Ingevallen wangen; filler herstelt het volume

Oorzaak ingevallen wangen

Naarmate we ouder worden verliest onze huid stevigheid en volume. Het volumeverlies van de wangen zorgt ervoor dat het gezicht er smaller uit gaat zien. Ook is het volumeverlies van de wangen de oorzaak van het ontstaan van de neuslippenplooi (de plooi van de neus naar de mondhoek), de hamsterwangen en de marionette lijnen bij de mond. Dit zijn de verticale lijnen die van de mondhoeken naar de kin lopen. De huid zakt vanuit de wang als het ware naar schuin naar voor en naar beneden.

Oplossing ingevallen wangen

Door fillers in de wangen te plaatsen, herstelt het volume van de wangen en krijgt u dus niet alleen gelifte en vollere wangen. Het zal ook de huid in de nek liften, de kaak verstrakken (hamsterwangen) en de neuslippenplooi en/of marionette lijnen rond de mond, afhankelijk van de diepte, verminderen of laten verdwijnen. Bij sterk ingevallen wangen wordt voor een optimaal resultaat naast herstel volume van de wangen ook het volume van de jukbeenderen hersteld.

Voor en na foto’s fillers in de wangen

Bekijk meer van onze voor en na foto’s voor resultaten van de behandeling van de jukbeenderen en wangen met fillers.

Fillers, Radiesse of Sculptra

Afhankelijk van de conditie van de huid, het resultaat dat u wilt bereiken en de hoeveelheid volume/versteviging die nodig is, zijn er drie producten: een filler van hyaluronzuur, een filler met hyaluronzuur én een collageenstimulator erin (Radiesse) of een behandeling met alleen een collageen stimulator Sculptra. Lees de uitleg over het verschil tussen deze twee fillers.

En op onze pagina over de merken leest u meer informatie over de verschillen tussen de merken die wij gebruiken.

Wangen – lichte rimpels
Restylane 1 ml. / € 349,-
Radiesse 1,5 ml. / € 449,-
Restylane skinbooster 2 ml. / € 550,-
Sculptra 1 flacon / € 599,-

Wangen – rimpels/ingevallen
Restylane 2 ml. / € 698,-
Radiesse 3 ml. / € 849,-
Sculptra 1 of 2 flacons / € 599,- of € 1198,-

Wangen – matig ingevallen
Radiesse 4,5 ml. / € 1249,-
Sculptra 2 flacons / € 1198,-

Wangen – sterk ingevallen
Wordt op maat voor u samengesteld.

Hoelang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van het merk filler, om welk gebied het gaat en uw eigen tevredenheid.

Bij de behandeling met Radiesse, wordt niet alleen het volume van de huid herstelt, maar zet Radiesse de huid ook aan om zichzelf te verbeteren (aanmaak van nieuw collageen). Het resultaat van deze behandeling houdt lang aan en kan oplopen van twaalf tot veertien maanden na de behandeling.

De Restylane filler geeft 9-12 maanden resultaat.

De Restylane skinbooster geeft 6-9 maanden resultaat.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u eerst een consult bij de arts. U krijgt uitleg over de behandeling en hij bespreekt met u uw wensen en de mogelijkheden. De behandeling kan daarna direct plaatsvinden. Door de injectietechniek die bij de behandeling wordt gebruikt, is een plaatselijke verdoving niet nodig. Dit geldt ook voor jukbeenderen indien die meegenomen worden in de behandeling. Na de behandeling is er mogelijk wat roodheid te zien, welke doorgaans snel verdwijnt. In een enkel geval zien we een blauw plekje, welke binnen enkele dagen verdwijnt en goed te camoufleren is.

Mocht u na de behandeling van de wangen, de neuslippenplooi of marionettelijnen nog willen laten behandelen dan kan dat. Deze behandelingen hebben een eigen tarief, welke u leest op de pagina van de behandeling van de neuslippenplooi of de pagina van de behandeling van de marionette lijnen.

Voor een comfortabele behandeling van de neuslippenplooi en/of marionette lijnen krijgt u een gratis verdoving. De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten en u ziet direct het resultaat. Na de behandeling is er mogelijk wat roodheid te zien, welke doorgaans snel verdwijnt. In een enkel geval zien we een blauw plekje, welke binnen enkele dagen verdwijnt en goed te camoufleren is.

U kunt na alle behandelingen uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van:

  • de eerste 72 uur na de behandeling niet intensief sporten, langdurig baden/sauna en gebruik maken van de zonnebank

Service op de behandeling met fillers

Tijdens het consult bespreekt de arts met u wat u wilt bereiken met de filler behandeling. Er wordt samen met u een inschatting gemaakt welke behandeling nodig is en hoeveel materiaal daarvoor nodig is. Op basis daarvan wordt met u een behandeling en een prijsindicatie van de behandeling afgesproken.

Het resultaat is meestal direct zichtbaar. Mocht u onverhoopt direct na de behandeling of in de weken na de behandeling toch nog vinden dat er meer verbetering nodig is, kan de behandeling alsnog worden uitgebreid en aangepast. Natuurlijk zijn hieraan de gebruikelijke kosten verbonden en deze hangen af van de mate van verdere verbetering die er naar uw wens nog nodig is.

Controle afspraak
Soms kan door de behandeling het behandelde gebied wat opzwellen. In deze specifieke gevallen zal de dokter met u afspreken wat u mag verwachten. Dit wordt ook genoteerd in uw dossier. Mocht na 2 weken het resultaat toch anders zijn dan besproken, neemt u dan binnen 3 weken na de behandeling contact met ons op voor het maken van een controle afspraak. De controle afspraak kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal de dokter het behandelde gebied beoordelen en mogelijk ook corrigeren.

Een enkele keer kan het voorkomen dat uw lichaam in de weken na de behandeling de filler wat ongelijkmatig verdeelt in de huid. Dit heeft te maken met uw huidstructuur, medicatiegebruik of het al dan niet opvolgen van instructies in de dagen na de behandeling. Of dit bij u zal gebeuren, is vooraf niet altijd te voorspellen en verschilt per persoon.

Mocht dit bij u gebeuren dan lossen wij dit graag voor u op in een nieuwe behandeling. U kunt dan na 2 weken na de behandeling een afspraak maken voor een correctie behandeling. Of en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is. Een correctie behandeling kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden.

De risico’s van de behandeling met fillers zijn erg gering. Voorwaarde is wel dat de behandeling wordt uitgevoerd met een kwalitatief goed en betrouwbaar product door een ervaren en kundige arts, zoals bij Art de la Beauté.

Vragen en een afspraak maken

Stel ons een vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.