Radiesse filler; hyaluronzuur en collageen stimulatie

Er bestaan veel verschillende soorten en merken fillers. Een van de meest bijzondere is de Radiesse filler. Deze geeft namelijk niet alleen volume zoals alle andere fillers, maar stimuleert de huid ook om zichzelf te verbeteren.  Of Radiesse iets voor jou is, weet je na het lezen van de blog!

filler Radiesse

Wat is een filler?

Een filler is een gel die met een injectie in de huid wordt gebracht om meer volume te geven, de huid strakker te maken en rimpels te doen verdwijnen. Nadat de filler is ingebracht, wordt deze langzaam door de huid opgenomen. Als de filler is opgenomen, is er geen verdere schade aan de huid en ziet deze er weer uit zoals voor de behandeling of zelfs nog beter.

Er zijn twee soorten fillers en veel verschillende merken:
1. Fillers die hyaluronzuur bevatten
2. Fillers die hyaluronzuur en een collageenstimaltor bevatten

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een stof die onze huid zelf ook aanmaakt om de huid gehydrateerd te houden. Een molecuul hyaluronzuur kan een veelvoud van zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. We vinden in de huid over heel ons lichaam, dus niet alleen in het gezicht zoals wel eens gedacht wordt.

Naarmate we ouder worden gaat onze huid steeds minder hyaluronzuur aanmaken. Daardoor verliest de huid volume en krijgen we rimpels. Door een filler in te brengen, wordt het tekort aan volume hersteld en krijgt de huid weer een frisse uitstraling met minder of zelfs geen rimpels.

Collageen
Behalve hyaluronzuur dat volume geeft, maakt onze huid ook collageen en elastine (zorgt voor elasticiteit in de huid) aan. Het collageen vormt een vezelstructuur in de huid als een soort visnet en zorgt ervoor dat de huid stevig is.

Als we ouder worden loopt de productie van collageen en elastine terug en verslapt de huid. We kunnen de huid stimuleren om weer meer van deze stoffen aan te maken, zodat de huid strakker en gelift wordt. Dit doen we door een filler in te brengen met een collageenstimulator erin.

Huidstructuur voor en na Radiesse

Op de rechter foto zien we het resultaat in de huid na de behandeling met Radiesse. De collageenvezels en elastine is duidelijk toegenomen. Uiterlijk ziet de huid er stevig en gelift uit.

Samengevat: er zijn fillers met hyaluronzuur op de markt om het volume te herstellen en er bestaan fillers met hyaluronzuur waar een extra collageenstimulator aan is toegevoegd voor volumeherstel en verbetering van de eigen huid. De bekendste en veiligste filler die dat laatst genoemde kan, is Radiesse.

Welke behandelingen met Radiesse zijn mogelijk?

Radiesse kan op verschillende plaatsen in het gezicht worden toegepast. Ook een behandeling van de handen met Radiesse is mogelijk en geeft een spectaculair resultaat. Welke behandelingen een kliniek aanbiedt met Radiesse verschilt. Dit heeft onder andere te maken met de visie en ervaringen van de behandeld arts. Daarnaast is er niet overal in onze huid evenveel collageen aanwezig dus heeft het in bepaalde gebieden, zoals de jukbeenderen geen meerwaarde om Radiesse te gebruiken, een filler met hyaluronzuur is dan meer geschikt.

De behandelingen met Radiesse waar dokter Kleijne van Art de la Beauté op basis van zijn kunde en ervaring achter staat zijn:

Gebieden waar Radiesse absoluut niet toegepast kan worden zijn: de lippen, zoals lippen opvullen, en traangoot/wallen.

Voor en na foto’s

Wat kost een behandeling met Radiesse?

De prijzen van een behandeling met Radiesse lopen uiteen en zijn mede afhankelijk van het soort kliniek/arts waar u naartoe gaat. Bekijk de prijzen bij Art de la Beauté

Werkt iedere arts/kliniek met Radiesse?

Niet alle artsen en klinieken in Nederland beschikken over de vaardigheid en kunde om met Radiesse te werken. Of er met Radiesse wordt gewerkt, zal tijdens het consult of via de website duidelijk worden. Bij Art de la Beauté zijn er verschillende behandelingen met Radiesse mogelijk.

Persoonlijk advies

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.