Wallen: heb ik een traangoot of ooggoot?

Wanneer we het hebben over wallen, bedoelen we daarmee de kringen onder het oog. Maar wat is dan het verschil tussen de traangoot en ooggoot? Wij geven uitleg.

Wallen gebruiken we als verzamelnaam voor alles wat er aan de onderkant van de ogen niet mooi uitziet. Het kunnen kussentjes zijn, vocht, donker kringen of geultjes. Echter hebben ze allemaal een andere oorzaak en behandeling nodig. Vandaag bespreken we de geultjes onder de ogen; de traangoot en de ooggoot.

Het verschil tussen een traangoot en ooggoot

Met de traangoot bedoelen we de lijn/ het geultje dat loopt van de binnenste ooghoek schuin naar beneden richting de wang. Soms loopt deze lijn ook nog door over de wang, dan spreken we van de verlengde traangoot.

De ooggoot is een ronde kring die begint halverwege de onderkant van het oog en loopt door naar de buitenste ooghoek. Soms is er alleen een traangoot of ooggoot te zien in het gezicht, maar beiden tegelijk kan ook.

De oorzaak van een traangoot en ooggoot

De traangoot en ooggoot kunnen al vanaf jonge leeftijd van nature aanwezig zijn, maar meestal ontstaan ze door volumeverlies als gevolg van dat we ouder worden. Dat kan al vanaf begin 20 zijn. Ook door slecht slapen, ongezond eten en stress kunnen er wallen ontstaan.

Verschil tussen ooggoot en traangoot

Wat is de oplossing?

De oplossing voor het te kort aan volume is het volume aanvullen met een filler, bijvoorbeeld door een traangoot filler. Een filler is een gel gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor het natuurlijk volume in de huid. Een opvul behandeling met een filler is daarmee een veilige behandeling en het resultaat houdt zo’n 6 tot 12 maanden aan. Dit is mede afhankelijk van hoe kritisch je zelf bent en hoe snel jouw lichaam het hyaluronzuur weer opneemt. Daarna kun je het steeds een beetje bijvullen, zodat je er altijd fris uit blijft zien. Zorg er altijd voor dat je door een gespecialiseerde arts wordt behandeld met een top merk filler, zoals Restylane of Belotero. Goedkopere merken trekken te veel vocht aan waardoor je kunt eindigen met dikke ogen en bobbels.

Filler behandeling traangoot
Filler behandeling ooggoot
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.