Hyaluronzuur is geen merk filler, het is de naam van de stof!

Wanneer klanten bij ons komen voor een behandeling met fillers vragen we:

“Met welk merk ben je behandeld of is er een merk dat jouw voorkeur heeft?” Vaak krijgen we dan het antwoord: “Met hyaluronzuur.”

Echter is hyaluronzuur geen merk! Het is de naam van de werkzame stof die in de filler zit.

Belangrijk om te weten: er zijn zeer veel verschillende kwaliteiten fillers van hyaluronzuur op de markt. Het ene merk filler is qua resultaat en veiligheid niet te vegelijken met het andere merk.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stofje dat onze huid aanmaakt om ervoor te zorgen dat deze gehydrateerd blijft. Hyaluronzuur kan tot wel 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Erg handig dus als je volume in de huid wilt creeëren op een veilige manier. Daarom wordt dit verwerkt in een gel die we in de huid injecteren, deze gel met het hyaluronzuur erin noemen we een filler.

hyaluronzuur filler

moleculen van hyaluronzuur

Verschillende soorten en merken hyaluronzuur fillers

Binnen de fillers zijn er veel verschillen merken en sommige merken hebben dan ook weer verschillende soorten fillers. Bijvoorbeeld een speciale filler voor de lippen of een filler voor het liften van de jukbeenderen. Het verschil zit hem dan onder ander in de stevigheid en elasticiteit van een filler. Een goede en kundige arts weet voor welke gebied hij welk soort filler het beste kan gebruiken.

Welk merk moet ik kiezen?

Als consument is het lastig kiezen. Overal wordt gezegd dat het uitstekende kwaliteit is, dat de fillers veilig zijn en prachtig resultaat geven. Echter is dat natuurlijk niet zo. Goed om te weten is dat er een tweetal zeer bekende producenten van fillers zijn ter wereld: Merz en Galderma. De fillers die zij produceren zijn bewezen de beste en veiligste ter wereld die er zijn met langdurig resultaat. De merken Belotero, Etermis, Radiesse (allen van Merz), Restylane (Galderma) zijn van hen afkomstig.

Een ander merk dat tegenwoordig veel wordt gebruikt in Nederland en populair is bij jongere mensen, is de Stylage filler. Stylage valt onder de goede en veilige merken fillers. Stylage staat bekend om een uitgesproken en goed zichtbaar resultaat.

Een behandeling met een van de bovenstaande merken kun je met een gerust gevoel ondergaan. Of het resultaat dan ook naar wens zal zijn, is echter geen garantie. De kunde van de arts, de manier waarop en hoeveelheid filler die wordt geplaatst, hebben hier ook uiteraard ook invloed op.

Merken bij Art de la Beauté
Bij Art de la Beauté werkt specialist dokter Jean-Paul Kleijne met alle merken fillers van Merz & Galderma en het merk Stylage. Hij heeft op basis van zijn ervaring met vele verschillende merken voor deze merken gekozen, omdat zij het mooiste en meest langdurige resultaat geven. Op basis van jou wensen en voorkeuren krijg je van hem tijdens het consult advies over welke filler het beste bij jou past.

Ga voor meer en gedetailleerde informatie over de merken naar onze merken pagina. En ook kun je de pagina’s van merken zelf bekijken: www.radiesse.nl / www.restylane.com

Restylane filler hyaluronzuur Art de la beaute

Slechte merken fillers

Dan zijn er nog merken van mindere of slechte kwaliteit. De prijs van de filler geeft een indicatie, al zegt het niet altijd alles. Het gevoel dat je bij de uitleg en de arts krijgt, telt ook zeker mee. Daarbij is er veel informatie te vinden op internet over de verschillende merken en ervaringen van mensen. Een merk dat wij absoluut afraden is de Princess filler. Het wordt veel gebruikt bij goedkope lip behandelingen en geeft vaak kort resultaat, grote bobbels en ook kleine bobbeltjes die lang in de lippen blijven zitten, zelfs tot lang nadat de overige filler al is verdwenen.

Vragen?

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.