Nazorg na een lip filler behandeling

Heb je recent een lip filler behandeling gehad bij onze kliniek of bij een andere behandelaar? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen de komende dagen of weken! Niet alleen is nazorg belangrijk om klachten te voorkomen, ook voor het beste resultaat is de juiste nazorg cruciaal. In dit blog leggen we je uit wat je kunt doen qua nazorg, welke klachten kunnen optreden na een lip filler en wanneer je contact moet opnemen met ons of met je behandelaar.

Adviezen na een lip filler behandeling

Over het algemeen is het resultaat van een lip filler behandeling optimaal zichtbaar rond de 10 of 14 dagen. Om een mooi resultaat te geven zijn de volgende adviezen van belang:

 • Make-up

Draag het liefste de gehele dag van je lip filler behandeling even geen make-up. Wil je toch graag make-up op omdat je de deur uit moet? Zorg dan dat er in ieder geval 2 tot 4 uur is verstreken voordat je make-up aanbrengt. Houd het dan ook bij oog of gezichtsmakeup en laat de lippen even met rust. Bij een lip filler behandeling ontstaan er namelijk kleine prik gaatjes in je lippen en omgeving van je lippen. Deze moeten niet verstopt raken met make-up.

 • Masseren

Probeer de lippen zo min mogelijk aan te raken en ga in geen enkel geval de lippen masseren. Dit zorgt ervoor dat de filler zich verkeerd kan gaan verdelen onder de huid. Hierdoor is een goed resultaat niet langer gegarandeerd.

 • Niet liggen of bukken

De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling raden we af om te gaat liggen of veel te bukken. Ook hierdoor kan de filler zich verkeerd gaan verdelen onder de huid.

 • Sauna, zon of zonnebank

Vermijd de sauna voor de aankomende weken en ga minstens 1 week niet onder de zonnebank of zonnen in de volle zin. Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een zonnebrand met minstens SPF30.

 • Blauwe plekken in de gaten houden

Het is niet vreemd als er blauwe plekken ontstaan op de behandelde gebieden. Deze blijven ongeveer een week zichtbaar. Soms zien we ook dat dit tot wel twee weken kan duren, afhankelijk van hoe jouw huid reageert op de behandeling. Deze blauwe plekken moet je sowieso voorzichtig behandelen met minimaal SPF30 als je in aanmerking komt met zonlicht. Anders kunnen deze blauwe plekken veranderen in pigmentvlekjes. De blauwe plekken kun je camoufleren met make-up, maar dus wel pas als de prikgaatjes dichtzijn.

 • Sporten

We raden aan om de eerste 24 niet intensief te sporten. Een rustige activiteit als bijvoorbeeld wandelen is geen probleem.

 • Huid reinigen

Je mag je huid gewoon blijven reinigen zoals je dat normaal ook deed

Welke klachten kun je krijgen?

Door de juiste nazorg uit te voeren, verklein je de kans op klachten of complicaties na een lip filler behandeling. Toch kan het altijd gebeuren dat er toch klachten ontstaan. Het gaat dan bijvoorbeeld over:

 • Een opgezwollen of beurs gevoel op de behandelde plekken
 • Onregelmatigheden in het gezicht. Dit komt vooral voor bij fillers in het gezicht maar komt ook bij lip fillers wel eens voor. De filler lijkt niet gelijk verdeeld over het gebied en soms kun je het materiaal ook voelen. Dit verdwijnt eigenlijk altijd van zelf wel weer.
 • Allergische reactie. Een heel klein deel van de mensen krijgt een allergische reactie van een filler met hyaluronzuur. Gelukkig kunnen we dit heel goed behandelen met bepaalde middelen die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn.

Wanneer bellen naar je behandelaar?

Kleine klachten of opgezwollen plekken is dus heel normaal. Als er echter sprake is van de volgende klachten moet je altijd even contact opnemen met je behandelaar:

 • Koorts na de behandeling
 • Bloeden
 • Abnormale zwelling, pusvorming en kloppend pijnlijk gevoel.

Lip fillers bij Art de la Beauté

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.