Botox, juist als je nog geen rimpels hebt!

Tegenwoordig beginnen mensen op steeds jongere leeftijd met botox én wanneer er nog geen rimpels zijn. Hier wordt soms vreemd tegenaan gekeken, want waarom zou je voor een botox behandeling gaan als je nog geen rimpels hebt? Wij leggen het aan je uit!

Botox en ontstaan van rimpels

Rimpels in onze huid ontstaan doordat we met onze spieren de huid in elkaar duwen. Op de plekken waar de huid plooit, worden de huidcellen vaak en hard tegen elkaar aan geperst. De huidcellen raken hierdoor beschadigd. Als we jong zijn (>25 jaar) gaat onze huidvernieuwing nog snel genoeg om de beschadigde huidcellen te vernieuwen. Als we ouder worden dat gaat de huidvernieuwing langzamer en stapelen de beschadigde huidcellen zich op. Dit gaan we dat zien als lijnen in de huid die later rimpels worden.

  • Botox bij geen rimpels

Voordeel van botox voordat er rimpels zijn

En waarom beginnen mensen met botox voordat er rimpels zijn? Botox ontspant de spieren, zodat de huid niet meer kan samentrekken. De huidcellen worden niet meer beschadigd. Als er al lijnen/rimpels zijn, zullen deze met de tijd door de huidvernieuwing deels of geheel verdwijnen, mede afhankelijk van de leeftijd en kwaliteit van de huid.

Zijn er nog geen lijnen/rimpels dan zorgt de botox ervoor dat er geen lijnen/rimpels kunnen ontstaan. De huid blijft dus mooi glad en het voorkomt huidveroudering.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel over botox nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en skin expert Vivian Albers staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.