Waarom krijg ik rimpels?

Rimpels kunnen meerdere oorzaken hebben en je kunt er gelukkig ook veel tegen doen. Lees er alles over in deze anti-rimpel blog!

Waardoor ontstaan rimpels?

Rimpels ontstaan door twee oorzaken:

  1. Volumeverlies
    Naarmate we ouder worden en onder invloed van stress, de zon, roken, ongezonde voeding en ziekte wordt onze huid slapper en verliest zijn volume (vulling).
  2. Spierbeweging
    De spieren in ons gezicht bewegen de hele dag, als we praten, lachen of zelfs als we in stilte aan het nadenken zijn (fronsen). Door de spierbewegingen wordt onze huid op bepaalde plaatsen steeds in elkaar geduwd. Op die plekken waar de huid plooit, ontstaan als we ouder worden (ong. va. 25 jaar ) lijnen en nog later rimpels.

Wat kun je doen om rimpels te voorkomen?

botox behandeling mannen en vrouwen

Het allerbelangrijkste is goed voor jezelf zorgen, zodat je in periode van stress, zorgen of ziekte tegen een stootje kunt. En dat geldt ook voor jouw huid, onze huid is namelijk het grootste levende orgaan van ons lichaam. Naast gezond eten, genoeg slapen en niet roken, heeft onze huid ook voeding en bescherming nodig. Gebruik daarom de juiste huidproducten en bescherm de huid tegen de zon met een factor.

Botox en fillers

Natuurlijk kun je een deel van de huidveroudering daarmee niet tegenhouden en zullen er altijd lijnen en rimpels gaan ontstaan. Wil je deze voorkomen of verminderen? Dat kan met een botox behandeling bij mimiek lijnen, zoals frons rimpels of voorhoofd rimpels. Of een filler behandeling bij bijvoorbeeld rimpels rond de mond en in de wangen.

Persoonlijk advies

Wil je graag advies over welke huidproducten bij jouw huid het beste passen of over mogelijkheden met botox en filler? Stel jouw vragen aan ons of kom langs voor een vrijblijvend consult waarin je persoonlijk advies krijgt van onze skin expert Vivian en cosmetisch arts Jean-Paul.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.