Hoe voorkom ik een koortslip bij lip fillers?

Een koortslip is vervelend, maar niet gevaarlijk. Wel zijn er als je lip fillers hebt of gaat nemen een aantal dingen om rekening mee te houden. Hieronder staan onze tips en oplossingen op een rij!

Koortslip voorkomen

Bij Art de la Beauté kunnen we een recept uitschrijven met medicijnen die je (voor en) na de behandeling moet innemen. Deze medicijnen remmen het virus en zo wordt de kans op een koortslip verkleind, mocht je hem toch krijgen dan zal hij veel sneller genezen zijn. Deze medicijnen zijn alleen op recept via een arts verkrijgbaar, je kunt ze dus niet halen bij de drogisterij. We bepalen per cliënt of een dergelijk recept nodig is.

Zijn medicijnen niet noodzakelijk of wil je deze liever niet gebruiken dan kun je in de dagen voor de behandeling beginnen met het smeren van Zovirax. Deze creme remt ook het herpes virus en is verkrijgbaar bij de drogisterij.

Als je net een koortslip hebt gehad, niet lekker in je vel zit of verkouden/ziek bent geweest, is dat niet het beste moment om voor een lip behandeling. Door jouw lage weerstand is de kans op een koortslip veel groter dan normaal. Zorg dat je fit bent en jouw weerstand goed.

Oplossingen koortslip

Smeer de koortsblaasjes in met zinkzalf, zoals Zinolium of Akolip. Zovirax heeft in deze situatie niet zoveel zin, omdat het virus al is uitgebroken. De zinkzalf geeft verkoeling, vermindert de pijn en zorgt ervoor dat de blaasje sneller uitdrogen.

De opwarming van de lippen en verhoogde doorbloeding zorgen voor extra spanning op de blaasjes en activeren het virus opnieuw.

Houd het gebied van de blaasjes schoon en zo steriel mogelijk om verspreiding van het virus door de lippen te voorkomen. Was goed je handen voor en na het aanbrengen van de zinkzalf en peuter er niet aan!

Een blaasjespleister van Compeed kan ook helpen, al blijven deze vaak niet goed zitten door de zwelling van de lip filler behandeling.

  • Koortslip voorkomen fillers

Nooit een lip filler behandeling nemen op het moment dat een koortslip hebt!

Tot slot; ga nooit voor lip filler behandeling op het moment dat je een koortslip hebt, ook al is deze maar heel klein. Door de behandeling en zwelling wordt de ontsteking door heel de lip verspreid met ernstige ontstekingen, lange hersteltijd en geen mooi resultaat als gevolg. Kom je bij ons en ziet de arts een koortslip dan zullen we ook geen behandeling geven.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.