Wat is het verschil tussen Profhilo en Belotero Revive?

We krijgen allemaal te maken met ouder worden en huidveroudering. Bijvoorbeeld een slappere huid of het ontstaan van rimpels of lijntjes. Kan jouw huid wel een boost gebruiken? Dan zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om huidveroudering tegen te gaan. Crèmes, oliën of filler- en botoxbehandelingen. Een relatief nieuw concept zijn behandelingen die de huid verstevigen en verbeteren op natuurlijke wijze. De twee bekendste zijn een Profhilo of Belotero Revive behandeling met hyaluronzuur. Naar mate we ouder worden, neemt het collageen, elastine en hyaluronzuur in ons lichaam af. En dit zijn nu net de stoffen die ervoor zorgen dat onze huid mooi en glad blijft. Een Profhilo of Belotero Revive behandeling zijn erop gericht om deze lichaamseigen stoffen te herstellen. Een huidverbeteringsbehandeling op natuurlijke wijze dus. Hoe werken deze behandelingen precies en wat zijn de verschillen?

Wat is een Profhilo behandeling?

Profhilo is een product met hoog gedoseerd hyaluronzuur. Tijdens een behandeling wordt dit in de huid gebracht, zonder chemische toevoegingen. Het hyaluronzuur zorgt voor diepgaande, langdurige hydratatie zodat de huid er gladder en frisser uitziet. Daarbij stimuleert een Profhilo behandeling de aanmaak van collageen. De huid wordt strakker en steviger. De vorm van jouw gezicht blijft behouden, zo krijg je een natuurlijk resultaat. Je zet je eigen huid als het ware aan om te gaan verstevigen en vernieuwen. Meer lees je in ons blog ‘wat is een profhilo behandeling?’

Wat is een Belotero Revive behandeling?

Belotero Revive bestaat uit een combinatie van hyaluronzuur en glycerol. Deze stoffen verbeteren de huid. De glycerol trekt water aan en houdt het vast. Daarmee verbetert de hydratatie van de huid en krijgt de huid een mooie flow en frisse uitstraling. Een Belotero Revive behandeling werkt vooral goed preventief: het helpt beginnende rimpels of lijntjes te voorkomen of zorgt dat deze geen kans hebben om te ontstaan.

Wat zijn de overeenkomsten?

Beide behandelingen zijn dus gericht op het natuurlijk herstel en onderhoud van de huid. Bij beide behandelingen wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuur, een lichaamseigen stoffen. Het resultaat is natuurlijk met een huid die er steviger, gladder en stralend uitziet.

Wat zijn de verschillen?

De behandelingen lijken qua werking en effecten op elkaar, maar de leeftijd en situatie waarin de verschillende behandelingen worden toegepast verschilt. Een Profhilo behandeling is vooral geschikt voor de huid wanneer de rimpels, lijntjes zichtbaar zijn en de huid is verslapt. Profhilo hydrateert de huid en stimuleert het collageen, dit laatste maakt de huid strakker. De Belotero Revive behandeling wordt juist ingezet hydraterende en preventieve behandeling. Deze behandeling is daarom juist geschikt voor de huid die nog geen, of beginnende, rimpels of lijntjes heeft. De huid gladder met een mooie glow en zo worden rimpels en lijntjes voorkomen.

Welke behandeling past bij mij?

Om de juiste behandeling voor jou te bepalen, is jouw huidconditie van bepalend. Heb je al last van rimpels en huidverslapping die je wilt verminderen, dan is een Profhilo behandeling geschikt. Heb je echter nu nog een strakke huid maar wil je rimpels voorkomen en de huid een hydratatie boost geven dan werkt Belotero Revive juist heel effectief. Bij twijfel raden we altijd aan om jouw situatie te bespreken met de arts. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.