Als je stopt met fillers, meer of minder rimpels?

Vaak wordt gedacht dat als je stopt met fillers de rimpels erger worden of zelfs nog erger dan voordat je met de fillers begon. Gelukkig is dat niet zo!

Fillers verminderen het krijgen van rimpels

Er zijn twee oorzaken waardoor rimpels ontstaan:

  1. Spierbewegingen, door het samentrekken van de huid ontstaan op die plekken lijnen en plooien, zoals de frons en voorhoofdrimpels. Om deze te verminderen en voorkomen heb je de spierontspanner botox nodig.
  2. Volumeverlies, als we ouder worden verliest onze huid volume oftewel vulling. Dit kunnen we deels terug aanvullen met fillers die zijn gemaakt van hyaluronzuur, zoals ook in onze eigen huid voorkomt.

Met fillers vullen we dus het verloren volume terug aan. Hierdoor komt de huid weer op spanning te staan en zorgt er zo voor dat er minder rimpels en plooien in komen. En dat bestaande rimpels en plooien verminderen of verdwijnen, afhankelijk van de diepte.

stoppen met filles rimpelsDoordat fillers gemaakt zijn van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zorgt voor het volume in de huid, is het effect tijdelijk. Het hyaluronzuur wordt langzaam door de huid opgenomen. Permante (blijvende) fillers zijn verboden in Nederland, omdat er ernstige complicaties optraden, zoals afstoting door de huid en vervormingen van het gezicht. (Lees ook Waarom permanente fillers verboden?)

Als de fillers helemaal zijn opgenomen door de huid en je laat het niet meer bijvullen, gaat de huidveroudering verder zoals voordat je met fillers begon. Het is niet zo dat de rimpels dan opeens veel dieper of erger zullen zijn. Wel kan het zijn dat je moet wennen aan je gezicht met rimpels en plooien, zeker als je lange tijd fillers hebt gebruikt.

Ondanks fillers toch huidveroudering

Hoewel we met fillers het ontstaan van rimpels kunnen voorkomen en vertragen, zien we toch in het gezicht dat we ouder worden. Dat komt doordat we de huidveroudering, de huidcellen die verouderen, niet kunnen tegenhouden. Wel kan met peelings de huidconditie verbeterd worden. Maar zelfs als we botox, fillers en peelings gebruiken, worden we nog steeds ouder en dat is ook goed. Het doel van botox en fillers moet volgens ons bij Art de la Beauté zijn om mooier ouder te worden en niet om niet ouder worden.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.