Prikangst en een botox behandeling

Steeds meer vrouwen en mannen hebben de voordelen van botox en fillers inmiddels ontdekt. Niet gek ook: de technieken worden steeds beter waardoor relatief eenvoudige en laagdrempelige behandelingen al hele mooie resultaten kunnen geven. Een strakker gezicht of decolleté en lekkerder in je vel zitten! Of juist een botox behandeling om bepaalde klachten te verhelpen. Wist je dat een botox behandeling namelijk ook kan helpen bij tandenknarsen of hoofdpijn? Toch horen we regelmatig dat mensen graag een behandeling willen, maar de stap niet zetten door hun angst voor naalden en prikken. Hier hebben we een oplossing voor.

Ruim 1 op de 5 Nederlanders heeft (een lichte vorm van) prikangst. Je bent dus zeker niet de eerste en enige die wij spreken die graag een botox behandeling wilt maar het eng vindt of zelfs niet durft.

De oplossing van Art de la Beauté bij angst voor naalden

Allereerst nemen we de tijd voor jou, dat doen we overigens ook bij mensen die niet specifiek angst voor naalden hebben. We merken namelijk dat bijna iedereen het toch wel spannend vindt zo’n eerste keer botox. Onze dokter legt goed uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat je voelt. Daarbij gebruiken we de allerdunste naald ter wereld. Deze is nog veel dunner dan een insuline naald en heet the Invisible Needle.

Voorkom prikangst met ‘The Invisible Needle’

The Invisible Needle; de naam zegt het al, de naald is zo dun dat je deze bijna niet ziet. Mensen die al een behandeling bij ons hebben gekregen geven dan ook vaak aan dat zij de prikjes niet eens gevoeld hebben.

Daarnaast gebruiken onze artsen een speciale injectietechniek. Daarbij prik je niet heel diep, zodat je er bijna niks van voelt. Ook zorgt deze naald ervoor dat er vrijwel geen bloed op de huid komt. Zo krijg je geen blauwe plekjes en doet het uiteraard ook veel minder pijn. En dat alles met een mooi en goed resultaat waar je lang plezier van hebt.

Tips bij angst voor naalden en botox

We doen er alles aan om je op je gemak bij ons te laten voelen. Onze assistente helpt je als je dat fijn vindt met de juiste ademhaling. Dat helpt voorkomen dat je licht in je hoofd wordt en ook jouw hand vasthouden doen we graag voor je. Alles om ervoor te zorgen dat je met een gerust en vertrouwd gevoel de behandeling kunt ervaren.

Ook mag je eerst op consult komen zonder dat we meteen een behandeling uitvoeren. Zo kunnen we je eerst alles uitleggen en laten zien voordat jij een keuze maakt wat je wilt doen. Neem je tijd! Ook mag je iemand meenemen naar de behandeling als je je daar prettiger bij voelt.

Heb jij last van prikangst maar wil je toch graag een behandeling bij ons ervaren? Neem dan gerust met ons contact op. We hebben veel ervaring met mensen met angst voor naalden en weten goed hoe we hiermee moeten omgaan. We luisteren naar je angsten, leggen alles uit wat je wilt weten en nemen de tijd voor je. Dat is het belangrijkste wat een arts in deze situatie kan doen. Neem contact op met ons en we helpen je graag verder.