Lippen opvullen met pistool of mesogun, wel of niet doen?

Steeds vaker krijgen we vragen over lip fillers die geplaatst worden met een mesogun oftewel pistool. Is dit een goede techniek en is het veilig? Wij leggen het je graag uit, zodat je daarna zelf de keuze kunt maken.

Hoe werkt lippen opvullen met een pistool?

mesogun lippen opvullenDe mesogun is ontwikkeld om de bovenste huidlagen van het gezicht te hydrateren met hyaluronzuur. Tegenwoordig wordt het pistool ook gebruikt om lippen op te vullen. Hierbij wordt met een mesogun de filler als het ware in de lip ‘geschoten’. Het pistool zet heel veel prikjes in de lippen en laat bij ieder prikje een klein beetje filler achter. Dit werkt heel anders dan het lippen opvullen met een naald, waarbij slechts enkele prikjes in de lippen worden gezet.

Wij raden een behandeling met een mesogun voor lip fillers af.

Redenen om geen lip behandeling met mesogun te doen

 1. De lippen worden ernstig beschadigd
  Met de mesogun worden heel veel prikjes in de lippen gezet. Dit geeft enorm veel beschadigingen in de lippen en dus ook meer kans op littekens.
 2. Meer zwelling
  Door de vele prikjes reageren de lippen vaak heftiger dan bij een behandeling met een gewone naald. Dit geeft meer zwelling en het herstel zal langer duren.
 3. Meer blauwe plekken
  Bij de behandeling met een pistool wordt er niet gelet op waar de bloedvaten in de lippen zitten. Er wordt dwars doorheen geprikt, ook kan het zijn dat bloedingen niet worden dichtgeduwd. Dit alles zorgt vaak voor veel blauwe plekken.
 4. Specifieke wensen niet mogelijk
  Bij een behandeling met een naald kan de vorm van de lip verbeterd/aangepast worden. Bij de mesogun wordt de lip enkel gevuld.
 5. Schoonheidsspecialiste in plaats van arts
  De behandeling met de mesogun wordt vaak uitgevoerd door personen die geen arts zijn, maar bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste. Zij hebben niet de juiste opleiding en kennis van de anatomie van de lippen, zoals waar de bloedvaten/zenuwen lopen. Dit maakt de behandeling minder veilig. Zij weten ook niet wat te doen bij complicaties en de kans op een slecht resultaat is vele malen groter.
 6. Slechte kwaliteit fillers
  De behandeling met het pistool wordt vaak goedkoper aangeboden dan een behandeling door een erkende arts. Dit heeft ook te maken met de vaak goedkope en slechte kwaliteit fillers die wordt gebruikt, zoals Princess of Hyamax.

Ga voor een behandeling van de lippen met fillers altijd naar een erkende en gekwalificeerde arts die veel ervaring heeft en met goede en veilige merken fillers werkt.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.
 • 06-23704229

 • vivian@artdelabeaute.nl