen zichtbaar volume toe aan de huid. Wat is een profhilo behandeling dan precies? Dat leggen we uit in dit blog!

Wat is een profhilo behandeling?

Profhilo zet de huid zelf aan tot actie

Profhilo is een behandeling die rimpels van binnenuit helpt te verdwijnen, in plaats van ze alleen maar te vullen. Er wordt 100% hyaluronzuur in de huid gebracht, zonder chemische toevoegingen. Een stof die ons lichaam van nature ook zelf aanmaakt. Hyaluronzuur zorgt voor diepgaande, langdurige hydratatie en zorgt er daarvoor dat de huid er voller uitziet. Naar mate we ouder worden, neemt het niveau van hyaluronzuur af waardoor de huid haar stevigheid verliest. Een behandeling met Profhilo stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en vetweefsel waardoor de huid weer stevig en gezond wordt.

Het grote voordeel aan een profhilo behandeling is dus dat we de huid kunnen verjongen zonder volume te geven aan het gezicht met een filler. De huid kan zichzelf herstellen zonder chemische toevoegingen.

Profhilo behandeling door arts

Profhilo mag alleen geïnjecteerd worden door een arts die hierin is gespecialiseerd. Bij Art de la Beauté is dat dokter Yulia. Zij is een ervaren arts op het gebied van botox, fillers, Profhilo en skinboosters. Omdat zij op al deze vlakken ervaring heeft kan ze perfect inschatten en advies geven over de juiste behandeling en welk resultaat je mag verwachten.

Hoe gaat een Profhilo behandeling?

Profhilo wordt ingezet om de huid te verbeteren in het gezicht, de nek, de handen en op het decolleté. De huid wordt zichtbaar strakker, steviger en gladder. Bij 1 behandeling wordt altijd 2 milliliter Profhilo in het totale gebied geïnjecteerd. Dit wordt verdeeld in 1 ml. aan iedere zijde, zoals 1 ml. per hand en 1 ml. per kant van het gezicht. Er worden per zijde 5 injecties gezet, hierbij wordt de zogenaamde BAP techniek gebruikt. Deze is speciaal voor Profhilo ontwikkeld en de arts moet hiervan op de hoogte zijn om een goed resultaat te krijgen. Het hyaluronzuur verspreidt zich daarna zelf verder door het hele behandelgebied en zal zo de huid gaan verbeteren.

Blijvend resultaat na een Profhilo behandeling

Het hoog gedoseerd hyaluronzuur zet de huid aan om zichzelf te verstevigen en vernieuwen. De eerste keer zijn er twee behandelingen nodig met een tussentijd van vier weken. Acht weken na de eerste behandeling zie je het resultaat. In de tijd daarna zal de huidverbetering verder doorzetten en de huid steeds mooier worden. Rond de 6-8 maanden na de behandeling kun je het resultaat weer een boost geven met een eenmalige Profhilo behandeling met 2 ml.

De behandeling die bestaat uit in totaal 10 prikjes is niet pijnlijk. Voor een comfortabele behandeling gebruiken we op de plaatsen van de prikjes een verdoving. Na de behandeling kan er op de injectieplekjes wat roodheid zijn, blauwe plekken komen niet vaak voor. Na de behandeling kun je alles doen zoals je dat gewend bent. We adviseren wel om warmte, zoals sauna of zonnebank de eerste drie dagen te vermijden.

Interesse of een afspraak maken?

Heb je vragen of ben je benieuwd of Profhilo iets voor jou is? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies van onze arts. Een afspraak maken kan via de online agenda op onze site.