Fillers en de zon of zonnebank

Mensen vinden het heerlijk om in de zon te zitten en ook de zonnebank daar gaan we soms wel eens onder. Is dat ook nog mogelijk als je bent behandeld met fillers? En maakt het nog verschil met net na de behandeling of na een tijdje? Wij geven uitleg, tips en advies!

Zon/zonnebank net na de behandeling

Het advies: ga de eerste drie dagen na een behandeling met fillers niet in de zon of onder de zonnebank. 

fillers en zon

Waarom?
De zon/zonnebank warmt het lichaam op en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor kan zwelling ontstaan in het behandelde gebied of kan de bestaande zwelling erger worden. Ook kun je alsnog een blauwe plek krijgen, wanneer een bloedvaatje dat net dicht is opnieuw opengaat. En dat willen we juist niet. Zwelling of een blauwe plek in het behandelde gebied vertraagt het herstel van de huid, kan pijnlijk zijn en het kan ook langer duren voordat het eindresultaat zichtbaar is.

Vanaf drie dagen na de filler behandeling mag je weer onder de zonnebank of in de zon. Mocht er nog veel zwelling zijn dan is het beter om nog wat langer te wachten.

Bovenstaand advies geldt ook voor intensief sporten, alcohol drinken en in de sauna gaan.

Zonnebank of in de zon langere tijd na de behandeling

zonnebank en fillers

Als de huid hersteld is, kun je weer genieten van de zon of de zonnebank. Dit heeft geen negatief effect op de fillers, tenzij je heel vaak in de zon of onder de zonnebank gaat.

De fillers kunnen dan iets sneller worden opgenomen dan bij iemand die dat niet zou doen. En natuurlijk is het verstandig om de de huid én lippen goed te beschermen tegen de UV straling.

Heb je naar aanleiding van dit artikel over Fillers nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en skin expert Vivian Albers staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.

  • 06-23704229

  • vivian@artdelabeaute.nl