Botox bij overmatig zweten: veilig en stopt zweten!

botox zweethanden

Zweten doen we allemaal, het is een reactie van ons lichaam in verschillende situaties, zoals:

  • bij ziekte/koorts.
  • tijdens of na het drinken van alcohol
  • als het warm is
  • tijdens of na het nuttigen van kruidig en pittig eten
  • als gevolg van een fysieke aandoening en bepaald medicijngebruik
  • tijdens of na lichamelijk inspanning.
  • door emotionele prikkels, zoals stress

Wanneer het zweten overmatig wordt en/of op plekken van het lichaam voorkomt die ons functioneren lastig maken dan wordt hinderlijk en kunnen mensen er zelfs onzeker door worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • overmatig zweten onder de oksels, waardoor bepaalde kleding niet gedragen kan worden
  • overmatig zweten van de handen met als gevolg dat mensen andere geen hand durven te geven
  • zweetvoeten waardoor schoenen vervelend ruiken.

Oorzaken van overmatig zweten

Overmatig zweten kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer het overmatig zweten wordt veroorzaakt door de overgang, overgewicht, medicijngebruik of een ziekte zoals een infectie of een hormonale aandoening (bijvoorbeeld een te snel werkende schildklier) kan het overmatig zweten worden verminderd door de oorzaak te behandelen. Ga voor de behandeling van deze secundaire hyperhydrosis naar de eigen huisarts of behandelend specialist.

Wanneer er geen aanwijsbare oorzaak is, spreken we van primaire hyperhydrosis. Deze vorm van overmatig zweten ontstaat vaak in de puberteit en kan tientallen jaren aanhouden. Er is bij deze personen dikwijls sprake van erfelijke aanleg. De aandoening van overmatig transpireren, komt bij 30 tot 50% van de patiënten ook bij andere personen in de familie voor. De oorzaak van het overmatig zweten komt vermoedelijke doordat er een verkeerd signaal vanuit de hersenen wordt gestuurd naar de zweetklieren doordat het zenuwstelsel overactief is. De klieren gaan daardoor veel meer zweet produceren dan nodig is, met als gevolg zweethanden, zweetvoeten of overmatig zwetende oksels.

Oplossing voor overmatig zweten van de handen, oksels en voeten

Als je primaire hyperhydrosis hebt, kan een behandeling met botox een goede oplossing zijn. De botox blokkeert namelijk de signalen die vanuit de hersenen naar de zweetklieren gaan en  andersom. Doordat deze signalen niet meer aankomen, stopt de productie van zweet. Deze behandeling kan ook gegeven worden bij overmatig zweten van de voeten en oksels.

Wil je graag zien hoe een behandeling van handen, voeten of oksels in zijn werk gaat en wat bijvoorbeeld de kosten zijn? Op https://www.artdelabeaute.nl/behandelingen-met-botox/overmatig-zweten/ leggen we het uitgebreid uit en kun je de video van de behandeling bekijken.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.