Botox voor mannen

Als mannen ouder worden, vanaf 25 jaar, ontstaan er rimpels. Rimpels kunnen het gezicht meer karakter geven, maar er ook voor zorgen dat je er vermoeid uitziet. Met een botox behandeling krijg je een blijvende frisse blik.

Naast het behandelen van rimpels, maken mannen ook graag gebruik van de andere mogelijkheden die botox biedt, zoals de behandeling van spanningshoofdpijn/migraine, overmatig zweten van de oksels, handen, bilnaad of voeten en het stoppen van tandenknarsen.

Onze service: gratis nacontrole na twee weken

Botox bij mannen anders dan bij vrouwen

De werking van botox is gelijk bij mannen en vrouwen. Echter vraagt de manier van behandeling van een man met botox om een andere aanpak dan die bij een vrouw en wel om een aantal redenen:

 • Mannen hebben een andere anatomie, huidstructuur en spieropbouw
 • De plaatsing en dosering van de botox is anders door de fysieke verschillen
 • Mannen willen graag, mede afhankelijk van het type man, een karakteristieke uitstraling in het gezicht behouden

Botox specialisten van Art de la Beauté

Om een succesvolle behandeling met gewenst resultaat te bereiken bij een man is het nodig dat de arts gespecialiseerd is in de behandeling van mannen en hier ervaring in heeft. Dokter Jean-Paul en dokter Yulia beschikken over deze ervaring en expertise. Ze luisteren goed naar jouw wensen, leveren maatwerk en zorgen ervoor dat het resultaat wordt zoals jij in gedachten had.

Overzicht botox behandelingen voor de man

In onderstaand overzicht staan de mogelijkheden met botox. Zoals gezegd leveren wij maatwerk en is een combinatie van behandelingen ook mogelijk. Alle behandelingen hebben een vaste prijs.

Botox behandelingen bij rimpels

 • € 89,-
  Fronsrimpels
 • € 89,-
  Voorhoofdrimpels
 • € 89,-
  Kraaienpootjes (lachrimpels)
 • € 59,-
  Rimpeltjes onder de ogen
 • € 59,-
  Wenkbrauwlift
 • € 59,-
  Putjes in de kin
 • € 59,-
  Mondhoeken liften

Andere botox indicaties/zones

 • € 59,-
  Lijntjes op de neus (bunny lines)
 • va. € 89,-
  Hoofdpijn en migraine
 • € 59,-
  Zichtbaar tandvlees bij het lachen (gummy smile)
 • € 59,-
  Neuscorrectie: liften van de neus tip
 • € 399,-
  Overmatig zweten (hyperhidrosis)
 • € 267,-
  Tandenknarsen (bruxisme)

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? We helpen jou graag verder!

Wat is botox?

Botox is een veilig en geregistreerd medicijn dat al sinds de jaren ’70 succesvol wordt toegepast bij o.a. de behandeling van rimpels. Om de precieze werking van botox goed te kunnen begrijpen, leggen we eerst iets uit over het ontstaan van rimpels.

Waardoor ontstaan rimpels
De twee belangrijkste oorzaken van rimpels zijn: volumeverlies en spierbeweging. Door het volumeverlies (verlies van oa. collageen, vet en hyaluronzuur in de huid) neemt het volume oftewel de vulling van de huid af. De huid verslapt en er ontstaan rimpels en plooien. Deze rimpels worden behandeld met een filler. De naam zegt het al, met een filler kunnen we de rimpels opvullen en de huid weer verstevigen.

Ook zijn er rimpels die ontstaan doordat we steeds met onze spieren de huid in elkaar duwen/plooien. Op de plek waar de huid plooit, worden de huidcellen beschadigd. Naarmate we ouder worden (vanaf 25 jaar) lukt het ons lichaam steeds minder goed om de beschadigde cellen te vernieuwen, de beschadigde cellen stapelen zich op in de huid en er ontstaan lijnen en rimpels.

Hoe werkt botox?

Botox is een veilig medicijn dat de spieren laat ontspannen. Doordat de spieren de huid niet meer kunnen plooien, worden de cellen niet meer beschadigd en blijft de huid glad. Bestaande rimpels/lijnen krijgen zo de kans om te herstellen en er komen ook geen nieuwe rimpels meer bij.

Vaak merk je in de eerste dagen na de botox behandeling al enig verschil. Twee weken na de behandeling met botox is het effect optimaal. Het resultaat zal gemiddeld 3-5 maanden aanhouden. Een vervolgbehandeling kan daarna veilig en zonder problemen worden uitgevoerd; bij meerdere vervolgbehandelingen die op elkaar aansluiten, zien we dat het effect vaak ook steeds langer aanhoudt.

Hoe snel de bestaande rimpels/lijnen verdwijnen, hangt af van de leeftijd van de persoon (op jongere leeftijd gaat het herstel sneller) en hoe diep de rimpels zijn. De dokter zal tijdens het consult uitleg geven over wat je bij jouw huid van de botox behandeling mag verwachten.

Voor en na – botox behandeling

Botox behandeling fronsrimpels
Botox behandeling voorhoofdrimpels
Botox behandeling kraaienpootjes (lachrimpels)
Video botox behandeling – fronsrimpels
Video botox behandeling – kraaienpootjes (lachrimpels)

De prijzen worden per behandeling en per merk aangegeven. Bekijk ons complete overzicht!

Merken

Er bestaan vier verschillende geregistreerde merken botox: Allergan Botox®, Alluzience® botox, Bocouture® botox en Azzalure® botox. Hoewel de werking hetzelfde is, verschilt de samenstelling in kleine mate, waardoor mannen over het ene merk meer tevreden kunnen zijn dan over het andere.

Wij beschikken over alle merken, zodat we iedereen een veilige en succesvolle behandeling met botox kunnen bieden. Lees meer over de merken en de verschillen op onze merken pagina.

echte botox helmond

Risico’s botox behandeling

Een behandeling met botox is een medische behandeling die wettelijk gezien alleen uitgevoerd mag worden door een arts bij personen vanaf 18 jaar. Ook is het van belang dat de arts beschikt over de juiste kennis en ervaring. Wanneer dit het geval is, zijn de risico’s van een botox behandeling beperkt.

 • Blauwe plekken/roodheid/pijn
  Doordat wij werken met de allerdunste naalden ter wereld en de juiste injectietechnieken geven we een pijnloze behandeling en zien we zelden blauwe plekken. Als het voorkomt, gaat het om een plekje ter grootte van een speldenknopje. Lichte roodheid op de injectieplaatsen na de behandeling komt wel voor en verdwijnt binnen een aantal uur.
 • Allergische reactie
  De kans op een allergische reactie is uiterst klein. Mocht dit toch voorkomen, weten wij hoe we moeten handelen. Ook is er een speciale allergie-kit in de kliniek aanwezig.
 • Ontsteking
  Een ontsteking na een botox behandeling komt zeer zelden voor. Mocht dit optreden, zal de arts medicatie voorschrijven.
 • Hangend ooglid
  Wanneer de botox onbedoeld in een andere, aangrenzende spier terecht komt, kan dit een ongewenst effect hebben, zoals bijvoorbeeld het zakken van het ooglid bij een wenkbrauwlift. De kans hierop is zeer klein, mits de behandeling door een erkende arts goed is uitgevoerd en u de adviezen voor thuis hebt opgevolgd. Mocht dit desondanks toch gebeuren, kunnen wij dit vaak in een gratis nacontrole corrigeren. Ook is het zo dat niet de volledige dosering botox in de spier terecht is gekomen en zal daardoor het ongewenste effect vaak niet heel lang aanhouden.

De behandeling met botox, resultaat en onze service

Voorafgaand aan de behandeling met botox is er eerst een consult bij de arts. Je krijgt uitleg over de behandeling en we bespreken met jou jouw wensen en de mogelijkheden.

Een botox behandeling niet mogelijk bij mannen die:

 • jonger zijn dan 18 jaar;
 • een bewezen overgevoeligheid hebben voor botuline toxine of elke andere hulpstof die het geneesmiddel bevat;
 • een ontsteking hebben in het te behandelen gebied;
 • myasthenia gravis, Eaton-Lambert syndroom of amyotrofische laterale sclerose hebben.

Pijnloze behandeling
Na het consult kan de behandeling direct plaatsvinden. Deze duurt ongeveer vijf tot tien minuten, mede afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden. Omdat wij werken met de allerdunste naalden ter wereld is een behandeling nagenoeg pijnloos. Je zal mogelijk slechts enkele speldenprikjes voelen en een verdoving is niet nodig.

Na de behandeling
Na behandeling kun je jouw dagelijkse bezigheden zonder problemen weer hervatten.
Met uitzondering van:

 • De eerste 3 uur na de behandeling niet plat gaan liggen of voorover buigen.
 • De eerste 24 uur na de behandeling intensief sporten en gebruik maken van de sauna of zonnebank.

In de eerste dagen na de behandeling van de voorhoofd- of fronsrimpels kun je wat hoofdpijn krijgen. Dit komt doordat de spieren niet meer reageren en het lichaam daar aan moet wennen. Je kunt hiervoor paracetamol innemen en de hoofdpijn zal vanzelf verdwijnen.

Service
Vaak merk je in de eerste dagen na de botox behandeling al enig verschil. Twee weken na de behandeling met botox is het effect optimaal. Mocht het resultaat niet helemaal naar wens zijn, ben je van harte welkom voor de gratis nacontrole. Waar mogelijk en nodig zal de arts extra botox bij zetten, zonder extra kosten. Dit is na twee weken veilig, omdat dan de botox van vorige behandeling optimaal is ingewerkt.

garantie resultaat botox

Vragen of een afspraak maken?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? We helpen je graag verder!

Stel ons een vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Persoonlijk contact en advies