Bang voor naalden: filler behandeling

Voor de behandelingen met botox en fillers worden naalden gebruikt. Geen fijne gedachte vinden de meeste vrouwen én mannen. Gelukkig valt het tijdens en na de behandeling vaak erg mee, zeker bij de klanten van Art de la Beauté. Lees snel verder en ontdek hoe wij werken.

Pijnloze filler behandeling

Een filler behandeling hoeft geen pijn te doen, maar dat kan het natuurlijk wel. We vertellen je nu over de werkwijze bij Art de la Beauté. Dit kan bij andere klinieken anders zijn, omdat daar bijvoorbeeld minder tijd wordt ingepland per behandeling en daar niet of beperkt met verdovingen wordt gewerkt vanwege tijd en kostenbesparing.

  • botox kraaienpootjes

Wat doen wij voor jou?

Bij bijna alle behandelingen met fillers geven we een verdoving vooraf. Dat kan zijn met een verdovende créme, pijnloze(!) injectie of gel op de huid. Welke we gebruiken, hangt af waar de behandeling wordt gegeven. Bij al onze filler behandelingen staat vermeld hoe we verdoven.

Naast een verdoving vooraf, voegen we aan de filler ook nog verdoving toe als deze er niet standaard inzit. Deze vloeistof komt er dus extra bij, niet in plaats van de hoeveelheid filler! Het gebied raakt daardoor tijdens de behandeling nog verder verdoofd en dat zorgt ook voor een fijner gevoel in de uren na de behandeling. De verdoving die we toevoegen heeft geen negatief effect op de filler of het resultaat.

Bij Art de la Beauté is een verdoving, in tegenstelling tot sommige andere klinieken, gratis.

We gebruiken bij alle filler behandelingen zo dun mogelijke naalden. Hierdoor voel je zo min mogelijk en het zorgt ook dat de huid minimaal wordt beschadigd, voor een snel en goed herstel na de filler behandeling.

Bij ons wordt je behandeld door cosmetisch arts Jean-Paul Kleijne. Naast dat hij heel ervaren en kundig is, heeft hij een zachte hand. Dat betekent dat hij rustig en zachtjes met jou omgaat. Dit merk je ook bij de manier van injecteren. Een zachte hand zoals we dat noemen in het vak draagt sterk bij aan een pijnloze behandeling.

En misschien wel het allerbelangrijkste, we nemen de tijd voor jou! Door voldoende tijd in te plannen kan de arts rustig werken met jou en voel jij je een stuk prettiger. Ook als je je even niet lekker zou voelen, is dat geen probleem. We hebben hier alles bij de hand en de dokter is ook echt dokter. We weten wat we moeten doen om jou met een mooi gezicht en goed gevoel weer de deur uit te laten gaan.

Wat kun je zelf doen?

Wij stellen alles in het werk om jou een zo prettig en pijnloos mogelijk filler behandeling te geven. Daarnaast zijn er zelf ook een aantal dingen die je kunt doen:

Bij een goed een goede kliniek is het mogelijk om eerst langs te komen voor een consult. Je krijgt dan alle uitleg en kunt kennis maken met de arts en assistente. Ook als je bang bent, is dit heel goed om te doen. Het zorgt ervoor dat je met een stuk minder stress de keer daarna voor de behandeling kunt gaan. Ook bij ons ben je welkom voor een consult, dit is vrijblijvend zodat je er daarna nog even rustig over na kunt denken.

Neem iemand mee naar het consult en/of de behandeling. Het is fijn om een vertrouwd gezicht bij je te hebben. Houd het wel bij 1 iemand anders kan het te onrustig voor je worden.

Een heel belangrijk iets waar de meeste mensen niet aan denken is ademen. Als we gespannen zijn, slaat dit vaak op onze adem. We gaan korter en sneller ademen met als mogelijk gevolg niet lekker worden of hyperventileren. Dit kun je voorkomen door goed te blijven ademen. Weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken, geen zorgen, wij helpen je daarbij!

Zoals ook wij de tijd nemen voor de behandeling, doe je dat zelf liefst ook. Plan geen andere afspraken na de filler behandeling als je weet dat je het spannend gaat vinden of als je bang bent. Zo kun je in alle rust bij ons zijn en hoef je ook niet te denken aan wat je daarna allemaal nog moet doen.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.