Wat te doen tegen kraaienpootjes?

Wanneer we jong zijn is onze huid stevig en glad zonder rimpels. Vanaf ons 25e levensjaar begint de huid langzaam te verouderen en krijgen we rimpels. Zo ook in het gebied aan de zijkant van de ogen; dit noemen we de kraaienpootjes of lachrimpels.

Kraaienpootjes; botox verwijdert en voorkomt lachrimpels bij de ogen

Is er een oplossing voor kraaienpootjes? Tegenwoordig wel! Een pijnloze behandeling met botox verwijdert en voorkomt deze lachrimpels en geeft een gladde(re) en stralende huid.

kraaienpootjes botox

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Rimpels in ons gezicht ontstaan door huidveroudering en doordat we met onze spieren de huid beweging. Aan de zijkant van de ogen wordt de huid in elkaar geduwd doordat we met onze ogen knijpen. Ook als we lachen wordt door onze lachspier de huid omhoog geduwd en ontstaan er plooitjes bij de ogen.

Aan de zijkant van de ogen waar de huid plooit, worden de huidcellen hard tegen elkaar geduwd. Naarmate we ouder worden is onze huid minder veerkrachtig en vernieuwt zich minder snel waardoor de huidcellen beschadigd raken. In eerste instantie ziet deze beschadiging eruit als lijntjes op de plekken waar de huid plooit en later kunnen dit ook plooitjes worden. Deze lijntjes/plooitjes noemen we kraaienpootjes oftewel lachrimpels.

Hoe werkt botox tegen kraaienpootjes?

Botox is een geregistreerd en veilig medicijn dat al vele tientallen jaren ingezet wordt voor de behandeling van rimpels. Het laat spieren ontspannen, zodat de huid niet meer plooit en rimpels worden verminderd of voorkomen. Bij een behandeling met botox van de kraaienpootjes laten we de alleen de zijkant van de oogspier ontspannen. De oogspier loopt in een kring rond het oog en de andere delen die niet behandeld zijn, behouden hun functie waardoor het oog net zo goed gebruikt kan worden als voor de behandeling.

Afhankelijk van de leeftijd en mate van huidveroudering zal na een behandeling met botox de huid aan de zijkant van de ogen helemaal glad of gladder zijn. Onze arts geeft in het consult aan welk resultaat te verwachten is. Eventuele overgebleven kraaienpootjes zullen na de behandeling door de eigen huidvernieuwing geleidelijk verdwijnen of kunnen, als die wens er is, verder opgevuld worden met een filler behandeling.

Hoelang houdt het effect van botox aan?

Het effect van een botox behandeling van de kraaienpootjes houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Daarna ziet de huid er weer uit als voor de behandeling of soms zelfs nog beter. De behandeling dan zonder problemen weer worden herhaald. Wanneer botox langere tijd aaneensluitend wordt gebruikt, zien we dat het effect ook langer aanhoudt.

Op onze pagina de behandeling met botox van kraaienpootjes verdere uitgebreide uitleg over de behandeling.

Voor en na foto’s botox kraaienpootjes

Bij de dame op de foto’s is er sprake van kraaienpootjes in een verder gevorderd stadium. Er zijn lijntjes en ook plooitjes zichtbaar. De behandeling met botox heeft de plooitjes laten verdwijnen en lijntjes sterk verminderd. Doordat de huid vanaf nu rustig blijft zal de eigen huidvernieuwing met de tijd de overgebleven lijntjes ook laten verdwijnen.

Is botox gevaarlijk of zijn er bijwerkingen?

Omdat botox al tientallen jaren gebruikt worden voor de behandeling van rimpels en ook bij overmatig zweten en spasmen kunnen we op basis van ervaring en onderzoek zeggen dat het een veilig en betrouwbaar middel is.

Er zijn drie geregistreerde en daarmee veilige merken botox op de markt: Botox®, Bocouture® en Azzalure®. Hoewel de werking hetzelfde is, verschilt de samenstelling in kleine mate. Bij 95% van de mensen is het effect van de drie merken gelijk en maakt het voor het resultaat geen verschil met welk merk ze behandeld worden. Bij de resterende 5% zien we dat het ene merk botox een beter resultaat geeft dan het andere merk. Dit is niet vooraf te voorspellen en een kwestie van ervaren.

Wat betreft de bijwerking gaat het dan met name om een enkele keer een blauw plekje dat ontstaat bij het injecteren, welke doorgaans snel verdwijnt. Een allergische reactie komt zeer zelden voor.

Goed om te weten: enkel een BIG geregistreerde arts is bevoegd om een behandeling met botox uit te voeren. Of een arts BIG geregistreerd is, kan gecontroleerd worden door het registratienummer van de arts in te voeren in het BIG register op internet.

Wat kost een botox behandeling van lachrimpels?

De prijzen van een botox behandeling van de lachrimpels oftewel kraaienpootjes variëren sterk. Iedere arts of kliniek is vrij om te vragen wat zij wil. Bij Art de la Beauté hebben we onze botox gunstig geprijsd; bekijk ons prijsoverzicht.

Zijn er nog andere oplossingen?

Een niet realistische oplossing is stoppen met lachen en bewegen van het gezicht, zodat de huid niet wordt geplooid. Ook zijn er vele verschillende oogcrèmes te koop welke de rimpels beloven te verminderen of voorkomen. Het effect hiervan zal echter beperkt zijn en nooit zo spectaculair als een botox behandeling. De crèmes pakken namelijk niet de oorzaak aan, het bewegen van de oogspier, maar verzachten enkel de huid.

Hoe kies ik de juiste kliniek of arts?

  • Ga altijd na of de arts BIG geregistreerd is. Alleen zij zijn bevoegd om een behandeling met botox uit te voeren. Of een arts BIG geregistreerd is, kan gecontroleerd door het registratienummer van de arts in te voeren in het BIG register op internet
  • Er zijn slechts drie geregistreerde en daarmee veilige merken botox op de markt: Botox®, Bocouture® en Azzalure®. Vraag vooraf of de botox behandeling met een van deze merken wordt gegeven.
  • Informeer naar de mogelijkheid voor nacontrole en eventuele garantie, zodat mocht er na de behandeling iets gebeuren u altijd bij de kliniek of arts terecht kunt
  • Maak gebruik van de mogelijkheid om op consult te gaan. Je krijgt direct een indruk van de kliniek/arts en persoonlijk advies.
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.