Helpt botox tegen hoofdpijn?

Heb je vaak last van hoofdpijn? Dan kan botox voor jou de oplossing zijn! Hoe het werkt, leggen we in deze blog uit.

Hoofdpijn komt bij veel mensen met enige regelmaat voor. Het kan ontstaan door stress, maar ook menstruatie en ziek zijn kunnen zorgen voor hoofdpijn. Soms is dit op te lossen met een pijnstiller, maar als je te vaak hoofdpijn hebt kan een paracetamol niet meer voldoende zijn.

Wanneer is botox de oplossing?

Als je vaak hoofdpijn hebt is het natuurlijk belangrijk dat je eerst gaat onderzoeken waarom je zo vaak hoofdpijn hebt. Hoofdpijn kan namelijk een signaal van ons lichaam zijn dat er iets niet helemaal lekker loopt. Mocht er niets ernstigs aan de hand zijn en je blijft toch vaak hoofdpijn houden dan kan het zijn dat je last hebt van spierspanningshoofdpijn.

Wat is spierspanningshoofdpijn?

Spierspanningshoofdpijn is een vorm van hoofdpijn die bij veel mensen in de wereld voorkomt. Wat er gebeurt is dat we onbewust de spieren rond ons hoofd te veel en te sterk aanspannen, zonder dat daar een specifieke reden voor is. Een goed voorbeeld zijn mensen die veel achter de computer werken. Doordat ze langdurig geconcentreerd bezig zijn, spannen ze de frons spieren continu sterk aan met als gevolg hoofdpijn aan het eind van de werkdag.

Hoe werkt botox bij hoofdpijn?

Met een botox behandeling zorgen we ervoor dat de spieren in een bepaald gebied niet meer kunnen aanspannen. Doordat de spieren ontspannen blijven, voorkom je dat er hoofdpijn ontstaat. En is het veilig? Daarin kunnen we je geruststellen, botox is een veilig en geregistreerd medicijn dat al sinds de jaren ’70 wordt gebruikt om hoofdpijn te voorkomen. Het effect houdt zo’n 3-5 maanden aan waarna je zonder problemen een nieuwe behandeling kunt ondergaan. Bijkomend voordeel: op de plekken waar is behandeld met botox ontstaan geen rimpels en dat kan met behoud van jouw mimiek. (lees meer over de behandeling met botox)

botox tegen hoofdpijn
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.