Botox behandeling en make-up

Je hebt net een botox behandeling gehad, maar ook zometeen een afspraak. Mag je make-up op doen vraag je je af, wij geven je hier antwoord.

Huid na de botox behandeling

make up en botoxDe botox wordt door middel van injecties met een dunne naald in de huid gebracht. Daardoor kan de huid wat rood zijn en je kunt wat bultjes zien. De bultjes die je ziet dat is de botox vloeistof in de huid. De vloeistof trekt verder de spieren in en na 15 minuten zijn de bultjes niet meer zichtbaar. De roodheid kan wel nog even aanhouden. Door het prikken zitten er ook hele kleine gaatjes in de huid. Deze gaan snel weer dicht, maar net na de behandeling zijn ze dat natuurlijk nog niet.

Make-up en botox

Het advies is om de eerste 3 uur na de behandeling met botox geen foundation of andere make-up te gebruiken.

En wel om de volgende redenen:

  1. Kans op infectie
    Onze make-up zit vol met bacteriën en deze kunnen in de huid terecht komen, doordat de prikgaatjes nog niet genezen zijn. De kans op een ontsteking is daardoor aanwezig.
  2. Verplaatsen van de botox
    Wanneer je over de huid gaat wrijven (met de hand of een kwast en ookal is dit heel zachtjes) om de make-up aan te brengen of te verdelen, kun je zonder dat je het weet de botox verplaatsen. Als de botox daardoor in een verkeerde spier terecht komt, loop je het risico op een complicatie zoals een ‘hangoog’. Hierbij komt de botox van de frons of het voorhoofd in de spier van het oog terecht en zakt het ooglid naar beneden. Als het meezit is dit nog te corrigeren met een wenkbrauwlift, maar soms is het ook afwachten tot het beter wordt. Voorkomen dus!
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.