Mag je roken na een filler behandeling?

Natuurlijk hebben we liever niet dat je rookt, want het is echt heel erg slecht voor jouw lichaam en huid. Maar voor alle mensen die toch roken leggen we in deze blog uit hoe het zit met roken na een filler behandeling.

Roken en fillers

Na een behandeling met fillers kun je in principe meteen een sigaret roken als je daar behoefte aan hebt. Dit geldt voor fillers in het gezicht én voor fillers in de lippen.

Het effect van roken op de filler

Als je rookt zal jouw huid twee keer zo snel verouderen door het roken. Je krijgt dus eerder en meer rimpels dan iemand die niet rookt. Je zal dus ook meer en eerder fillers nodig hebben dan iemand die niet rookt. Als je fillers laat plaatsen, zullen deze niet sneller weggaan dan bij iemand die niet rookt.

Behalve bij lip fillers, daar zal de beweging van het roken (tuiten van de lippen) de lip fillers wel sneller laten verdwijnen dan bij mensen die niet roken. Dat komt doordat de mond meer beweegt dan bij mensen die niet roken.

Ons advies: doe jezelf en jouw lichaam (en portemonnee) een heel groot plezier, stop met roken!

roken na filler behandeling
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.