De bijwerkingen van een profhilo behandeling

Een profhilo behandeling wordt de laatste tijd steeds populairder in onze praktijk. Een profhilo behandeling helpt rimpels te verdwijnen, maar zonder een filler. Het laat de rimpels dus van binnenuit verdwijnen. We krijgen dan ook vaak de vraag of er bijwerkingen zij bij een Profhilo behandeling. Een belangrijke vraag als je een behandeling overweegt. In dit blog zullen we de bijwerkingen van een profhilo behandeling toelichten.

De bijwerkingen van een profhilo behandeling

Wat is Profhilo?

Profhilo is een hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt door onze huid aangemaakt om de huid gehydrateerd te houden. Het hyaluronzuur in Profhilo komt overeen met het huideigen hyaluronzuur. De behandeling zet de huid zelf aan tot actie om voller en steviger te worden. Zo kunnen rimpels worden verminderd. Meer informatie over een behandeling met profhilo lees je in ons blog ‘Wat is een profhilo behandeling?’.

Welke bijwerkingen bij een Profhilo behandeling?

Omdat een profhilo behandeling wordt uitgevoerd met hylaronzuur, een stof die al aanwezig is in onze huid, zien we over het algemeen weinig bijwerkingen of reacties. Profhilo wordt met 5 injecties aan iedere kant van de onderste helft van het gezicht in de huid geplaatst. Bij het prikken in de huid kan er reactie van de huid optreden. Dit is niet echt een bijwerking, maar een normaal verschijnsel bij een injectie-behandeling. Denk hierbij aan:

  • zwelling op de injectieplek
  • roodheid op de injectieplek
  • blauwe plek op de injectieplek
  • gevoeligheid van de huid op de injectieplek

Bovenstaande reacties duren niet lang. Zwelling, roodheid en gevoeligheid verdwijnen doorgaans binnen 24 uur. Blauwe plekken door het prikken komen bij ons gelukkig zelden voor. Mocht het toch ontstaan dan herstelt het zoals een blauwe plek ergens anders op het lichaam.

De behandeling met Profhilo kun je doorgaans dus met een gerust gevoel ondergaan.

Allergische reactie op Profhilo

Een allergische reactie op Profhilo komt vrijwel niet voor. Mocht je voor extreem veel stoffen allergisch zijn, kunnen we vooraf een patch-test doen. We spuiten dan een klein beetje Profhilo in op de arm en dan kijken we twee weken of je reageert. Gebeurt er niets dan is er dus geen allergische reactie bij jou.

Interesse in een profhilo behandeling?

Heb je vragen of ben je benieuwd of profhilo iets voor jou is? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies van onze arts. Een afspraak maken via de online agenda op onze website.