Lippen opvullen en lippen vergroten, wat moet je weten?

De trend van het moment is het opvullen of vergroten van de lippen. En dat deze trend een blijver is, kunnen we zeker zeggen. Onze cosmetisch arts Jean-Paul Kleijne bij Art de la Beauté geeft in deze blog antwoord op de belangrijkste vragen als je een lipopvulling of vergroting overweegt. Staat jouw vraag er niet bij, stel hem dan gerust aan ons of kom langs voor een consult!

Kan lippen opvullen of vergroten bij iedereen?

In de praktijk zien we dat de wens om de lippen op te vullen of te vergroten bestaat bij vrouwen en ook mannen van verschillende leeftijden. De ene keer gaat het om het herstel van het verloren volume door veroudering en een andere keer om het duidelijk zichtbaar vergroten van de lippen.

Ondanks dat de wens bij veel mensen bestaat, is het niet altijd mogelijk of kan het resultaat beperkt zijn, bijvoorbeeld  als er veel rimpeling of huidveroudering in het gebied rond de lippen is. Wat je kunt bereiken en verwachten wordt duidelijk aangegeven tijdens het consult voor de behandeling.

Lippen opvullen met botox of fillers?

fiilers lippenIn de volksmond wordt vaak gezegd “Heb je botox in je lippen?” Lippen opvullen of vergroten gebeurt echter met een filler. Een filler is een gel gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een stofje dat ons lichaam zelf aanmaakt en zorgt voor de hydratatie van de huid. De filler wordt in de maanden na de behandeling langzaam door de huid opgenomen. Het is niet schadelijk en na een tijd kan het volume weer worden aangevuld in een herhaalbehandeling. Als je niks doet gaat de filler helemaal weg en zijn de lippen weer zoals voor de behandeling. Ook als je langere tijd lip fillers hebt gehad en ze eruit laat gaan, worden de lippen weer zoals voordat je met lip fillers begon.

Botox is een stof die onze spieren laat ontspannen, het zorgt dus niet voor meer volume. Botox in de lippen wordt wel in een hele kleine dosis gebruikt om de zogenaamde rokerslijntjes te verminderen. Deze lijntjes ontstaan in de randjes van de lippen naarmate we ouder worden.

Hoeveel filler is er nodig voor lippen opvullen?

De hoeveelheid filler die nodig is om lippen op te vullen of voor een lipvergroting verschilt per persoon. We kijken daarbij naar de vorm van het gezicht, hoe de lippen van nature zijn, de leeftijd, de conditie van de huid en de smaak/wensen van de klant.

De eerste keer is er altijd iets meer filler nodig om een bepaald resultaat te bereiken dan de keren daarna. Dit komt doordat de lip een zeer losmazig weefsel is, te vergelijken met een spons. Wanneer de lip nog helemaal ‘leeg’ is, gaat een gedeelte van de filler in de gaatjes van het weefsel zitten. Dit noemen we de basis-laag. De lip wordt stevig, maar is nog niet vergroot. Gemiddeld gezien is hier 0,5 ml. voor nodig. De rest van de filler zorgt voor een zichtbare opvulling of vergroting.

Wanneer iemand voor de eerste keer bij ons komt, beginnen we in overleg met de klant met 1,0 / 1,5 / 2,0 ml. Bij 0,5 ml. is er geen zichtbaar resultaat, die hoeveelheid bieden we wel aan bij het bijvullen van de lippen.

Soms komt het voor dat er na de eerste behandeling nog een wens bestaat voor iets meer volume. Dan kan er een nieuwe behandeling gegeven worden. Dit kan op zijn vroegst twee weken na de eerste behandeling.

Voor en na foto’s van lippen opvullen of lippen vergroten

Hoelang blijven lip fillers?

Hoelang lip fillers blijven is afhankelijk van de kwaliteit van de filler en de snelheid waarmee het lichaam de filler opneemt, dit kan per persoon verschillen en is niet precies vooraf te voorspellen.

Vaak wordt gezegd dat de filler tot wel meer dan 12 maanden in de lippen aanwezig blijft. Technisch gezien klopt dat, maar dat betekent niet dat de lippen ook zolang zichtbaar vergroot blijven.

Bij Art de la Beauté werken we alleen met uitstekende kwaliteit fillers. Onze klanten komen gemiddeld na 6 tot 10 maanden om het volume weer aan te vullen. En er is bij deze vervolgbehandeling dan ook minder filler nodig dan bij de start wanneer de lippen nog nooit gevuld zijn, omdat de basis-laag dan nog aanwezig is.

Maakt het merk lip fillers verschil?

Het merk filler maakt bij het opvullen van lippen een groot verschil. Helaas zijn er ook slechte merken die snel oplossen of veel bobbels geven. Ga dus vooraf na met welk merk er wordt gewerkt en houdt hierbij in gedachte dat als het te mooi is om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is. Op internet is er veel informatie te vinden over de verschillende merken fillers, zo ook op onze merken pagina.

Let op: vaak wordt de naam hyaluronzuur gebruikt als merk, dit is echter geen merk! Het is de naam van de stof die in de filler zit en waar alle fillers van gemaakt zijn.

Doet lippen opvullen pijn?

Lippen opvullen zonder verdoving doet bij het overgrote deel van mensen heel erg pijn. Onze lippen zijn namelijk een van de gevoeligste delen van ons lichaam. Wanneer er gezegd wordt dat het niet zo is of wel mee valt, klopt dit eenvoudig niet.

Bij Art de la Beauté investeren we veel in het zo pijnloos mogelijk maken van het opvullen van lippen. We werken met een hele goed verdovende crème, welke we 30 minuten laten inwerken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een verdoving te krijgen met een vloeistof. Bij de verdoving met vloeistof wordt vaak gedacht aan de tandartsverdoving waarbij er 10 prikken in de mond worden gezet. Onze dokter gebruikte deze eerst ook, maar heeft zelf een verbeterde en pijnloze! versie hiervan ontwikkeld. Als eerste wordt een een verdovende créme aangebracht op de lippen. Deze laten we een paar minuten intrekken, zodat de bovenste huid van de lippen helemaal verdoofd is. Met het allerdunste naaldje ter wereld (Invisible Neelde, wij gebruiken deze als een van de weinigen in Nederland) zet de dokter met een paar kleine prikjes de vloeistof in dit verdoofde deel. De verdovingsvloeistof verspreidt zich meteen door de hele lippen en deze zijn daarna meteen 100% verdoofd. De behandeling kan direct plaatsvinden en is dan pijnloos. Tot slot voegen we aan al onze fillers een extra verdoving toe voor een nog comfortabele behandeling. Dit alles is geheel gratis!

Etermis-hyaluronzuur-filler

Eten en drinken is na de behandeling direct mogelijk. Met de créme is de verdoving binnen een uur uitgewerkt en bij de vloeistof duurt het iets langer.

Op onze pagina over de behandeling van de lippen en liplijntjes staat uitgebreide informatie over het verloop van de behandeling.

Krijg je zwelling of blauwe plekken?

Zwelling van de lippen

Na het opvullen van de lippen zijn de lippen gezwollen. Hoeveel zwelling er ontstaat verschilt per persoon en is vooraf niet in te schatten. Gemiddeld gezien is in de eerste twee dagen de zwelling het grootst waarna deze steeds verder afneemt. Na een week is de zwelling vaak helemaal weg en het eindresultaat zichtbaar.

Koelen met ijs in de eerste dagen na de behandeling helpt om de zwelling sneller te verminderen. Ook is het advies om de eerste drie dagen na de behandeling intensief sporten, de zonnebank en sauna te vermijden. Tip: met een donkere lipstick ogen de gezwollen lippen kleiner, handig voor als je naar het werk moet.

Blauwe plekken

Omdat de lippen zeer sterk doorbloed weefsel zijn, bestaat de kans op een blauwe plek altijd. Ook maakt het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners de kans op een blauwe plek groter. Echter zal een goede arts weten hoe hij blauwe plekken zo veel mogelijk kan voorkomen. Bij Art de la Beauté zien we bij ongeveer 1 op de 50 mensen na de behandeling wel eens een klein blauwe plekje. Deze zijn vaak makkelijk te maskeren met wat lipstick en verdwijnen net zo snel als een blauwe plek op andere delen van het lichaam.

Wat kost lippen opvullen of lippen vergroten?

De prijzen van het vergroten of opvullen van lippen lopen zeer sterk uiteen. Invloed op de prijs hebben onder andere het merk en de kwaliteit van de filler waarmee wordt gewerkt, de kliniek/arts en de hoeveelheid filler die nodig is. Bij Art de la Beauté hebben we per merk verschillende tarieven, ga naar het prijsoverzicht.

Hoe vind ik een betrouwbare arts of kliniek?

  • Controleer of de arts die de behandeling uitvoert BIG geregistreerd is. Dit betekent dat hij/zij bevoegd én bekwaam is om de behandeling uit te voeren.
    Bij Art de la Beauté is dokter Jean-Paul Kleijne onze BIG-geregistreerde arts.
  • Vraag na in de omgeving of er mensen zijn die ervaring hebben met de arts of kliniek.
  • Maak gebruik van de mogelijkheid om op consult te gaan. Vaak geeft een goede indruk van de art/kliniek.
    Een consult is bij Art de la Beauté mogelijk en je bent daarna tot niks verplicht.
  • Controleer of er een mogelijkheid is om na de behandeling op controle te komen en of er een garantie regeling bestaat voor het geval er na de behandeling iets gebeurt of het resultaat niet naar wens is.
    Garantie krijg je van ons! Je bent tussen 2 en 4 weken van harte welkom voor een nacontrole en waar nodig gratis touch-up.

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk advies? We helpen je graag, neem contact met ons op!