Behandeling van de rimpels bovenlip en onderlip (rokerslijntjes)

Rimpels boven en onder de lippen en van de lippen zelf ontstaan door het veelvuldig bewegen van de mond. De huid wordt door het bewegen geplooid. En daar waar de huid plooit, ontstaan naarmate we ouder worden lijnen en rimpels. Deze rimpels en lijntjes worden ook wel rokerslijntjes genoemd, al ontstaan ze zowel bij mensen die roken als mensen die niet roken.

Behandeling met botox (rokersrokje)

Met botox kunnen we de lippen zelf iets laten ontspannen, zodat de huid minder kan plooien. De lippen worden hierdoor gladder en het helpt verdere vorming van rimpels in de lippen verminderen.

pijnloos botoxOmdat we als een van de weinige klinieken werken met The Invisble Needle, de allerdunste naalden ter wereld, is een botox behandeling van de lippen minder pijnlijk en ziet de huid er na de behandeling hetzelfde uit als daarvoor, zonder enige beschadiging. Bekijk ook video. De injectiespuit is uitgerust met het doseer-klik-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat er bij ieder prikje precies de juiste hoeveelheid botox wordt ingespoten. Dit is bij een specialistische behandeling zoals botox in de lippen zeer belangrijk voor een veilige behandeling met optimaal resultaat.

Behandeling met fillers

De lijntjes van en rond de lippen kunnen opgevuld worden met een filler. De huid en lip krijgen hun stevigheid en volume weer terug. De rimpels verminderen of verdwijnen en de huid ziet er weer mooi glad uit.

In het consult voorafgaand aan de behandeling krijgt u van de arts persoonlijk advies welke behandeling bij u het mooiste resultaat oplevert.

Voor en na foto’s

Onderstaand ziet u een resultaat van de behandeling van rokerslijntjes met fillers. Op onze pagina met voor en na foto’s zijn vele resultaten van andere behandelingen met fillers of botox te zien.

Tarieven 

Behandeling met botox
Azzalure botox – halve zone / € 69,-
Alluzience vegan of Bocouture botox – halve zone / € 79,-
Allergan botox – halve zone / € 89,-

Behandeling met een filler
ondiepe lijntjes met Restylane / € 259,-
matig diepe lijntjes met Restylane / € 349-,
diepe lijntjes met Restylane / € 698,-

Wij werken uitsluitend met de A-merken botox van Allergan, Azzalure en Bocouture. Binnen twee weken na de behandeling is het effect optimaal en blijft langdurig; gemiddeld drie tot wel vijf maanden na de behandeling.

Hoelang het resultaat van de behandeling met een filler aanhoudt is mede afhankelijk van het merk filler, hoe uw huid reageert en uw eigen tevredenheid. Gemiddeld zien we dat na zes tot negen maanden een behandeling om het resultaat op te frissen gewenst is.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u eerst een consult bij de arts. U krijgt uitleg over de behandeling en hij bespreekt met u uw wensen en de mogelijkheden. De behandeling kan daarna direct plaatsvinden. Omdat wij werken met de allerdunste naalden ter wereld is bij een behandeling met botox een verdoving niet nodig. U zult niets of slechts enkele kleine speldenprikjes voelen. De totale behandeling met botox duurt ongeveer tien minuten en u ziet na twee weken het uiteindelijke resultaat.

Bij een behandeling met een filler krijgt u voor een comfortabel gevoel tijdens de behandeling gratis een plaatselijke verdoving. De behandeling zelf duurt vijftien minuten en u ziet direct het resultaat. Door de prikjes in de huid ontstaat er wat roodheid welke in de dagen na de behandeling verdwijnt. Ook kan er wat blauwe verkleuring van de huid na de behandeling optreden. Deze zal ook in de dagen na de behandeling verminderen en is goed te camoufleren met wat make-up.

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten, met uitzondering van:

  • de eerste drie uur na de behandeling met botox niet plat liggen of voorover buigen
  • de eerste 24 uur na een behandeling met botox en de eerste 72 uur na een behandeling met een filler niet intensief sporten, in de sauna en gebruik maken van de zonnebank

Bij de behandeling met botox
Bij de behandeling met botox van de lijntjes in de lippen is een volledige ontspanning van de spieren in de lippen niet gewenst, omdat u de mond dan niet meer goed zou kunnen gebruiken. Er kan dus slechts een beperkte hoeveelheid botox in de lippen worden geïnjecteerd, zodat een beperkte ontspanning wordt bereikt. Wat het subtiele effect precies zal zijn, is daardoor vooraf niet precies te voorspellen. Twee weken na de behandeling bent u welkom voor de controle.

Bij de behandeling met fillers
Tijdens het consult bespreekt de arts met u wat u wilt bereiken met de filler behandeling. Er wordt samen met u een inschatting gemaakt welke behandeling nodig is en hoeveel materiaal daarvoor nodig is. Op basis daarvan wordt met u een behandeling en een prijsindicatie van de behandeling afgesproken.

Het resultaat is meestal direct zichtbaar. Mocht u onverhoopt direct na de behandeling of in de weken na de behandeling toch nog vinden dat er meer verbetering nodig is, kan de behandeling alsnog worden uitgebreid en aangepast. Natuurlijk zijn hieraan de gebruikelijke kosten verbonden en deze hangen af van de mate van verdere verbetering die er naar uw wens nog nodig is.

Controle afspraak
Soms kan door de behandeling het behandelde gebied wat opzwellen. In deze specifieke gevallen zal de dokter met u afspreken wat u mag verwachten. Dit wordt ook genoteerd in uw dossier. Mocht na 2 weken het resultaat toch anders zijn dan besproken, neemt u dan binnen 3 weken na de behandeling contact met ons op voor het maken van een controle afspraak. De controle afspraak kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal de dokter het behandelde gebied beoordelen en mogelijk ook corrigeren.

Een enkele keer kan het voorkomen dat uw lichaam in de weken na de behandeling de filler wat ongelijkmatig verdeelt in de huid. Dit heeft te maken met uw huidstructuur, medicatiegebruik of het al dan niet opvolgen van instructies in de dagen na de behandeling. Of dit bij u zal gebeuren, is vooraf niet altijd te voorspellen en verschilt per persoon.

Mocht dit bij u gebeuren dan lossen wij dit graag voor u op in een nieuwe behandeling. U kunt dan na 2 weken na de behandeling een afspraak maken voor een correctie behandeling. Of en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is. Een correctie behandeling kan alleen binnen 2 tot 5 weken na de behandeling plaatsvinden.

Het verminderen van de lijntjes van en rond de lippen is een specialistische behandeling die een zeer fraai resultaat oplevert. Uiteraard is het is van groot belang dat de behandeling wordt uitgevoerd met  kwalitatief goede en betrouwbare producten door een kundige en ervaren arts, zoals bij Art la Beauté.

Bij de behandeling met botox
Doordat bij een behandeling met botox de spieren van de lippen ontspannen, verminderen de rimpels, maar ook de kracht van de mondspier. Gewoonlijk is dit niet hinderlijk, maar de verminderde spierkracht kan wel problemen opleveren bij het spelen van een blaasinstrument en bij het uitspreken van bepaalde letters.

Bij de behandeling met een filler
Af en toe zien we in de eerste dagen na de behandeling een blauwe verkleuring van de huid. Dit komt doordat de arts veel kleine prikjes moet zetten in de huid en kleine beetjes bloed in de huid terecht komen. Dit is op geen enkele manier te voorkomen. De blauwe verkleuring, welke doorgaans binnen enkele dagen verdwijnt, heeft geen negatief effect op de filler. Het ziet er hoogstens tijdelijk minder fraai uit en is goed te camoufleren met wat make-up.

Vragen en afspraak maken

Stel ons een vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.