Alles wat je moet weten over een traangoot behandeling

Een traangoot behandeling is al jaren een van de meest populaire behandelingen in onze kliniek. En dat vinden wij niet gek: het is een behandeling die veel resultaat geeft. Een traangoot behandeling wordt toegepast bij mensen die (diepe) wallen of donkere kringen onder hun ogen hebben. We krijgen vaak dezelfde vragen van geïnteresseerden over deze behandeling, bijvoorbeeld hoelang het resultaat zichtbaar blijft en of de behandeling pijnlijk is. In dit blog beantwoorden we al deze veel gestelde vragen over een traangoot behandeling.

Wanneer kies je voor een traangoot behandeling?

Iedereen heeft wel eens last van wallen als je moe bent of een nacht slecht geslapen hebt. Daarnaast zijn er veel mensen die continu last hebben van wallen of donkere kringen, ook als ze niet per se moe zijn. Meestal ontstaat dit wanneer de huid volume verliest, bijvoorbeeld bij ouder worden. Sommige mensen hebben op jonge leeftijd ook al last van wallen of donkere kringen. Dan komt het bijvoorbeeld door:

  • Stress
  • Slecht slapen
  • Roken en alcohol
  • IJzer- of vitaminegebrek
  • Bouw van het gezicht
  • Bepaalde huidtint (doorschijnen van bloedvaatjes of hyperpigmentatie)
  • Erfelijke aanleg

Wanneer je denkt dat de wallen komen door oorzaken als stress, roken en alcohol of slecht slapen is het goed om hier ook aan te werken. Een traangoot behandeling zorgt ervoor dat je er weer fris uit gaat zien.

Hoe werkt het?

Een traangoot behandeling houdt in dat we het volume tekort in de traangoot of ooggoot opvullen met een filler. Onze fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zorgt voor een natuurlijke correctie van het volume in de huid. Door deze op precies de juiste plek aan te brengen, geeft het een heel natuurlijk resultaat. Wij maken gebruik van fillers van Restylane voor de traangoot. Dit is het beste merk fillers dat er is en in onze ervaring het enige merk dat een lang en mooi resultaat geeft. Andere merken trekken vaak te veel vocht aan waardoor het snel te dik is of blauwe doorschijn geeft.

Hoelang duurt de behandeling?

Een traangoot behandeling is een van de moeilijkste filler behandelingen, omdat de dosering en plaatsing heel nauw komt. We gebruiken altijd een canule naald bij de traangoot. Dit houdt in dat we bij ieder oog slechts twee prikjes nodig hebben waarbij we een kleine hoeveelheid hyaluronzuur inspuiten. De gehele behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Is de traangoot behandeling pijnlijk?

Een traangoot behandeling is nagenoeg pijnloos. Dat komt omdat we gebruik maken van hele dunne naalden. Deze voel je dus bijna niet en we verdoven het gebied rond de ogen. Zo kun je zonder pijn de behandeling of een fijne manier ondergaan.

Hoelang kan ik genieten van het resultaat?

Het resultaat van een traangoot behandeling is vrijwel direct zichtbaar. De plek kan een beetje gaan zwellen, daardoor is het resultaat na drie weken optimaal. Het resultaat houdt 9 tot 18 maanden aan, dit verschilt een beetje per persoon en per type huid. Het is ook mogelijk om tussentijds een beetje filler bij te laten plaatsen om het resultaat op peil te houden. Je hoeft dus niet te wachten tot het helemaal weg is.

Nazorg

Er kan een lichte zwelling optreden en de huid kan wat gevoelig zijn. Dit houdt meestal slechts enkele dagen aan. Om de zwelling tegen te gaan raden we aan om te koelen na de behandeling, maximaal 3 keer per dag 10 minuten. Koel niet te lang en te veel, want dat kan de huid irriteren en zwelling verergeren. Ook mag je de eerste drie dagen niet naar de zonnebank, sauna of intensief sporten. Verder mag je alles doen zoals je gewend bent, ook mag je dezelfde dag make-up op.

Er bestaat natuurlijk altijd een kans op bijwerkingen of complicaties. Als de traangoot met een canule wordt behandeld zijn deze heel klein. De canule heeft namelijk een stompe punt en daarmee voorkom je dat bij het inspuiten de filler in het bloedvat terecht kan komen.

De huid kan na de behandeling wat rood zijn. Dat trekt vaak snel weg. Blauwe plekken zien we zelden, omdat er met canule wordt gewerkt. Als deze ontstaan, genezen ze vanzelf.

Voor- en nadelen van een traangoot behandeling

Wallen verminderen met een traangoot behandeling heeft zowel voor- als nadelen. De voordelen zijn dat het bij ons een vrijwel pijnloze behandeling is en je een relatief korte hersteltijd hebt. Het resultaat is meteen zichtbaar en je hebt er lang plezier van. Wat sommige mensen een nadeel vinden, en anderen een voordeel, is dat het resultaat altijd tijdelijk is. Je komt eens per jaar terug om de filler bij te vullen.

Prijs bij Art de la Beauté

De prijzen voor een traangoot behandeling bij verschillende klinieken lopen nogal uiteen. Dit heeft vooral te maken met de kwaliteit van de fillers en de ervaring van de arts. Lees je dus eerst goed in over de kliniek, bekijk de recensies en informeer naar de kwaliteit van de fillers. Een behandeling bij Art de la Beauté doen we meestal met 1 ml. Restylane. Vrijwel altijd is dat voldoende voor een mooi en lang resultaat. Kijk voor de prijzen in ons overzicht.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.